Παναθηναϊκός : Η ιστορία μιας φωτογραφίας. Κι ενός κακού μεταγραφικού σχεδιασμού

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στο Περιστέρι με διαθέσιμους μόλις τέσσερις αμυντικούς. Η φωτογραφία με την αποστολή της ομάδας τα λέει όλα για τον μεταγραφικό της σχεδιασμό.

Στο Περιστέρι σήμερα ο Παναθηναϊκός. Απέναντι στον Ατρόμητο που βρέθηκε σε μεγάλη κρίση, που άλλαξε τον προπονητή του αφού ο Νταμίρ Κάναντι δε θύμιζε σε τίποτα τον τεχνικό που γνώρισαν στην πρώτη του θητεία οι άνθρωποι του Ατρόμητου.

Ο Σάββας Παντελίδης κλήθηκε να… σώσει ό,τι σώζεται από τη χρονιά. Ένας παλιός γνώριμος ξανά στις γειτονιές της Δυτικής Αττικής. Αλλά το θέμα μας εδώ δεν είναι ο Ατρόμητος. Είναι ο Παναθηναϊκός. Και μια φωτογραφία από τη χθεσινή του απόστολη που μοιάζει… απίστευτη.

Και αποδεικνύει πως στο τριφύλλι κάτι δεν έκαναν καλά και σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Δεν ζύγισαν καλά τα δεδομένα και ίσως η ομάδα του Μπόλονι να το βρει μπροστά της. Πήραν εξτρέμ. Και μαζεύτηκαν 6-7 παίκτες να διεκδικούν δύο θέσεις στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Πήραν δύο παίκτες στον άξονα. Τον Σανκαρέ και τον Νιας. Και έχουν πλέον πληρότητα εκεί, καθώς υπάρχουν και οι Μαουρίσιο, Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος, Μπουζούκης, Αθανασακόπουλος. Συν τον Βέλεθ, που παίζει άνετα τη θέση.

Τι δεν πήραν; Ακραίους αμυντικούς. Κι ας έφυγε ο Αντονίτο, που υποτίθεται θα ήταν ο αναπληρωματικός του Φακούντο Σάντσες. Κι ας έφυγε και ο Ζαγαρίτης από τα αριστερά, που θα ήταν μαζί με τον Χουάνκαρ οι δύο παίκτες που θα κάλυπταν το αριστερό άκρο της άμυνας. Δεν θέλησε ο Μπόλονι να πάρει ούτε αριστερό μπακ, ούτε δεξί. Δεξιά υπολογίζει τον… εξτρέμ Μολό. Αριστερά καλύπτεται με Χουάνκαρ – Χατζηθεοδωρίδη. Και στο κέντρο της άμυνας; Έφυγε ο Μαυρομμάτης και δεν ήρθε ούτε εκεί κάποιος.

Σου λέει ο Λάζλο, έχουμε Σένκεφελντ, Βέλεθ, Πούγγουρα, μπορώ να βάλω τον Κουρμπέλη, μπορώ να βάλω και τον Νιας αν χρειαστεί. Αυτά, όμως, λέγονται… μπαλώματα. Και όχι σωστός μεταγραφικός σχεδιασμός.

Διότι αν υπήρχε σωστός σχεδιασμός, δεν θα βλέπαμε την εικόνα που θα δείτε παρακάτω. Μια αποστολή για ένα εκτός έδρας παιχνίδι που κάτω από τη λέξη αμυντικοί υπάρχουν μόλις τέσσερα ονόματα. Αυτοί που θα ξεκινήσουν στην ενδεκάδα. Κι αν τραυματιστεί κάποιος; Έχει ο Θεός. Όλο και κάποιο… μπάλωμα θα σκαρφιστεί ο Λάζλο Μπόλονι.

Αποστολή ομάδας με δέκα (!) μέσους και μόλις τέσσερις αμυντικούς. Η ιστορία μιας φωτογραφίας καμιά φορά μπορεί να κρύβει και την ιστορία ενός… τραγικού μεταγραφικού σχεδιασμού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από