Οι Χαλίφηδες δεν… απειλούν. Παρακαλάνε

Στα πόδια εκείνων που διέσυραν (Χούμπελ) ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για να προλάβουν να κάνουν «εκλογές» στα μέτρα τους. Τα κουκιά όμως δεν βγαίνουν. Και αυτό τους τρελαίνει.

Έτοιμοι να τα βάλουν με Θεούς και Δαίμονες εμφανίζονται οι Χαλίφηδες για τις εκλογές της ΕΠΟ. Κρεμάνε τον Αυγενάκη στα μανταλάκια. Επικαλούνται τον Χούμπελ που οι ίδιοι γελοιοποίησαν τον Δεκέμβρη έπειτα από την ανοιχτή επιστολή του για την ΚΕΔ μετά το Βόλος-Ολυμπιακός. Τρέχουν για να στήσουν «κάλπες» μες τον Ιούλη και να πιάσουν τόπο τα «χιλιόμετρα» που έχουν κάνει τα συνεργεία τους ανά την Επικράτεια.

Ουσιαστικά όμως πυροβολούν τα πόδια τους. Γιατί έξω δεν… έχει ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να κάνουν ότι θέλουν: να νομοθετούν, να κόβουν, να ράβουν και να γελάνε στην πλάτη του ποδόσφαιρου. Υπάρχει μια δεσμευτική διαδικασία μπροστά τους που δεν μπορούν να την προσπεράσουν. Και κυρίως: Υπάρχει μια Κυβέρνηση που έδωσε μια φορά δικαιώματα, με την ντροπολογία που γλίτωσε τον ΠΑΟΚ από τον υποβιβασμό για την πολυιδιοκτησία. Άλλη… φορά δεν έχει.

Ναι, αναγνώστη μου. Μας έχουν φλομώσει στα φούμαρα. Κατά την γνωστή τους τέχνη. Από τηγανίτα τίποτα όμως. Όσο και αν κάνει ο Γραμμένος τη Μάρθα Βούρτση.

Γυμνοί να βγουν στο Σύνταγμα ο Λασκαράκης και ο Βακάλης, εκλογές… εξυγίανσης δεν έχει όποτε θέλουν αυτοί.

Η μετάθεση των εκλογών της ΕΠΟ από τον Ιούνη στον Σεπτέμβρη δεν είναι «τρικ» ούτε εξυπηρέτηση σε κανέναν. Είναι μια υποχρεωτική διαδικασία. Σε μια υποχρέωση που δημιούργησε από τον Γενάρη η Κυβέρνηση και οι διεθνείς συνομοσπονδίες. Στη περίφημη «ολιστική» μελέτη που έπρεπε να είναι έτοιμη ως τον Ιούνη. Αλλά που δεν θα είναι. Γιατί FIFA και UEFA τρέχουν και δεν φτάνουν βγάζοντας νερά από το καράβι του ποδοσφαίρου μετά την καταιγίδα του covid.

Η Κυβέρνηση λοιπόν έχει δεσμευτεί πως πρώτα θα υπάρξει η μελέτη αυτή, η οποία θα εξελιχθεί σε αθλητικό νόμο και έπειτα εκλογές. Είναι τόσο απλό. Όσο και αν παρακαλάνε λοιπόν οι Χαλίφηδες η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν θα αλλάξει.

Ας λέει η ΕΠΟ ότι θα κάνει μόνη της εκλογές τον Ιούλη. Ας απλώνει σαν επαίτης το χέρι της σε FIFA και UEFA. Δεν υπάρχει πουθενά εγγεγραμμένη σε δεσμευτικό κείμενο συμφωνία που να απορρέουν υποχρεώσεις, και ημερομηνίες.

Οι εκλογές θα γίνονταν Ιούνη αν όλα είχαν κυλήσει ομαλά. Αν η κουβέντα των συνομοσπονδιών με την Κυβέρνηση είχαν καταλήξει κάπου. Αν υπήρχε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των πολλών μεγάλων προβλημάτων: Την χειραφέτηση αγώνων, την ΚΕΔ, την βία, το «σάπιο» εκλογικό σύστημα όπου οι Γιαννάκηδες και τα άλλα παιδιά έδερναν σε όλη την Ελλάδα μέχρι να συνετίσουν τις ΕΠΣ. Τις πραγματικές παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η συμφωνημένη μεταξύ Μητσοτάκη, Τσέφεριν (πρέοδρος UEFA) και Κλαρκ (αντιπρόεδρος FIFA) ολιστική μελέτη δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη και, όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να παρουσιαστεί πριν τα μέσα του καλοκαιριού. Η μελέτη την οποία είχαν αναλάβει οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές να παρουσιάσουν στην κυβέρνηση εντός τριών μηνών από την υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης στις 25/02/2020.

Χωρίς, λοιπόν αυτό το πλαίσιο πως θα γίνουν εκλογές; Γιατί δεν μας εξηγεί ο Γραμμένος, ο Λασκαράκης και ο Βακάλης πως θα στήσουν κάλπες δίχως την εξέλιξη της συμφωνηθείσας διαδικασίας; Της διαδικασίας με την οποία συμφώνησε και η ίδια η ΕΠΟ; Η Ομοσπονδία που είναι προφανές ότι για το μόνο που νοιάζεται είναι να κρατήσει τα «κόζια» για την επόμενη 4ετία. Για να προλάβει να επιβάλλει τον… δικό της νόμο: Της Εξυγίανσης.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει πως η ίδια η Ε.Π.Ο. στο καταστατικό της (άρθρο 1, παράγραφος 5) ρητώς αναφέρει ότι «είναι νομικό πρόσωπο που διέπεται από την ελληνική έννομη τάξη». Άρα, έχει ένα θέμα με τις κυβερνητικές αποφάσεις, καθώς αυτές είναι «η ελληνική έννομη τάξη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από