Stop του Ολυμπιακού στην ΕΠΟ

Οι Ερυθρόλευκοι μπλόκαραν τα σχέδια της Ομοσπονδίας

Στη 18η θέση του ranking της UEFA είναι ως γνωστόν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και μεταξύ μας; θα πρέπει όλοι να ανάψουν μια λαμπάδα προκειμένου να προκριθεί ο Ολυμπιακός επί της PSV. Διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο έχουμε μια πιθανότητα να πλασαριστούμε λίγο πιο ψηλά. Μπας και σωθεί ότι… σώζεται από τη σεζόν 2022-23. Άλλωστε τα επόμενα (2021-22) είναι ήδη γνωστά. Τρεις προκριματικούς γύρους Τσάμπιονς Λιγκ ο πρωταθλητής. Στο άγνωστο του Κόνφερενς Λιγκ με βάρκα την ελπίδα, οι άλλοι τρεις εκπρόσωποι μας.

Το θέμα είναι μπας και γίνει κάτι καλό για τα παραπέρα.

Θα είναι όμως καλό για όλους, μια ενδεχόμενη πρόκριση του Ολυμπιακού; Ή κάποιοι θα φορέσουν πλερέζες; Και δεν αναφερόμαστε φυσικά στους οπαδούς που δικαίωμα τους να έχουν όποια άποψη θέλουν. Για το «θεσμικό» ποδόσφαιρο είναι… η σπόντα.

Η ΕΠΟ ας πούμε θα χαρεί αν ο Ολυμπιακός φτάσει ως τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ; Ή μήπως σχεδιάζει μια ακόμη ιστορία από εκείνες που την έχουν κάνει «χιλιοτραγουδισμένη» την τελευταία τετραετία. Γενικώς η ΕΠΟ θέλει το ποδόσφαιρο μας στα κύπελλα Ευρώπης; Ή παίζοντας το παιχνίδι της, είναι για πολλοστή φορά να δημιουργήσει θέμα από το πουθενά.

«Έλα μωρέ, μα τόσο χαμηλά;» θα αναρωτηθεί κάποιος. Ο ίδιος που μπορεί να πιστεύει ακόμη στον Άγιο-Βασίλη.

Άκου λοιπόν μια ιστορία. Και βγάλε τα συμπεράσματα σου. Χθες η ΕΠΟ είχε Εκτελεστική Επιτροπή, με τον πόνο των εκλογών ορίζοντας νέα ημερομηνία την 27η του Μάρτη. Σε αυτό το συμβούλιο οι «βλαχοπρόεδροι» ανέπτυξαν μεταξύ άλλων και τον… επόμενο καημό τους. Όχι το αν θα γίνουν εκλογές (που μεταξύ μας κανείς δεν ξέρει) αλλά πως θα μπλοκάρουν τις αλλαγές του Λευτέρη Αυγενάκη, στο αθλητικό νομοσχέδιο. Σε εκείνο που προσπαθεί να συμμαζέψει κάποια από τα ασυμμάζευτα.

Θέλουν λοιπόν αυτοί οι τύποι να κάνουν ένα ραντεβού μαζί του. Τώρα, άμεσα. Καίγονται. Πριν τις εκλογές. Για να τον πείσουν. Ή μάλλον για να του πουν από κοντά ότι «αν δεν αλλάξει κάποια σημεία του νομοσχεδίου» θα τον καταγγείλουν στην UEFA και την FIFA, με την κατηγορία ότι καταπατά το αυτοδιοίκητο.

Αυτή την επιθυμία την εξέφρασαν προ ολίγου και στο Δ. Σ της Σούπερ Λιγκ, μέσω του εκπροσώπου της ΕΠΟ, αντιπρόεδρου Στέργιου Αντωνίου. Θέλησε η Ομοσπονδία, εκτός ημερησίας διάταξης να εξασφαλίσει από τον συνεταιρισμό τη δέσμευση ότι θα στείλει και εκείνος επιστολή στον Αυγενάκη. Για να δουν οι «Βλαχοπρόεδροι» από κοντά τον Υφυπουργό για αυτή την υπόθεση. Πρόκειται για την κουβέντα από την οποία προέκυψε και η ατάκα του Αχιλλέα Μπέου προς τον Αντωνίου «άντε γεια, ρίξατε το καράβι στα βράχια».

Αν πέρασε το αίτημα της ΕΠΟ; Όχι, δεν πέρασε. Σήκωσε απαγορευτικό ο Ολυμπιακός μέσω του Τάκη Αγραφιώτη. Για να γίνει οτιδήποτε εκτός ημερησίας διάταξης χρειάζεται «ομοφωνία». Χωρίς Ολυμπιακό λοιπόν τα… φιλαράκια της Εξυγίανσης στη Λίγκα δεν μπόρεσαν να κάνουν το χατίρι στο πάρκο Γουδή. Σιγά μην έδινε λευκή επιταγή ο αντιπρόεδρος των Ερυθρόλευκων, σε αυτή την διοίκηση που κάνει τα πάντα για να χρεοκοπήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακόμη και τώρα λίγες μέρες πριν ολοκληρώσει το θεάρεστο έργο της.

Ακούστε όμως τώρα μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια. Με τι απειλεί η ΕΠΟ τον Αυγενάκη; Με τίποτα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο απειλεί. Ότι θα ζητήσει δηλαδή από την UEFA και την FIFA άμεσα ποινές (όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις) για τη μη τήρηση του αυτοδιοίκητου. Δηλαδή grexit (για 100η φορά). Αυτή τη διοίκηση έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για αυτούς τους ανθρώπους μιλάμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από