Εγκατάσταση στο Nations League

Ο τζίρος της Εθνικής και η σημερινή κίνηση.

Το πόσο κόσμο απασχολεί μια διοργάνωση φαίνεται και από το στοίχημα. Δεν θα γκρινιάξουμε πάλι για τη διακοπή των πρωταθλημάτων και τα συνήθως αντιστοιχηματικά ματς των Εθνικών ομάδων. Απλά θα αναφερθούμε σε μερικούς αριθμούς.

Χθες το βράδυ διεξάγονταν 8 παιχνίδια για το νεοσύστατο θεσμό που πέρασε στην τέταρτη αγωνιστική του. Ούτε ένα από αυτά δεν συγκέντρωσε τζίρο που για παράδειγμα εμφανίζεται σε αγώνες του Champions League, της Premier League και της ισπανικής λίγκας. Να φανταστείτε το πλέον πολυπονταρισμένο ματς ήταν φιλικό! Ο λόγος για το Αγγλία – ΗΠΑ που συγκέντρωσε περίπου 1.800.000 ευρώ.

Οι αναμετρήσεις του Nations League δεν προσέλκυσαν σοβαρά κεφάλαια, δεδομένου ότι πάνω τους είχε στηριχθεί η ποδοσφαιρική δράση παγκοσμίως. Ο αγώνας της Ελλάδας με τη Φινλανδία ήταν από τους πλέον πονταρισμένους. Έλαβε σχεδόν 300.000 ευρώ στο διάσημο βρετανικό ανταλλακτήριο. Τα πιο πολλά από αυτά τοποθετήθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ η ελληνική ομάδα είχε το προβάδισμα και συγχρόνως συνοδευόταν από ικανοποιητικές για live αποδόσεις μέχρι και το 75’.

Από τα παιχνίδια της μπασκετικής Ευρωλίγκα η συνάντηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Κίμκι έφτασε κοντά στις 150.000 ευρώ (στην αγορά του άσου και του διπλού) και του Ολυμπιακού με τη Φενερμπαχτσέ μέχρι τις 75.000 ευρώ. Τα νούμερα αυτά δεν απείχαν πολύ από το σύνολο των αγώνων του Nations League. Αυτή είναι η μοναδική διοργάνωση που μπορεί να πλησιάσει το μπάσκετ. Άλλη δεν υπάρχει.

Πάμε τώρα να δούμε κανένα ματς, μήπως και ποντάρουμε. Μια τριάδα αναζητάμε. Ξεκινάμε ρισκάροντας. Να πιστέψουμε πάλι στην Ολλανδία; Όσο οι παίκτες της ζουν του όνειρό τους όταν αγωνίζονται στην Εθνική, έχουμε λόγους να τους πιστεύουμε. Οι «οράνιε» προσπαθούν να βρουν τη χαμένη τους ταυτότητα και τα σημάδια της εποχής Κούμαν είναι ενθαρρυντικά. Το ίδιο ισχύει με τις εμφανίσεις των μεγάλων ολλανδικών συλλόγων στις διασυλλογικές διοργανώσεις. Οι υπερφορτωμένοι Γάλλοι αστέρες δεν θα βρίσκονται πάντα στην καλύτερή τους μέρα. Αφήστε που με μια ισοπαλία ουσιαστικά αγκαλιάζουν την πρώτη θέση του πρώτου ομίλου. 1Χ η επιλογή μας, σε μεγάλες αποδόσεις.

Μετακίνηση στο τρίτο γκρουπ, στον τρίτο του όμιλο. Αν η Κύπρος έχει να υπερηφανεύεται για κάτι είναι ότι μέσα στο ΓΣΠ αγωνίζεται επιθετικά και συνήθως βρίσκει τρόπο να σκοράρει. Όμως, άλλο η επίθεση και άλλο η άμυνα. Συνήθως παραβιάζεται και η εστία της και η ανανεωμένη ομάδα της Βουλγαρίας ενδέχεται να δημιουργήσει φάσεις στη μεγαλόνησο. ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ επίσης σε ωραία απόδοση.

Στον ίδιο όμιλο η Σλοβενία (με υπηρεσιακό προπονητή και πολλές απουσίες) αναμετράται με τη Νορβηγία. Οι Βαλκάνιοι προέρχονται από τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες και δεν έχουν ευχέρεια στο γκολ. Οι Νορβηγοί τα πηγαίνουν μια χαρά, έχοντας βρει τρόπο να φτάνουν σε νίκες με το μικρότερο δυνατό σκορ (1-0, άντε 2-0). Πάμε για No Goal λοιπόν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από