Παναθηναϊκός – Κλουζ 98-82: Σχεδόν «100άρα» με έξι διψήφιους

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Κλουζ Νάποκα με 98-82 σε φιλική αναμέτρηση για το τουρνουά «Νίκος Φάσουρας». Έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Ο Παναθηναϊκός έδωσε το πρώτο του φιλικό παιχνίδι εντός συνόρων και επικράτησε στο πλαίσιο του «4ου τουρνουά Νίκος Φάσουρας» της ρουμάνικης Κλουζ Νάποκα με 98-82.

Οι Πράσινοι «άγγιξαν» την «100άρα» με πρωταγωνιστές τους Βιλντόζα, Γκριγκόνις και Μπαλτσερόφσκι, ενώ απουσίαζαν οι Παπαπέτρου, Λεσόρτ, Ερνανγκόμεθ και Μωραΐτης οι οποίοι βρίσκονται σε στάδιο ξεκούρασης μετά το Mundobasket, ενώ ο Ντίνος Μήτογλου ακόμη αναρρώνει από τον τραυματισμό του στο δάχτυλο που είχε πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Διαβάστε επίσης: Χαμός με Σπανούλη – «Τρελάθηκε» on air (vid)

Στον πάγκο του Παναθηναϊκού καθόταν ο Χρήστος Σερέλης, με τον Εργκίν Αταμάν να έρχεται στην Ελλάδα για να κοουτσάρει τους «Πράσινους» απέναντι στο Περιστέρι στην αυριανή αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε πολύ νωρίς με διαφορά 15 πόντων (17-2) , πριν ακολουθήσει ένα ξέσπασμα των Ρουμάνων που με 13-0 σερί έφεραν το παιχνίδι στο 17-15.

Ενώ η Κλουζ κρατιόταν κοντά στο σκορ στη δεύτερη περίοδο (42-39), ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να πάρει διαφορά 10 πόντων στο ημίχρονο (54-44).

Επιθετικά πολλοί καλοί για το «τριφύλλι» ήταν οι Μπαλτσερόφσκι και Γκριγκόνις, ενώ ο Σλούκας είχε αναλάβει τη δημιουργία έχοντας 6 ασίστ.

Ο Λούκα Βιλντόζα μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να οδηγήσει τους «πράσινους» σε μία άνετη επικράτηση, με τον ίδιο να τελειώνει το παιχνίδι με 16 πόντους.

Η Κλουζ διατήρησε τη μονοψήφια διαφορά μέχρι τις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου (78-69), πριν ο Παναθηναϊκός με αρκετούς μικρούς μέσα από τον Σερέλη αυξήσει την απόσταση για το τελικό 98-82.

Τα δεκάλεπτα:25-22, 54-44, 76-67, 98-82

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από