Ας απολαύσουμε το στοιχηματικό Σάββατο

Ο… καμμένος αφήνει τις παρατηρήσεις στο κουπόνι και περνά σε παρολί.

Λένε ότι το ποδόσφαιρο είναι το ωραιότερο δευτερέυον πράγμα στη ζωή. Συμφωνεί απόλυτα ο… καμμένος και προσθέτει πως όταν αυτό το ωραιότερο πράγμα συνδέεται με την αδρεναλίνη του στοιχήματος η απόλαυση είναι δεδομένη. Και η ευχαρίστηση μεγαλώνει όσο το παρολί μένει ζωντανό και κορυφώνεται στην τελική νίκη.

Έτσι βλέπω το σημερινό στοιχηματικό Σάββατο και έτσι θα το χαρώ. Για να δούμε ορισμένα πραγματάκια. Από κάποια ανοίγει δρόμος για παιχνίδι.

Της Ελλάδας τα παιδιά

Ελληνικό πρωτάθλημα. Νωρίς το μεσημέρι παίζει η Ξάνθη με την Κέρκυρα. Ο άσος πιέζεται. Έπεσε από το 1,50 στον ΟΠΑΠ. Πιέζεται και στις υπόλοιπες εταιρείες. Και δεν διαφωνώ καθόλου. Η μία ομάδα είναι αποδεδειγμένα καλή. Αρέσκεται στο να παίζει ανοιχτά και να δημιουργεί προϋποθέσεις για φάσεις και σκορ. Απέναντί της η Κέρκυρα. Μέχρι πρότινος απλά αδύναμη και τώρα με τον Γιάννη Μαντζουράκη αδύναμη αλλά πιο πονηρή. Επισημαίνουμε την πτώση και τις πιθανότητες του άσου και όποιος θέλει επηρεάζεται ή αδιαφορεί. Ο… καμμένος τον θεωρεί πιθανό.

Πανιώνιος – Λαμία. Όσες φορές έπαιξε ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ άλλες τόσες αναμετρήθηκαν και αυτοί το τελευταίο διάστημα. Κουρασμένοι έως εξουθενωμένοι και οι δύο. Απλά η σημερινή τους συνάντηση στη Νέα Σμύρνη δεν θα θυμίζει σε τίποτα την πρόσφατη στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, όπου σημειώθηκαν πέντε γκολ.

Πάμε παρακάτω. ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός. Πέφτει το Χ, πέφτει και το διπλό. Να το δείτε ότι σιγά – σιγά, ασθμαίνοντας ή αθόρυβα, ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει πολύ ψηλά για τα δεδομένα του αποψιλωμένου ρόστερ του. Εφόσον βέβαια δεν του αφαιρεθούν βαθμοί. Σήμερα βρίσκει τον ΠΑΣ καταπονημένο από την προσπάθειά του στη Λάρισα και απογοητευμένο από τον αποκλεισμό. Δεν ξέρω πού θα βρει δυνάμεις και κουράγιο για να ξεπεράσει 120 λεπτά υπερπροσπάθειας και βαθιάς απογοήτευσης ο σύλλογος των Ιωαννίνων. Τουλάχιστον οι «πράσινοι» δεν είχαν άγχη Κυπέλλου. Λογική η πτώση και πιθανή για επιβεβαίωση η διπλή του Χ2.

Το στάνταρ

Η Μπορντό μεταμορφώθηκε από τον Γκουστάγο Πογιέτ. Από τη μέρα που την ανέλαβε, πανηγύρισε τρεις νίκες. Και συνεχίζει για την τέταρτη. Υποδέχεται την Αμιάν που αδυνατεί να φανεί ανταγωνιστική εκτός έδρας. Κλείνεται στην άμυνά της και αντέχει μέχρι να παραβιαστεί η εστία της. Οι «Γιρονδίνοι» θα βρουν κλειστούς διαδρόμους. Μπορεί να κερδίσουν με 1-0 ή 2-0, σκορ που συνοδεύει και αρκετές από τις ήττες των φιλοξενούμενων.

Τα over

Η Μπάγερν έχει βάλει στόχο να βρεθεί στην καλύτερή της κατάσταση τη στιγμή που θα μπει στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ. Και αυτή η μάχη πλησιάζει. Ήδη έχει ανεβάσει στροφές σε εντυπωσιακά επίπεδα. Μπορεί να σκοράρει αρκετά στην εστία της Σαλκε, η οποία επίσης μπορεί ν απειλήσει, έστω και σε μικρότερο βαθμό.

Πολλά γκολ στο Μόναχο, πολλά και στο Λονδίνο. Τότεναμ – Άρσεναλ. Μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στη γνωστή και πολύ καλή Τότεναμ και στη διαφορετική λόγω Μικχιταριάν και Ομπαμεγιάνγκ Άρσεναλ. Νίκη θέλουν και οι δύο για διάφορους λόγους. Και ξέρουν να παίζουν επιθετικά. Είτε το Goal είτε το over είτε και τα δύο συνδυαστικά (έτσι για να ανεβαίνει η απόδοση) μπορεί να γίνουν πραγματικότητα.

Οι σκόρερ

Αν ψάχνεις πολλά ή λίγα γκολ σε ματς της Τότεναμ, δεν γίνεται να μην υπολογίσεις τον Χάρι Κέιν. Σκοράρει με κάθε τρόπο, έχει και τα πέναλτι.

Επίσης όταν παίζει η Μπενφίκα είναι …κοινό μυστικό ότι ο Ζόνας θα βρει δίχτυα. Όλοι οι «αετοί» αυτόν ψάχνουν. Γι’ αυτό και έχει βάλει γκολ σχεδόν σε όλους τους αγώνες του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Ισχύει ότι έκανε και στο ματς με την Πορτιμονένσε.

Δείτε και το ματς της Ντόρτμουντ με το Αμβούργο. Αυτός ο Μπατσουαγί που τα έδωσε όλα στην Τσέλσι μάλλον «γεννήθηκε» για να παίξει στη Ντόρτμουντ. Τετάρτη υπέγραψε και Παρασκευή έβαλε δύο γκολ στο ντεμπούτο του με αντίπαλο την Κολωνία. Ουραγός αυτή και σήμερα κινείται στην άμυνα του προτελευταίου Αμβούργου.

Η έκπληξη

Η Κροτόνε είναι τρεις αγωνιστικές αήττητη. Πήρε αποτέλεσμα και στο Σαν Σίρο απέναντι στην Ίντερ. Γιατί να μην πάρει και στο γήπεδό της απέναντι στην Αταλάντα; Τέσσερις νίκες σε 11 εξόδους έχουν οι Μπεργκαμάσκι. Πάνω από 4, προσφέρεται ο άσος και κοντά 3,5 το Χ. Αξίζει το ρίσκο. Έχει και Γιουρόπα Λιγκ σε λίγες μέρες η Αταλάντα.

Αυτά και πάνω απ’ όλα,
καλή μας τύχη

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από