Άργησε αλλά τους πήρε χαμπάρι ο Φερέιρα…

Ο Πορτογάλος κατάλαβε πως τον χρησιμοποιεί η διοίκηση του ΠΑΟΚ και τι… έρχεται και αποφάσισε να αλλάξει τακτική και αν πέσει να πέσει όπως ο ίδιος θέλει. Όχι όπως ο Giorgis…

Αποτέλεσε τον εύκολο στόχο σε όλη την, αν μη τι άλλο, δύσκολη χρονιά για τον ΠΑΟΚ. Δύσκολη χρονιά βεβαίως για τα νέα δεδομένα που έθεσαν στη Θεσσαλονίκη μέσα από την «εξυγίανση» που για χατίρι του ΠΑΟΚ ισοπεδώθηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γιατί κατά τα άλλα να διεκδικεί την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος για τον ΠΑΟΚ μόνο αποτυχία δεν είναι. Για έναν σύλλογο άλλωστε που έχει μόλις τρία πρωταθλήματα στην κατοχή, με το τρίτο να έχουμε δρόμο ακόμη για να δούμε αν θα το διατηρήσει στην λιτή τροπαιοθήκη του εξαιτίας της καραμπινάτης παρανομίας με την πολυιδιοκτησία.

Ξεφύγαμε όμως από το βασικό μας θέμα. Και αυτό είναι ο Άμπελ Φερέιρα και το γεγονός ότι του πήρε και καιρό αλλά τελικά κατάλαβε τι «παίζεται» στον ΠΑΟΚ. Κατάλαβε πως αυτός ήταν ο εύκολος στόχος για όλα. Ότι στραβό έγινε στη φετινή σεζόν χρεώθηκε εντέχνως μέσα από τα… νεροπίστολα του Ιβάν Σαββίδη, τα παιδιά της… «αλήθειας» και το «σύστημα» που έχει δημιουργηθεί στον Πορτογάλο τεχνικό.

Αυτός έφταιγε για τους αποκλεισμούς στην Ευρώπη, για τις (μη) μεταγραφές, για τις απώλειες βαθμών, τις ήττες και γενικά για την μέτρια έως κακή αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ στα ματς πλην των… φιλικών και των οικογενειακών διπλών με την Ξάνθη της οικογενείας Σαββίδη. Το τι άκουσε ο Φερέιρα από γνωστά κέντρα και… επώνυμους υπαλλήλους της οικογένειας Σαββίδη έχει καταγραφεί. Με τον Giorgi να βγαίνει αραιά και που για το… ξεκάρφωμα και να τον «στηρίζει». Αφού είχε φάει όλο το κράξιμο.

Το πόσο υπολογίζουν στον ΠΑΟΚ τον Φερέιρα φάνηκε και από την υπόθεση του Κυριάκου Παπαδόπουλου που αποτέλεσε και την σταγόνα που ξεχείλισε για τον Πορτογάλο τεχνικό. Ο Φερέιρα ξέρει πως αν δεν βγει δεύτερος ο ΠΑΟΚ τότε θα χαιρετίσει. Θα πρέπει άλλωστε να φανεί εντέχνως πως ξανά ο Ιβάν τα κάνει όλα σωστά αλλά έφταιγε ο Φερέιρα. Ο Ιβάν που άφησε γυμνή την ομάδα που παρέδωσε στον Φερέιρα και την οδήγησε στην οικονομική καταστροφή με τον κίνδυνο του FFP να είναι ξεκάθαρος για τον ΠΑΟΚ. Αλλά αυτά είναι… ψιλά γράμματα για τους… «αλήθειες».

Όπως και να έχει όμως ο Φερέιρα πλέον ξύπνησε και είναι αποφασισμένος να πέσει, αν πέσει, με τον τρόπο που θέλει ο ίδιος. Από εδώ και στο εξής δεν θα δεχθεί απολύτως τίποτα γύρω από την δουλειά του. Και κυρίως τον Giorgi στα πόδια του. Και εκεί θα γραφτεί το καλύτερο έργο…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από