Ολυμπιακός: Γιατί η νίκη επί του Παναθηναϊκού είναι… μισό πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, κατέκτησε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια της Α1 Γυναικών, το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς και είναι φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό εντός έδρας για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Α1 Γυναικών και με ένα εντυπωσιακό σερί 10-0 στο φινάλε πήρε σπουδαία νίκη κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο. Μια νίκη, μισός τίτλος για την ομάδα του Γιώργου Παντελάκη, αφού νίκησε τον Παναθηναϊκό και εκτός αυτού κατέκτησε την πρώτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς.

Η σημερινή νίκη κόντρα στο τριφύλλι είναι ίσως η πιο σημαντική για τον Ολυμπιακό στον δρόμο για το 6ο σερί πρωτάθλημα, καθώς πριν από το ματς βρισκόταν στη δεύτερη θέση και σε περίπτωση ήττας θα ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Ο λόγος είναι το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος, καθώς οι ομάδες μεταφέρουν τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας στα play off κι αν αναλογιστεί κανείς πως στο πρώτο ματς των δυο ομάδων νικητής ήταν ο Παναθηναϊκός μπορεί να καταλάβει ότι σε περίπτωση ήττας, εκτός από το πλεονέκτημα έδρας, οι πράσινες θα «κουβαλούσαν» και ένα 2-0 υπέρ τους, κάτι που σημαίνει ότι θα έψαχναν μια νίκη σε τρία ματς στους τελικούς.

Πλέον ο Ολυμπιακός μετά από το αποψινό αποτέλεσμα ισοφάρισε τις νίκες, ενώ τερμάτισε και πρώτος στην κανονική διάρκεια, κάτι που σημαίνει ότι έχει το πλεονέκτημα έδρας, άρα είναι στο χέρι του και η υπόθεση-τίτλος. Ο πρωταθλητής θα αναδειχτεί στις τρεις νίκες και οι δυο «αιώνιοι» ξεκινούν με 1-1 την ερχόμενη Τετάρτη τους τελικούς στο ΣΕΦ.

Η Βαθμολογία της Α1 Γυναικών

1. Ολυμπιακός 27 (13-1)
2. Παναθηναϊκός 26 (12-2)
3. ΠΑΟΚ 22 (9-4)
4. ΟΑ Χανίων 21 (8-5)
5. ΠΑΣ Γιάννινα 19 (6-7)
6. ΕΦΑΟ Ζωγράφου 17 (4-9)

Απίθανο σερί 10-0 στο φινάλε και «χρυσή» νίκη

Όσον αφορά το ματς, οι ερυθρόλευκες τα βρήκαν σκούρα στη μεγαλύτερη διάρκεια του, πραγματοποιώντας ένα από τα χειρότερα παιχνίδια τους βάση στατιστικών τη φετινή σεζόν. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που οι παίκτριες των πράσινων έμειναν στο παιχνίδι μέχρι το φινάλε, με τον Ολυμπιακό να είναι πολύ άστοχος, συγκριτικά με όλα τα προηγούμενα παιχνίδια του στο πρωτάθλημα.

Στα πρώτα τρία δεκάλεπτα ο Ολυμπιακός τα «έσπασε» και ουσιαστικά έδωσε την ευκαιρία στον «αιώνιο» αντίπαλο να κυνηγήσει τη νίκη και το πλεονέκτημα έδρας. Όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο οι παίκτριες του Γιώργου Παντελάκη ανέβασαν ρυθμό και έφεραν το ματς στα ίσια. Με 2.30 να απομένουν για το φινάλε το σκορ ήταν 56-56, όμως ο Ολυμπιακός ξέσπασε και με ένα εντυπωσιακό σερί 10-0 έδειξε γιατί παραμένει η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα στο μπάσκετ γυναικών και οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση του 6ου σερί πρωταθλήματος.

Σταμάτη (16π.), Φοντέιν (12π.) και Αλεξανδρή (11π.) ήταν οι κορυφαίες για τον Ολυμπιακό και ειδικά στα τελευταία δυο λεπτά με την ποιότητα τους έκαναν τη διαφορά. Ο Ολυμπιακός λοιπόν όχι μόνο κέρδισε τον Παναθηναϊκό ακόμη μια φορά, αλλά το σημαντικότερο πήρε προβάδισμα για τον τίτλο, αφού πλέον ψάχνει 2 νίκες όπως και οι πράσινες, μόνο που οι ερυθρόλευκες έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Αξίζει να σημειωθεί πως το ματς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό δεν μεταδόθηκε τηλεοπτικά λόγω μιας αθέτησης συμφωνία χορηγών.

Δείτε τα στατιστικά του ματς:

Ολυμπιακός (Παντελάκης): Σταμολάμπρου 9(1), Σταμάτη 16(1τρ., 3ασ.), Αλεξανδρή 11(1τρ., 6ρ.), Σπυριδοπούλου 2, Φοντέιν 12(3τρ., 9ρ., 4κλ.), Νικολοπούλου 4 (7ρ., 4ασ.), Κούκη, Κόστοβιτς 5 (12ρ., 3ασ.), Ντέιβις 7.

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Ριντ 12 (10ρ., 3ασ.), Μόργκαν 14(4τρ., 5ασ.), Μούλη 12 (9ρ.), Λύμουρα 12(1τρ., 3ασ.), Καλαμπάκου, Κωτούλα 2, Δίελα 2 (3κλ.), Ζιάκα 2.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από