Καλώς όρισε η επόμενη φάση της «εξυγίανσης»

Ο «πόλεμος» του τίτλου διαλύει οριστικά το… παραμύθι της νέας ΕΠΟ και αποκαλύπτει τους «φόβους» των Δικεφάλων με θέα στην ευθεία του τίτλου.

Συνέβη από τον διαιτητή Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο. Μια καταφανέστατη παράβασή εντός περιοχής (ανατροπή του Λιβάγια) την μετέτρεψε σε φάουλ εκτός περιοχής. Ήταν το 4΄της αναμέτρησης ΑΕΚ-Ξάνθη και το σημείο που οι παρατηρητές της φετινής ιστορίας του πρωταθλήματος μπορεί κάλλιστα να το θεωρήσουν ως εκείνο που αλλάζει τα «χαρακτηριστικά» της Εξυγίανσης. Το σημείο που ΠΑΟΚ και ΑΕΚ οριστικά χαράσσουν διαφορετικές πορείες ψάχνοντας το ίδιο σημείο τερματισμού, με τη φιλοδοξία φυσικά να κόψουν πρώτοι την κορδέλα.

Δική τους «νόρμα» η νέα ΕΠΟ. Κοινός ο αγώνας τους για να περικυκλώσουν την Ομοσπονδία και τελικώς να την αλώσουν φέρνοντας στο προσκήνιο τον Βαγγέλη Γραμμένο. Μέχρι τώρα έκαναν και οι δύο την δουλειά τους, με τον Ολυμπιακό να αποτελεί τον κοινό αντίπαλο και τον υπ αριθμό 1 κίνδυνο να χαλάσει τα σχέδια τους. Τώρα που οι Ερυθρόλευκοι μοιάζουν υποχρεωτικά απενεργοποιημένοι, ήρθε η ώρα οι δύο Δικέφαλοι να λύσουν και τις δικές τους διαφορές. Η κίνηση του Δημήτρη Μελισσανίδη να πάει μια… βόλτα ως την ΕΠΟ πριν από μερικές ημέρες, πόσο μάλλον η απόφαση του για μια social ανακοίνωση για τη διαιτησία την ώρα διεξαγωγής του ματς με την Ξάνθη αποτελούν ξεκάθαρα μηνύματα της νέας διαδρομής. Κυρίως όμως δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο τι πραγματικά πιστεύουν για αυτό το νέο μοντέλο. Πόσο εμπιστοσύνη έχουν στο δημιούργημα τους. Τελικά δεν είναι όλα τα λάθη ανθρώπινα, ούτε οι «κακοί» σφυρίζουν πια μόνο στα τρένα. Αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχε λόγος αντίδρασης.

Ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος δεν είναι τυχαίος στο φετινό πρωτάθλημα. Πρόκειται για τον διαιτητή που έχει σφυρίξει περισσότερα ματς από κάθε άλλον (11) ως εδώ. Τρία εξ αυτών του ΠΑΟΚ (ισάριθμες νίκες με Παναιτωλικό, Λάρισα εντός και Πλατανιά εκτός). Μέχρι χθες την ΑΕΚ την είχε σφυρίξει μια φορά στην εντός έδρας ήττα με τον Ατρόμητο! Πιθανότατα η ποσόστωση και τα… στατιστικά του 35άχρονου ρέφερι δικαιολογούν εν πολλοίς και την κίνηση της ΑΕΚ να διαμαρτυρηθεί live για τα λάθη του. Πόσο δε μάλλον αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά την φάση του 4΄. Είτε δεν δίνεις κάτι διότι δεν θεωρείς ότι υπάρχει παράβαση, είτε δίνεις πέναλτι. Το εκτός περιοχής είναι… εφεύρεση.

Ποια είναι η ειρωνεία; Πως μια άλλη ανατροπή του Λιβάγια, την 4η αγωνιστική στο Λαμία-ΑΕΚ αποτέλεσε το «πρώτο» χτύπημα της Εξυγίανσης. Τότε ο Βάτσιος το εκτός περιοχής μαρκάρισμα το βάφτισε «εντός» και υποδεικνύοντας πέναλτι στο 81΄έδωσε το δικαίωμα στην Ένωση να πάρει ένα «τρίποντο» με το έτσι θέλω.

Την ίδια ώρα στον ΠΑΟΚ καταλαβαίνουν ότι τώρα παίζονται όλα με θέα στον τίτλο. Τώρα που ήρθε η ώρα για τα εντός έδρας ντέρμπι με Ολυμπιακό (25/2) και την ΑΕΚ (11/3). Τώρα που μπαίνει στην εξίσωση και ο κόσμος της ομάδας, ο οποίος φυσικά καίγεται για την κατάκτηση του 3ου πρωταθλήματος στην ιστορία του κλαμπ. Με το δεδικασμένο της τιμωρίας του Ολυμπιακού στο ματς με την ΑΕΚ, γίνεται κατανοητό ότι η Τούμπα δεν μπορεί την Κυριακή να έχει «ροπή» προς… άλλα, όπως συνηθίζει στα ματς με τους Ερυθρόλευκους. Πόσο δε μάλλον αν δεν έρθει το πολυπόθητο τρίποντο. Ακόμη πιο κατανοητό είναι στη Θεσσαλονίκη ότι όσοι στα αλήθεια πίστεψαν ότι ο ΠΑΟΚ σήκωσε παντιέρα επανάστασης αναζητώντας ένα καλύτερο ποδόσφαιρο και όχι τρόπο για να επιβάλλει την κυριαρχία του με κάθε τρόπο, είναι ήδη απογοητευμένοι με όσα συμβαίνουν από Κυριακή σε Κυριακή.

Αναζητώντας λοιπόν την συσπείρωση έχει ξεκινήσει μια διαδικασία κατήχησης. Και αυτή μέσω social media, αλλά εδώ είναι δικαιολογημένο μιας και ο διευθυντής Επικοινωνίας του κλαμπ αν και δηλώνει δημοσιογράφος δεν έχει «γράψει» στη ζωή του όχι σε εφημερίδα, αλλά ούτε σε σταυρόλεξο! «Εμείς κι ο κόσμος μας… Όσοι περιμένατε ότι θα χαρεί κανένας άλλος, κανένας «αντικειμενικός αναλυτής» ποδοσφαίρου για το ότι ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στη διεκδίκηση του τίτλου μετά από 33 χρόνια, επιστρέψτε στην πραγματικότητα! Τον Έλληνα δεν τον ξεβολεύεις εύκολα. Εμπιστεύεται αυτό που ξέρει. Και το εδώ… γαλατικό χωριό μας, τους ενδιαφέρει να παραμείνει «ερωτικό», μακριά κι αγαπημένο, ίσως για κανένα συναισθηματικό συλλαλητήριο, φτωχός συγγενής. Και να σας πω την αλήθεια, ό,τι κι αν πετύχουμε στο τέλος, γουστάρω που θα το έχουμε κάνει μόνοι μας!», ήταν το σχετικό μήνυμα. Με δυο λόγια: Μόνοι μας και όλοι τους. Θεσσαλονίκη εναντίον Αθήνας! Η γνωστή χιλιοτραγουδισμένη ιστορία από την εποχή του Νίκου Ξανθόπουλου.

Σε αυτό το μοτίβο και η τοποθέτηση του Γιώργου Σαββίδη στα social media. Εκεί όπου πλέον γράφει στα Ελληνικά! «Ένας κοινός κίνδυνος ενώνει τους χειρότερους εχθρούς». Φυσικά δεν εννοούσε τους λόγους που έφεραν τον ΠΑΟΚ αγκαλιά με την ΑΕΚ βλέποντας τον Ολυμπιακό να σηκώνει σε ετήσια βάση την κούπα του πρωταθλητή. Προσπαθεί και ο γιος του ιδιοκτήτη να βάλει στην ίδια βάρκα Ολυμπιακό και ΑΕΚ εν όψει των ντέρμπι. Δείγμα της ανησυχίας του αλλά και της ρητορικής του. Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ ο οποίος μόλις χθες με άλλο ποστάρισμα του μας πληροφόρησε ότι μόλις έμαθε τι σημαίνει «παρωδία» αναφερόμενος στο ΑΕΚ-Ξάνθη. Στο ίδιο ματς δηλαδή που η ΑΕΚ έβγαλε στη… σέντρα τον διαιτητή Διαμαντόπουλο. Μπερδευτήκατε; Δεν θα έπρεπε. Τώρα είναι επί της ουσίας που ξεμπερδεύουν όλα!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από