Πραξι-τέλεια αλλοίωση υπέρ της Ξάνθης, με άρωμα «εξυγίανσης» (vid)

Η Ξάνθη νίκησε τον Λεβαδειακό, με ένα πέναλτι βγαλμένο από τα πιο ζοφερά όνειρα της «εξυγίανσης», με εμπνευστή τον Πραξιτέλη Ζαχαριάδη.

Οποιος δεν έχει παρακολουθήσει το φετινή Super League 2, προφανώς δεν έχει εικόνα για τον χαμό που γίνεται. Χαμός και βαθμολογικός, καθώς 5 ομάδες βρίσκονται σε απόσταση μάξιμουμ δύο βαθμών για την κατάκτηση της 1ης και της 2ης θέσης. Αλλά χαμός και… διαιτητικός, με πολλές αποφάσεις να έχουν ήδη σηκώσει σκόνη, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν υπάρχει παιχνίδι που να κρίθηκε με πιο κραυγαλέα ανύπαρκτη υπόδειξη, όσο αυτό της Ξάνθης με τον Λεβαδειακό. Ενα παιχνίδι στο οποίο εάν οι Βοιωτοί νικούσαν, θα σκαρφάλωναν στην πρώτη θέση. Αλλά νίκησαν οι Ακρίτες. Χάρη σε ένα πέναλτι-δώρο το Πραξιτέλη Ζαχαριάδη. Ενός διαιτητή επιπέδου Super League, που έδωσε ένα πέναλτι που μόνο ο ίδιος είδε. Διότι πολύ απλά δεν υπήρχε.

Η Ξάνθη έχει κερδίσει κόρνερ. Οι παίκτες του Λεβαδειακού πηδούν να διώξουν την μπάλα. ο Αυστραλός στόπερ της Ξάνθης, Μάθιου Τζούρμαν παίρνει μια ασθενική κεφαλιά και ο γκολκίπερ των Βοιωτών βγαίνει για να καθαρίσει χαλαρά τη φάση.

Κι όμως, σε αυτή τη φάση ο Ζαχαριάδης είδε πέναλτι. Χωρίς κανείς να καταλάβει γιατί. Ούτε καν ο παίκτης που ενεπλάκη στη διεκδίκηση της μπάλας. Μάλιστα, στην αρχή όλοι πίστεψαν ότι έχει δώσει επιθετικό φάουλ.

Κι όμως, έκαναν λάθος. Διότι ο διαιτητής της ΕΠΣ Μακεδονίας είχε δει πέναλτι. Ενα πέναλτι βγαλμένο από τα πιο ζοφερά όνειρα της «εξυγίανσης». Από εκείνα που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια υπέρ των συμμαχικών δυνάμεων.

Μια απόφαση που έκρινε εν τέλει το παιχνίδι. Καθώς ο Γερμανός Πάτρικ Εκμπερτ μετέτρεψε σε γκολ την εσχάτη των ποινών (σ.σ. με διπλή προσπάθεια). Και έτσι ο Λεβαδειακός (27 β.) έχασε την ευκαιρία να ανέβει μόνος πρώτος, από τη στιγμή που ηττήθηκε ο Εργοτέλης (28 β.).

Και ξαφνικά βρέθηκε πίσω και από τον Ιωνικό (28 β.). Ενώ η Ξάνθη έφτασε τους 26 βαθμούς και μπήκε στη διεκδίκηση μίας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων.

Αντί επιλόγου, έχει σημασία να δούμε τι σκοπεύει να κάνει η ΚΕΔ με τη διαιτησία του Ζαχαριάδη στο ντέρμπι της Super League 2. Εχει σημασία να δούμε εάν θα μπει ο εν λόγω διαιτητής στον «πάγο» για λίγο καιρό, μετά το σοβαρότατο λάθος που έκανε ή θα συνεχίσει να σφυρίζει σαν να μη συμβαίνει τίποτε…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από