Το νυστέρι δεν έφτασε στο κόκκαλο

Η αντικατάσταση του Κουκουλάκη στην ΚΕΔ ήταν σίγουρα μία σημαντική εξέλιξη. Όμως η δουλειά δεν έγινε όπως έπρεπε.

Στην Ελλάδα έχουμε ένα κακό από τα μύρια. Βγάζουμε σε χρόνο ρεκόρ συμπεράσματα. Αβίαστα. Χωρίς να σκεφτούμε τι μπορεί να γίνει την επόμενη ημέρα. Μας ενδιαφέρει το τώρα. Το φαίνεσθαι. Όχι η ουσία. Έτσι συνέβη και με την περίπτωση του Κουκουλάκη. Πανηγυρίζουν αρκετοί που έφυγε από την επιτροπή διαιτησίας. Όμως που πάει; Μπήκε κανείς τους στη διαδικασία να το σκεφτεί σοβαρά;

Ο Κουκουλάκης δεν έφυγε από την ελληνική διαιτησία. Το ενεργό παραγοντικό σκέλος της. Παραμένει σαν κακό σπυρί. «Μετατέθηκε» στο VAR. Ό,τι χειρότερο μπορούσε να γίνει. Ο άνθρωπος που παίρνει …χαρτάκι από τον Γιαννάκη, που υπακούει στον Αλέξη, τίθεται επικεφαλής του πιο νευραλγικού τομέα, όπως θα διαμορφωθεί η κατάσταση στο μέλλον.

Έχετε καταλάβει πως λειτουργεί το VAR; Ενεργοποιείται για να βοηθήσει τον διαιτητή σε μία δύσκολη, επίμαχη φάση. Με την εφαρμογή του στο εξωτερικό έχουμε δει δύο πράγματα. Διορθώνει τα λάθη των ρέφερι ή δημιουργεί από το πουθενά. Έχει διαπιστωθεί πολλές φορές ότι αντί να λειτουργήσει θετικά, προκάλεσε περισσότερα προβλήματα. Ειδικά στην Γερμανία με το σκάνδαλο που είχε πρωταγωνιστή τον Κρούγκ. Τον Χέλμουτ.

Το θυμάστε αυτό το λαμόγιο; Σφύριξε τον αγώνα Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης την πρώτη σεζόν που οι ερυθρόλευκοι αγωνίστηκαν στο Champions League. Στο 5ο λεπτό δεν καταλόγισε το πέναλτι του Κανιθάρες στον Γιαννακόπουλο και δεν απέβαλε τον Ισπανό τερματοφύλακα.

Οι Γερμανοί τον διόρισαν υπεύθυνο του VAR για την Bundesliga. Όπως έκαναν οι δικοί μας με τον Κουκουλάκη. Στις 28 Οκτωβρίου έγινε η αναμέτρηση Σάλκε-Βόλφσμπουργκ. Σε ένα τράβηγμα φανέλας ο Κρουγκ, που κατάγεται από το Γκελζενκίρχεν, την περιοχή που εδρεύει η Σάλκε, έδωσε εντολή στον διαιτητή να δώσει πέναλτι υπέρ της, ενώ όταν έγινε πέναλτι υπέρ της Βόλφσμπουργκ σε χέρι του Κέχρερ είπε στον διαιτητή να μην δώσει τίποτα! Τον «τελείωσαν» με συνοπτικές διαδικασίες. Όμως εκεί δεν υπάρχουν ΣΥΡΙΖΑ, Γραμμένος, Ιβάν, Τίγρης και οι λοιπές δυνάμεις της εξυγίανσης.

Ο Κουκουλάκης λοιπόν θα ελέγχει τι γίνεται στα παιχνίδια. Θα μπορεί να παρέμβει. Να λέει στον διαιτητή τι πρέπει να κάνει ή να αγνοήσει. Μάλλον για αναβάθμιση μου μοιάζει αυτό. Για μεγαλύτερη δύναμη.

Όταν κάποιος αποδεδειγμένα κρίνεται ακατάλληλος για να εμπλέκεται στα κέντρα αποφάσεων της ελληνικής διαιτησίας, θεωρείται ανεπαρκής και προβληματικός με όσα έχει κάνει δεν παραμένει σε πόστο. Όποιο και να είναι αυτό. Τον στέλνεις οριστικά σπίτι του. Όταν τον κρατάς και του αναθέτεις αυτό που υποτίθεται θα έρθει για να διορθώσει τα πράγματα, απλά έχεις ρίξει για μία ακόμη φορά στάχτη στα μάτια.

Με τον Τριτσώνη τι γίνεται; Το άλλο καλό παιδί και άξιο παλικάρι της εξυγίανσης; Περιμένουμε να δημιουργηθεί θέση για να τον κρατήσουμε στις επάλξεις; Δεκαπέντε ξένοι αρχιδιαιτητές να έρθουν δεν θα κοπούν τα …παϊδάκια. Δεν θα κόψουν τις περιοδείες ο Τεβεκέλης και ο Πουρλιοτόπουλος. Ούτε θα αλλάξει χώρα ο Θωμάς. Ας ορίζουν ο Περέιρα και οι υπόλοιποι της ΚΕΔ όποιον διαιτητή θέλουν. Ο Κουκουλάκης θα είναι στο δωμάτιο ελέγχου του VAR ή θα ορίζει αυτούς που θα βρίσκονται σε αυτό. Μήπως τώρα αλλάξατε γνώμη για την «αντικατάσταση» του;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από