Ένας υφυπουργός που έβλεπε φαντάσματα

Στη λογική «αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει» οι -εκτός τόπου και χρόνου - δηλώσεις Βασιλειάδη που προσφέρονται σαν αντίδωρο στη στήριξη που παρέχει ο ΠΑΟΚ στην κυβέρνηση

Ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν, ο ακάματος υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης πέρασε στην αντεπίθεση. Εκλογές βλέπετε έρχονται και μαζί τους τα… ζόρια για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ζόρια ιδιαίτερα πολλά και αυξημένα στη Βόρεια Ελλάδα και δη τη Θεσσαλονίκη, ελέω Μακεδονίας και του ξεπουλήματός της.

Χρόνια τώρα η συνταγή που εφαρμόζουν οι πολιτικάντηδες αυτής της σχολής είναι μία: το ποδόσφαιρο, το όπιο του λαού. Και φυσικά την ίδια εφαρμόζει και ο Βασιλειάδης που βγήκε από την ίδια πολιτική μήτρα.

Την ώρα που ο ΠΑΟΚ προελαύνει στο φετινό πρωτάθλημα και θεωρείται πολύ πιθανό να γίνει η πρώτη ομάδα μετά από μισό αιώνα και βάλε που το κατακτά αήττητη, έρχεται ο Βασιλειάδης να δώσει υπόσταση στα παρασκηνιακά σχόλια που θέλουν την φετινή ποδοσφαιρική φιέστα να είναι απλά ένα αντάλλαγμα στο να περάσει αναίμακτα η συμφωνία των Πρεσπών.

Η δυναμική του κόσμου του ΠΑΟΚ είναι γνωστή τοις πάσι. Πόσο τυχαίο θεωρείται λοιπόν το γεγονός ότι η αντίδραση του συνήθως υπερευαίσθητου αυτού κοινού περιορίζεται σε ένα πανό στο γήπεδο της Τούμπας; Αυτό που έχει… νανουρίσει τον κόσμο του ΠΑΟΚ δεν είναι άλλο από το πρωτάθλημα. Τον καημό δεκαετιών που γίνεται πραγματικότητα.

Και πάνω εκεί έρχεται να πατήσει και ο Βασιλειάδης με τις σημερινές του δηλώσεις που μοιάζουν με… αντίδωρο στη στήριξη που παρέχει η διοίκηση του Δικέφαλου του Βορρά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Δίκαια κατακτά τον τίτλο ο ΠΑΟΚ» είπε ο υφυπουργός και στη λογική «αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει» πρόσθεσε με νόημα ότι το εφετινό πρωτάθλημα είναι αυτό με τις λιγότερες σκιές!

Που να τις δει τις σκιές ο Βασιλειάδης, αφού κινείται πιο γρήγορα κι απ’ τον Λούκι Λουκ, όταν βλέπει μπροστά του την ευκαιρία να προβληθεί.

Σωστός ο παίκτης. Ο αρχιδιαιτητής Μέλο Περέιρα «δουλεύει» από την προηγούμενη σεζόν, οπότε τα φετινά διαιτητικά «θαύματα» δεν είναι σκιές, αλλά η παρακαταθήκη του Πορτογάλου πρώην ρέφερι.

Ο δε προσφάτως καταδικασθείς σε πενταετή φυλάκιση διευθύνων σύμβουλος της Σούπερ Λίγκας Βασίλης Γκαγκάτσης, είναι επίσης δυο χρόνια στο πόστο του, οπότε οι όποιες σκιές ανήκουν κι αυτές στο παρελθόν.

Δε συζητάμε βέβαια για το σκάνδαλο της ΕΡΤ που ουσιαστικά χρηματοδοτεί τις μισές ομάδες της λίγκας με κρατικό χρήμα αλλοιώνοντας ευθέως και ξεκάθαρα τον ανταγωνισμό. Ούτε για το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα ουδείς γνωρίζει πώς θα τελειώσει το πρωτάθλημα, πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν, πόσες θα ανέβουν κλπ. Αυτά είναι λεπτομέρειες και σίγουρα όχι σκιές που αμαυρώνουν έναν τίτλο.

Το γεγονός ότι τα κρούσματα βίας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και οι ορδές των χούλιγκαν καταστρέφουν τις επαρχιακές πόλεις που επισκέπτονται ακόμη κι όταν υπάρχει ρητή απαγόρευση μετακίνησης υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον υφυπουργό, δεν φαίνεται να είναι κάτι που επισκιάζει αυτή την αγωνιστική χρονιά. Ούτε το γεγονός ότι έμεινε ατιμώρητη η δολοφονική ενέργεια κάποιου ανόητου να πετάξει φωτοβολίδα ευθείας βολής σε κερκίδα με γυναικόπαιδα.

Αυτά είναι λεπτομέρειες. Τον υφυπουργό που βγήκε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης αυτό που τον ενδιέφερε ήταν να κερδίσει λίγη συμπάθεια, ρίχνοντας στο τραπέζι το «χαρτί» που μετράει, αυτό του ΠΑΟΚ με ολίγη από Αρη, χωρίς να παραλείψει να θυμίσει ότι αναμένεται να υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σερβία για την διεκδίκηση του Euro 2028!

Όλα αυτά από τη χώρα που δεν έχει γήπεδο για την εθνική της ομάδα, για τη χώρα που ενδέχεται να διοργανώσει για δεύτερη φορά την τελευταία τετραετία τελικό Κυπέλλου κεκλεισμένων των θυρών, για τη χώρα που έχει κακουργηματικά καταδικασθέντες με πενταετή φυλάκιση παράγοντες να διοικούν το επαγγελματικό τους ποδόσφαιρο και να συμβουλεύουν τον υφυπουργό Αθλητισμού, τη χώρα της οποίας το πρωτάθλημα ουδείς γνωρίζει με ποιο τρόπο θα τελειώσει…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από