Ώρα να ανάψουν τα… μεγάλα φώτα: Απόψε κάθε άλλος θα σήκωνε τα χέρια ψηλά – Ο Ολυμπιακός πολέμησε ως το τέλος

Με Σλούκα, Βεζένκοφ και Παπανικολάου να έχουν 0/8 τρίποντα και τέσσερις πόντους λιγότερους από τον Φαλ προσπάθησε ο Ολυμπιακός για το 3-1. Αλλά…

Την Τετάρτη το βράδυ ο Κώστας Σλούκας (25π), ο Σάσα Βεζένκοφ (17π) και ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου (6π) έβαλαν παρέα ακριβώς 48, μαζεύοντας 13 ριμπάουντ και μοιράζοντας 8 ασίστ. Η νίκη του Ολυμπιακού στην Πόλη για το «πολύτιμο» 2-1 είχε φαρδιές πλατιές τις υπογραφές τους: 48 από τους 72 για να μην ξεχνιόμαστε.

Απόψε το ίδιο τρίγωνο μαζί έβαλε μόλις 9, έχοντας 0/8 τρίποντα! Για την ακρίβεια Σλούκας (3π), Βεζένκοφ (2π) και Παπανικολάου (4π) έβαλαν τρείς λιγότερους από τον συγκινητικό Φαλ που μαζί με τον καταπληκτικό ΜακΚίσικ (20π) και τον Κάαναν (12π) τράβηξαν όλο το κουπί.

Διαβάστε επίσης: Πότε είναι το Game 5 στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός για να έκανε το 3-1 και να εξασφάλιζε από τώρα το εισιτήριο για το final 4 περίμενε από όλους να κάνουν ένα βήμα εμπρός. Τα βαριά χαρτιά του έκαναν δύο βήματα πίσω.
Και όλα αυτά όταν η Φενέρ που για 27΄ ήταν στους 44 πόντους, έβαλε 28 στα τελευταία 13΄ με 5/5 τρίποντα από τις περιστροφές που κατέληγαν στα χέρια του Πιέρ, του Ντέιβις και του Ντόρσει. Ήταν μια βραδιά που κάθε άλλη ομάδα θα είχε παραδοθεί.

Όχι όμως η καλύτερη της φετινής Ευρωλίγκας. Εκείνη που πάσχισε όλη τη σεζόν για να τερματίσει στο Νο1 της κατάταξης. Η ίδια που πήγε στην Πόλη με βασικό στόχο να ξαναφέρει τη σειρά πίσω στο… σπίτι της. Το πανηγύρισαν απόψε ο Δημήτρης Ιτούδης με τον Τάιλερ Ντόρσει και τον Νικ Καλάθη. Την Τρίτη όμως τους περιμένει το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η Φενέρ δεν είναι Νο8 του ranking. Είναι ένα σύνολο που ως την 33η αγωνιστική ήταν στην πρώτη 4άδα διεκδικώντας το πλεονέκτημα της έδρας. Έχει ένα ρόστερ των 50 εκατ ευρώ, εμπειρία, βαρύτητα στη διοργάνωση (19-10 απόψε οι βολές σε ένα ματς που έπεφταν κορμιά). Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να την αποφύγει αν έμπαινε στον πειρασμό να διαλέξει αντίπαλο στο φινάλε της κανονικής διάρκειας. Δεν το έκανε. Γιατί η κουλτούρα και η φιλοσοφία του δεν το επέτρεψαν. Διάλεξε τον δύσκολο δρόμο και πλέον έχει έναν μεγάλο τελικό μέσα στο σπίτι του: Το ματς που εάν και εφόσον θα τον στείλει στο δεύτερο σερί final 4. Αυτή τη στιγμή δεν έχει σημασία τίποτα άλλο.

Δεν έχουν σημασία τα εύκολα λάθη (14 για 11 ασίστ), ούτε οι βοήθειες στις περιστροφές που άφηναν το τρίποντο στις 45ο. Όλα αυτά θα τα δει η… υπηρεσία. Σημασία έχει αυτός ο έμπειρος οργανισμός να ανάψει τα μεγάλα φώτα του. Όλα ακόμη είναι υπό τον έλεγχο του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από