Τα 15 εκατ. Ευρώ του ΣΥΡΙΖΑ για την Super League 2!

O Βασιλειάδης και ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να… εκτοξεύσουν και την πάλαι ποτέ Β΄ Εθνική στο ποδόσφαιρο. Για αυτό προγραμμάτιζαν με τα λεφτά του ελληνικού λαού να «χρυσώσουν» την Super League 2.

Μεγάλα και θαυμαστά τα… έργα του ΣΥΡΙΖΑ (και) στον ελληνικό αθλητισμό. Με την ΣΥΡΙΖ-ΕΡΤ να είναι αυτή που έκανε όλες τις δουλειές για την προηγούμενη Κυβέρνηση. Με τα δικά μας τα λεφτά ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να ελέγξει το ελληνικό ποδόσφαιρο και να «χρυσώσει» τους ιδιοκτήτες των ομάδων που «αγαπούσε» με την δικαιολογία του «ελεύθερου προϊόντος».

Όλα αυτά βεβαίως βγήκαν στην επιφάνεια και με τις ενέργειες του Ολυμπιακού στο τελευταίο διάστημα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με τα όσα κάνει η νέα Κυβέρνηση που «καθάρισε» τα εξωφρενικά συμβόλαια που ήταν έτοιμη να δώσει η ΣΥΡΙΖ-ΕΡΤ σε ΠΑΟΚ και άλλες ομάδες και κατέβασε σε λογικά επίπεδα όσα απέμειναν.

Το «μέτωπο» της πάλαι ποτέ Β΄ Εθνικής έχει πλέον πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αν αναλογιστούμε πως ο Βασιλειάδης και ο ΣΥΡΙΖΑ άφησαν κληρονομιά προσύμφωνο 15,3 εκατ. Ευρώ για την περίοδο 2019-20! Μιλάμε για… deal «εξυγιαντικό», κορυφαίο! Η ΕΡΤ που έδωσε 1,8 εκατ. Ευρώ για την Β΄Εθνική (που λέγεται Super League 2 πλέον) την σεζόν 2018-19, θα έδινε 15,3 εκατ. Ευρώ για την σεζόν που «τρέχει»!

Τα σχόλια περισσεύουν! Για ένα πρωτάθλημα που πέρσι έφερε διαφημιστικά έσοδα ούτε 120 χιλιάδες ευρώ ο Βασιλειάδης και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έδιναν 15,3 εκατ. Ευρώ από τα κρατικά χρήματα!
Για το καλό του ποδοσφαίρου προφανώς καθώς η Super League 2 θα γινόταν… Πριμέρα Ντιβιζιόν!

Πάνω σε αυτό λοιπόν το προσύμφωνο πάτησαν οι άνθρωποι του πρωταθλήματος και αφού έκαναν… σκόντο ζητώντας 12,5 εκατ. Ευρώ θεωρούν πως θα βρουν την άκρη. Τα μισά και άμα λέει πλέον η ΕΡΤ για να μαζέψει όσα έχει κάνει η προηγούμενη Κυβέρνηση. |

Για να καταλάβουμε τι ζημιά θα έκανε στην ΕΡΤ η απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης και την αναντιστοιχία του προϊόντος με την πραγματικότητα αξίζει να δούμε πως:

• Για τη Formula 1, για τρία χρόνια, θα καταβάλει η ΕΡΤ 6 εκάτ. ευρώ από τα οποία η συμβαλλόμενη εταιρεία υποχρεούται να επιστρέψει 3.600.000 € μέσω τοποθέτησης διαφημίσεων
• Για το Roland Garros, 70.000 € και 30.000 € σε διαφημιστικό χρόνο
• Για τα δικαιώματα μετάδοσης των τεσσάρων ΠΑΕ της Super League 1 (Ατρόμητος, Λαμία, Ξάνθη, Παναιτωλικός), 6.879.600 €
• Για τα δικαιώματα μετάδοσης του πρωταθλήματος της Basket League, 2.200.000 €, εκ των οποίων οι 325.000 € σε διαφημιστικό χρόνο
• Για όλες τις διοργανώσεις της FIBA, από το 2017 έως το 2021, συμπεριλαμβανομένων δύο διοργανώσεων Ευρωμπάσκετ και ένα Μουντομπάσκετ, οικονομικό αντάλλαγμα 5.000.000 € και 2.000.000 € σε διαφημιστικό χρόνο
• Για όλες τις περσινές διοργανώσεις του χάντμπολ, 75.000 €
• Για όλες τις περσινές διοργανώσεις του πόλο, 75.000 €

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από