Τα 2,7 εκατ.ευρώ του δανείου υπάρχουν στον ισολογισμό του 2015/16

Τα 2,7 εκατ.ευρώ του δανείου υπάρχουν στον ισολογισμό του 2015/16

Η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε δημοσιεύσει στον επίσημο ισολογισμό της το δάνειο των 2,7 εκατ.ευρώ το οποίο έχει πληρωθεί

Σε σημερινό άρθρο των «Financial Times» γίνεται αναφορά και στην ΠΑΕ ΑΕΚ καθώς όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, ένα ποσό 2,7 εκατ.δολαρίων από μια εταιρία που εμπλέκεται σε υπόθεση που ερευνάται από τις αρχές («Oil Tank Engineering and Consulting») φέρεται να χρησιμοποιήθηκε ως «άτοκο δάνειο για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου» και η ίδια εταιρία «φέρεται να έκανε μεμονωμένες πληρωμές σε ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ».

Η αλήθεια είναι ότι στον ισολογισμό της ΠΑΕ ΑΕΚ για τη σεζόν 2015/16 (είχε ζημιές 4,2 εκατ.ευρώ) είχε αναφερθεί αναλυτικά η σύναψη δανείου αναφέροντας «Στις 13/07/2015, λόγω της τραπεζικής αργίας η εταιρεία προχώρησε σε σύναψη δανείου με την Oil Tank Engineering & Consulting Ltd. με σκοπό την πληρωμή των υποχρεώσεών της προς ποδοσφαιριστές». Και είχαν γίνει και αναλυτικές αναφορές από οικονομικά sites τότε στον «κιτρινόμαυρο» ισολογισμό.

Αυτό το δάνειο το είχε πάρει η ΠΑΕ ΑΕΚ ώστε να διευκολυνθεί οικονομικά λόγω των capital controls για να μην καθυστερήσουν οι πληρωμές προς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και άλλους πιστωτές. Και αυτά τα 2,7 εκατ. επεστράφησαν αργότερα και το δάνειο έχει κλείσει εδώ και πολύ καιρό. Και προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι δεν έγινε καμία αναφορά στο γεγονός ότι έκλεισε το δάνειο μέσα στο άρθρο.

Το εντυπωσιακό πάντως είναι ότι αναφέρεται ότι το δάνειο πάρθηκε από την ΑΕΚ για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου γηπέδου της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δηλαδή, ότι είχε πάρει η ΠΑΕ ΑΕΚ δάνειο για να το… παραχωρήσει στη «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924» και έτσι να χρηματοδοτηθούν τα έργα. Και εκεί φαίνεται ότι οι αναφορές στο εν λόγω ρεπορτάζ δεν έχουν… βάση σε όσα αφορούν την ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ