Μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων…

Φίλοι καρδιακοί ο Μηνάς και ο Μάκης της Σούπερ Λιγκ. Άλλο πράγμα η φιλία όμως, και άλλο η δουλειά! Στο μεταξύ ας ειδοποιήσει κάποιος τον μικρό Γκαγκάτση, πως ο Καραπαπάς έφυγε από το κτίριο...

Σχεδόν συγκινητικός ο επίλογος της σημερινής «μάζωξης» της Σούπερ Λιγκ. Με τον νικητή Μηνά Λυσάνδρου να δηλώνει καλός φίλος του ηττημένου Μάκη Γκαγκάτση, και του δεύτερου να απαντά στο ίδιο πνεύμα. Φυσικά δεν είπε κανείς, πράγματα που δεν τα πίστευε. Είναι καμιά φορά η ανάγκη όμως που προκαλεί τέτοια αδιέξοδα. Που φέρνει ακόμη και δύο φίλους απέναντι… να διεκδικούν την ίδια καρέκλα.: Αυτή του αντιπροέδρου της ΕΠΟ.

Ναι, δεν υπάρχει θέμα ανταγωνισμού στην Σούπερ Λιγκ. Εκεί θα παραμείνουν πιθανότατα μια χαρά φίλοι ο Μηνάς και ο Μάκης. Οι συσχετισμοί της Ε.Ε της Ομοσπονδίας είναι που έβαλε στον πειρασμό τόσο την ΑΕΚ όσο και τον ΠΑΟΚ να κατακτήσουν την προεδρία της Λίγκας. Εκεί λοιπόν η Ένωση πήρε το πόστο, και όπως και να δει κανείς ο άλλος πρόεδρος, ο Βαγγέλης Γραμμένος έχει έναν μπελά παραπάνω στο δικό του μαγαζί.

Φυσικά το διά ταύτα της σημερινής ημέρας δεν είναι ποιος χαλίφης έβαλε ένα ακόμη βέλος στην φαρέτρα του.

Άλλα ήταν τα δύο μεγάλα θέματα.

Πρώτο η επιβεβαίωση πως ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει τον Βασίλη Γκαγκάτση mexritelous που λένε και στο μπάσκετ. Δεν ψήφισαν τον Λυσάνδρου οι Ερυθρόλευκοι. Ψήφισαν εκείνον που στέκονταν απέναντι στον γιο του Γκαγκάτση που θέλει την Σούπερ Λιγκ να την κάνει μαγαζί οικογενειακό. Εκείνος εκτελεστικός διευθυντής, ο γιος πρόεδρος. Πιθανότατα μελλοντικά και τίποτα ανιψάκια για σύμβουλοι. Την ήθελε πολύ αυτή την θέση ο Βασίλης για τον γιο του. Την ήθελε για να εξασφαλίσει ότι με οποιοδήποτε τρόπο θα συνεχίσει να ελέγχει το κατάστημα. Ακόμη και αν κάποια στιγμή ο κολλητός του Υφυπουργός Βασιλειάδης, αναγκαστεί να τον «ρίξει» από την θέση του διευθύνοντα συμβούλου. Είναι σκανδαλάρα ότι μένει ακόμη ο Billy the kid στην καρέκλα του, έχοντας στην πλάτη 5 χρόνια φυλακή για κακούργημα (απιστία σε βάρος του ποδοσφαίρου). Και πλέον το ξέρει και η FIFA. Και πιέζει.

Όπως πιέζει και ο Ολυμπιακός. Το έδειξε σήμερα ξεκάθαρα, ότι θα τους ταράξει στη νομιμότητα. Και σας θυμίζω κάτι ακόμη. Οι Πειραιώτες θα το τραβήξουν και με τους Βασιλειάδη και Συναδινό. Δεν αργούν τα εξώδικα για αυτή την ιστορία.

Να μείνουμε όμως στα σημερινά. Τον έκανε τον Μάκη να μην ξέρει που να κρυφτεί, ο Καραπαπάς. Και είχε 100% δίκιο ο διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού. Σε ολόκληρο το φάσμα του «ντου» που προέκυψε. Γιατί ο Μάκης -που είναι κατά βάση καλό και ήσυχο παιδί- και τον «νταή» έκανε δύο σερί χρόνια στην Τούμπα στα ντέρμπι με τους Ερυθρόλευκους. Και το site της (ρωσικής) αλήθειας έχει κάνει… δακτυλογράφο των συμβουλίων της Λίγκας ρίχνοντας νερό στο μύλο της προπαγάνδας. Και βγήκε μπροστά για να γλιτώσει τον μπαμπά του, από την καθαίρεση.

Είπαμε η οικογένεια έχει τις πλάτες του Ιβάν και του Υφυπουργού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα κάνουν και ότι θέλουν. Όλα έχουν ένα όριο. Ενίοτε και χρονικό. Αυτό το τελευταίο το λέμε για τον Μάκη. Ας τον ειδοποιήσει κάποιος ότι έφυγε ο Καραπαπάς απο το κτίριο. Γιατί μου είπαν ότι είχε χάσει το χρώμα του για ώρες…

Πάμε τώρα και στο δεύτερο που είναι ακόμη πιο σοβαρό, για να αντιληφθεί κανείς τι συμβαίνει σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια ανοιχτή υπόθεση υπάρχει για τις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Οι θέσεις 13-14 της βαθμολογίας που η μια στέλνει σε μπαράζ και η άλλη απευθείας στον… φούντο. Μπλέκονται λοιπόν σε αυτή τη μάχη πέντε διαφορετικές ομάδες. ΑΕΛ, Ξάνθη, Αστέρας, ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννενα.

Τι ψήφισαν αυτές οι πέντε; Δυο ΠΑΟΚ (ΑΕΛ, Ξάνθη), μια ΑΕΚ (ΟΦΗ) και δύο λευκά. Ο Κούγιας με τον Μελισσανίδη είναι σκοτωμένος άρα δικαιολογείται. Η Ξάνθη φτιάχνει ταμπέλες για υποκατάστημα άρα επίσης. Ο Αστέρας που είναι πολύ έμπειρος το έριξε στην τρελή για να είναι.. .φυλαγμένος και από τις δύο μεριές. Με τον ΠΑΣ και με τον ΟΦΗ όμως τι έγινε;

Άντε να σας τα πω εγώ. Ο ΠΑΣ με τον ΠΑΟΚ έχουν χαλάσει τις καρδιές τους το τελευταίο διάστημα. Πολύ όμως. Και εκείνο το καθαρό γκολ που ακυρώθηκε στους Γιαννιώτες στην Κυριακή κόντρα στον Αστέρα, τις χάλασε ακόμη περισσότερο. Βράζει ο Χριστοβασίλης με την ΕΠΟ του Ιβάν. Δεν θέλει όμως να καταλάβει κανείς ότι έμεινε δίχως.. φίλους. Για αυτό και δεν έριξε ψήφο απευθείας στον Λυσάνδρου που ούτως ή άλλως… έβγαινε.

Χαμός θα γίνει τελευταία αγωνιστική στο ΠΑΣ-ΠΑΟΚ να μου το θυμηθείτε. Αλλά δεν πρέπει ο Χριστοβασίλης να έχει παράπονο. Όταν πέρσι άφηνε το Δικέφαλο να του κάνει «ανακαίνιση» στους Ζωσιμάδες, και όταν έπινε τα καφεδάκια του στο «Μακεδονία» ήταν καλά; Τι περίμενε δηλαδή ακριβώς ότι θα γινότανε;

Και ο ΟΦΗ, αυτός γιατί ψήφισε ΑΕΚ; Γιατί καιρό τώρα… υπάρχει σε εξέλιξη μια πολύ ενδιαφέρουσα φιλία. Ο Γιακουμάκης για παράδειγμα που έβαλε γκολ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, είναι ένα μέρος αυτής. Και θα έχει και συνέχεια. Βεβαίως ο ΟΦΗ βλέπει το τυρί και δεν βλέπει τη φάκα. Θα το καταλάβει αυτό προσεχώς. Μέσω… Χιλής!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από