Πέρασε τη Γαλλία στην Παγκόσμια κατάταξη η Ελλάδα (pic)

Μετά την ολοκλήρωση των παραθύρων για το Eurobasket 2022, η FIBA ενημέρωσε την Παγκόσμια κατάταξη των χωρών, με την Ελλάδα να ανεβαίνει μία θέση και να ξεπερνά τη Γαλλία.

Η Εθνική ομάδα της Ελλάδας κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του Eurobasket 2022, παίρνοντας το εισιτήριο για ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση που θα διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί.

Έτσι μετά την ολοκλήρωση των «παραθύρων» για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η FIBA ενημέρωσε τη λίστα με τις θέσεις στην Παγκόσμια κατάταξη, με τα δεδομένα να αλλάζουν λίγο.

Συγκεκριμένα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μετά το ρεκόρ 1-1 στους δύο τελευταίους αγώνες των προκριματικών με Βοσνία και Λετονία, μπόρεσε να ανέβει μία θέση στον πίνακα και να βρίσκεται πλέον 6η στον κόσμο, προσπερνώντας τη Γαλλία.

Η πρώτη πεντάδα δεν είχε κάποιες αλλαγές, με την κατάσταση να παραμένει ως έχει. Πρώτη παραμένει η Αμερική, δεύτερη η Ισπανία και ακολουθούν κατά σειρά Αυστραλία, Αργεντινή και Σερβία.

Τέλος, στα αξιοσημείωτα είναι η άνοδος δύο θέσεων της Ιταλίας, που της επέτρεψε να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης για πρώτη φορά έπειτα από καιρό.

Δείτε την πρώτη δεκάδα:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από