Η Σαλερνιτάνα κέρδισε την άνοδο, αλλά δεν μπορεί να παίξει στη Serie A

Η Σαλερνιτάνα κέρδισε την άνοδο, αλλά δεν μπορεί να παίξει στη Serie A

Αν δεν αλλάξει ιδιοκτησία άμεσα, η Σαλερνιτάνα δεν θα μπορεί να παίξει στη Serie A.

Την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος, για τρίτη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 22 χρόνια, πανηγύρισε η Σαλερνιτάνα. Νικώντας σήμερα 3-0 εκτός έδρας την Πεσκάρα, στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής της Serie B, η ομάδα της Καμπανίας κράτησε τη δεύτερη θέση της κατάταξης, μπροστά από τη Μόντσα, και ακολουθεί την πρωταθλήτρια Έμπολι στα «σαλόνια».

Αυτό που κέρδισε στο γήπεδο, πάντως, η Σαλερνιτάνα ενδέχεται να το χάσει «στα χαρτιά». Μεγαλομέτοχος του συλλόγου είναι ο Κλαούντιο Λοτίτο, ο οποίος είναι ταυτόχρονα ιδιοκτήτης της Λάτσιο και οι κανονισμοί (όχι μόνο στην Ιταλία) απαγορεύουν σε ομάδες κοινής ιδιοκτησίας να μετέχουν στο ίδιο πρωτάθλημα.

Αν λοιπόν η Σαλερνιτάνα δεν περάσει στα χέρια νέου ιδιοκτήτη το επόμενο διάστημα, η συμμετοχή στη Serie A θα μείνει… όνειρο για τους φιλάθλους της, κάτι που επιβεβαίωσε σε σημερινές δηλώσεις του και ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τρίτο εισιτήριο ανόδου στη μεγάλη κατηγορία θα διεκδικήσουν μέσω πλέι-οφ οι Μόντσα, Λέτσε, Βενέτσια, Τσιταντέλα, Μπρέσια και Κιέβο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ