Το ερυθρόλευκο extreme makeover

Το ερυθρόλευκο extreme makeover

Τριάντα επτά ποδοσφαιριστές συνέθεταν το ερυθρόλευκο ρόστερ της σεζόν 2016/17. Από αυτούς, μονάχα 12 είναι αυτή την στιγμή μέλη της οικογένειας του Ολυμπιακού

Το ρόστερ του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2017-2018 αποτελούνταν από τριάντα επτά ποδοσφαιριστές από τον Αύγουστο που ξεκίνησε η αγωνιστική περίοδος και η ερυθρόλευκη ομάδα είχε πάρει πια την τελική της μορφή, ως τον Απρίλη που η σεζόν ολοκληρώθηκε. Δεν ήταν ποτέ μαζί και οι 37 αλλά με τις προσθαφαιρέσεις  του Γενάρη τόσοι προέκυψαν.

Από αυτούς λοιπόν, οι 25 έχουν κινήσει… γι’ άλλη γη για άλλα μέρη. Όσοι δεν παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην ομάδα του Πειραιά πιθανότατα να αναφωνήσουν αναζητώντας το νέο ρόστερ… «Τότο, έχω την εντύπωση πως δεν είμαστε πια στο Κάνσας»!*

«Όλα από την αρχή!», είπε στις αρχές Απρίλη ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης. Όλα από την αρχή λοιπόν. Η αλλαγή δεν είναι εχέγγυο επιτυχίας. Είναι όμως η μεγαλύτερη απόδειξη της προσπάθειας. Το ρίσκο δεν θα βγει πάντα. Ωστόσο η προσπάθεια σε κάνει να προχωράς, να εξελίσσεσαι.

Τέλη Ιούλη και όλα έχουν αλλάξει. Η ομάδα που θα αγωνιστεί στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν κόντρα στη Λουκέρνη, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, θα έχει ελάχιστα πρόσωπα να θυμίζουν την περυσινή αποτυχία. Η σεζόν 2016-2017 σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής. Δεν μπορείς να κάνεις λόγο για νέα, αν προσπαθείς να χτίσεις με τον ίδιο τρόπο. Το ερυθρόλευκο extreme make over δεν ήταν εύκολα υλοποιήσιμο.

Σκεφτείτε πως μονάχα ένα συμβόλαιο έληγε από το περσινό ρόστερ, αυτό του Ισπανού στόπερ Αλμπέρτο Μποτία. Μαζί ολοκληρώνονταν και ο δανεισμός του Κέβιν Μιραλάς από την Έβερτον. Για να μπορέσουν, λοιπόν, οι Πειραιώτες να πραγματοποιήσουν την αλλαγή που τόσο επιτακτικά ζητούσε ο κόσμος τους, έπρεπε να βρουν τρόπο να λύσουν ένα σταυρόλεξο για… δυνατούς λύτες. Δεν έχουν τελειώσει ακόμη, αυτό που έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται όμως είναι ξένο, νέο και πολύ φιλόδοξο. Λίγα 24ωρα πίσω, ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να θέσει εκτός ομάδας τους Μάρκο Μάριν, Ούρος Τζούρτζεβιτς και Μπιόρν Ένγκελς οι οποίοι ήρθαν να προστεθούν σε έναν μακρύ κατάλογο…

…Εμάνουελ Εμενίκε και Βάντις Οτζίτζα Οφόε (Γάνδη), Σίλβιο Προτό (Λάτσιο), Ίβιτσε Ίβουσιτς (Όσιγιεκ), Ιγκόρ Σίλβα (ΑΕΚ Λάρνακας δανεικός), Παναγιώτης Ταχτσίδης, Αντρέ Μάρτινς, Γκιγιόμ Ζιλέ, Αλείς Ρομαό (Ρεμς), Σεμπά (Τσονγκίνγκ Λιφάν), Νίκος Βέργος. Θυμίζουμε επίσης ότι τον Γενάρη, όταν και επί της ουσίας ξεκίνησε η διαδικασία, αποχώρησαν οι Στέφανος Καπίνο (Νότιγχαμ), Ντιόγκο Φιγκέιρας (Μπράγκα), Μοχάμεντ Μπεν (Ερυθρός Αστέρας), Χρβόγιε Μίλιτς (Φιορεντίνα), Μεντί Καρσελά (Σταντάρ Λιέγης) και Σάσα Ζντιέλαρ (Παρτιζάν).

Κοινώς από τους 37 ποδοσφαιριστές που συνέθεταν το ρόστερ της περυσινής σεζόν, δηλαδή τους 22 που προαναφέραμε συν τους Παναγιώτη Ρέτσο που έφυγε πριν από έντεκα μήνες για τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, τον Μανώλη Σιώπη που επέστρεψε μεν από τον δανεισμό του αλλά δεν υπολογίζεται για φέτος και τον ταλαντούχο Θανάση Κωστανάσιο που ανήκει στην δεύτερη ομάδα (έπαιξε για 6΄λεπτά στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννενα) έχουν αποχωρήσει οι 25(!) Μιλάμε για κάτι παραπάνω από τα 2/3 του ρόστερ. Και ακόμα το νέο ρόστερ δεν έχει πάρει την τελική του μορφή!

Όπως είναι φυσικό όλοι ασχολούνται κυρίως με τις… αφίξεις. Το δύσκολο όμως είναι να δημιουργήσεις και τις προϋποθέσεις. Δεν είναι δα και τόσο συνηθισμένο για ένα σύλλογο να παίρνει την απόφαση να χτίσει από την αρχή το ρόστερ του και να το πετυχαίνει μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα φροντίζει να κλείνει τις «τρύπες» που ανοίγουν!

Ο Ολυμπιακός της νέας σεζόν ή αν προτιμάται ο Ολυμπιακός της νέας εποχής, γιατί έτσι οριοθετούν στο λιμάνι τη σεζόν 2018-19, έχει επενδύσει σε Έλληνες ποδοσφαιριστές. Άλλους έμπειρους, άλλους νέους, με φιλοδοξίες, ταλέντο κι όνειρα. Ο Ολυμπιακός της νέας εποχής θέλει να παρουσιάσει στο γρασίδι ολυμπιακή ψυχή κι αυτό είναι εφικτό μόνο όταν οι παίκτες του γνωρίζουν τι σημαίνει η φανέλα με τον αιώνιο έφηβο. Ο Ολυμπιακός της νέας εποχής χτίζεται από την αρχή, μέσα από μια διαδικασία με μεγάλο συντελεστή δυσκολίας, αλλά και με σχέδιο το οποίο κάθε μέρα που περνά τελειοποιείται. Σε ένα μήνα από τώρα θα γνωρίζουμε, αν η αλλαγή που αναμφισβήτητα έγινε, είναι επιτυχημένη.

*«Τότο, έχω την εντύπωση πως δεν είμαστε πια στο Κάνσας». Στο παιδικό μυθιστόρημα «Ο Μάγος του Οζ», αυτό λέει η Ντόροθυ στον σκύλο της όταν συνειδητοποιεί πως βρίσκονται σε έναν εντελώς ξένο και παράξενο τόπο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ