Πανάκας : «Μου πήραν το διαρκείας επειδή έκανε παράπονα ο Παπαθεοδώρου»

«Με πήρε ο Μπάνε και μου λέει έχει μια απόφαση του ΔΣ. Ότι πρέπει να σου αφαιρέσουμε τα διαρκείας γιατί βρίζετε τον προπονητή», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πανάκας.

Μετά την ανάρτηση στην σελίδα του στο Facebook, ο Κωνσταντίνος Πανάκας, μίλησε και σε ραδιοφωνικό σταθμό σχετικά με το θέμα της αφαίρεσης του εισιτηρίου διαρκείας του, επειδή ασκούσε κριτική στην ΚΑΕ αλλά και την ομάδα.
Ο Πανάκας αρνήθηκε ότι έβρισε τον Ηλία Παπαθεοδώρου, ενώ αποδίδει την «τιμωρία» του στην κριτική που ασκεί στα στελέχη της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ μέσα από τις ΓΣ του ΑΣ.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον «Libero»:

Για τον αν έβρισαν τον Ηλία Παπαθεοδώρου: «Ποτέ, του είπαμε πάρε ένα τάιμ αουτ, ούτε ξύπνα, ούτε τίποτα. Του λέγαμε πάρε τάιμ άουτ. Εδώ και 6-7 χρόνια έχω την ίδια θέση, δεν είμαστε περαστικοί, ξέρουμε πως και ο ψίθυρος ακούγεται στον πάγκο. Είχα τρεις ακριβές θέσεις και τώρα έχω δύο. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Εισιτήριο των 1.000 ευρώ. Όταν το παιχνίδι τελειώνει, είμαστε πάλι όλοι φίλοι, η ομάδα κέρδισε, όλοι μαζί ακόμη και με τον προπονητή».

Για την αφαίρεση των εισιτηρίων διαρκείας: «Είναι πολύ βαρύ, ολόκληρη ΚΑΕ να ασχολείται με τον Πανάκα. Τρίτη μεσημέρι έγιναν όλα όσα έγιναν. Δεν έγιναν εν θερμώ, με πήρε ο Μπάνε και μου λέει έχει μια απόφαση του ΔΣ. Ότι πρέπει να σου αφαιρέσουμε τα διαρκείας γιατί βρίζετε τον προπονητή. Κανονικά μου λέει θα έπρεπε να σας καλέσουμε, άσε με να το δω. Τι να δεις ρε Μπάνε, ήδη απόφαση έχετε πάρει, του απάντησα. Η ουσιαστική αφαίρεση διαρκείας είναι η κριτική που κάνουμε στην ομάδα. Όχι τόσο η δημόσια, κυρίως αυτά που λέχθηκαν στην ΓΣ του ΑΣ ΠΑΟΚ. Ζήτησα από τον κ. Κατσαρή να κάνει συνέντευξη για μπάσκετ, ρώτησα γιατί δεν βρίσκουμε επενδυτή, πως βρήκε η ΑΕΚ, ο Άρης, ο Προμηθέας, πως έχουν όλοι οι άλλοι και όχι εμείς, γιατί περιμένει τόσο καιρό τον Σαββίδη; Αν δεν κάνω κριτική στην ΓΣ που θα κάνω; Όταν το έμαθαν, χοροπήδηξαν».

Για την κριτική που ασκείται: «Πως θα γίνει η κριτική, αν δεν πούμε ονόματα; Αφού την ομάδα την έκαναν ο Τέλης (σ.σ. Ζουρνατσίδης) και ο Παπαθεοδώρου. Να παίρνουν δανεικούς από τον Παναθηναϊκό, ότι χειρότερο. Τι είμαστε εμείς; Το φυτώριο του Παναθηναϊκού; Ο Μπάνε δεν έχει συμμετοχή ούτε πέρσι ούτε φέτος με το αγωνιστικό. Το έχει αφήσει σε Τέλη και Σταυρόπουλο. Ως εκεί. Δεν έφερε αυτός τους άποντους παίκτες. Του έστειλα μετά από πέντε λεπτά μήνυμα, εγώ το στόμα μου δεν πρόκειται να το κλείσω. Ούτε μετά την ανακοίνωση. Θα ζητάω πάντα αυτά που ζητάω. Είμαι στο μπάσκετ προτού έρθει ο Μπάνε. Μου απαντάει ο Μπάνε, όπως επιθυμείς. Παίρνω πέντε φίλους τηλέφωνο. Τον Γιώργο που ήμασταν μαζί στο γήπεδο. Το πράγμα άνοιξε. Ποτέ δεν έχει γίνει κάτι ανάλογο στον ΠΑΟΚ».

Για την δήλωση του Μπάνε Πρέλεβιτς: «Με ρωτούσαν όλοι είναι αλήθεια, κι όμως. Εμένα δεν μου είπαν αυτά που λέει ο Μπάνε στην δήλωσή του. Το μοναδικό τμήμα που δεν κάνει πρωταθλητισμό είναι το μπάσκετ. Δεν ειπώθηκε να αλλάξω διαρκείας. Δεν ξέρω αν μπορούν να αφαιρέσουν κιόλας τα διαρκείας. Εγώ από ντροπή θα τα δώσω πίσω. Ντρέπομαι και με προσβάλλει αυτό που κάνουν, γι΄αυτό τα δίνω. Όχι επειδή το ζητάνε αυτοί. Δεν είναι δικιά τους η ομάδα. Θα τα δώσω. Μετά σε δεύτερη σκέψη λέω θα με διώξουν αυτοί από το γήπεδο; Δεν μπορούν αυτό να το κάνουν. Στην τούμπα, αν έδιωχναν αυτούς που έβριζαν, θα ήταν μόνο τα καρεκλάκια».

Για τα αίτια που οδήγησαν στην αφαίρεση του διαρκείας: «Πρόφαση βρήκαν αλλού είναι η αιτία. Ο προπονητής πήγε και έκανε παράπονα στον Τέλη και αυτός πήγε και τα είπε στον Μπάνε. Δεν ξέρω τι ειπώθηκε στον Μπάνε. Είναι λογικό ο Ζουρνατζίδης να έχει θέματα μαζί μου, όταν βγαίνω και του χρεώνω ότι έφτιαξε έτσι την ομάδα. Δεν ήταν στο συμβούλιο ο Καραμπέρης, έμαθα ότι τους είπε πως είναι λάθος. Θα στρέψετε την κοινή γνώμη εναντίον σας. Τον Χρήστο τον εκτιμώ πολύ. Ο Χρήστος είναι παλιός στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ, αυτοί όλοι τώρα δεν ξέρω ποιοι είναι. Εκτός από τον Μπάνε. Δεν ξέρω πως έχουν δύναμη να διώξουν κόσμο από το γήπεδο. Με όλο αυτό το μπάσκετ ήρθε στην επιφάνεια και πάλι».

Για την ανάρτηση του Γιώργου Σαββίδη στο instagram: «Δεν ξέρω γιατί κατέβηκε η ανάρτηση του Γιώργου Σαββίδη, ποιοι του είπαν και τι».

Για την πρωτοφανή απόφαση αφαίρεσης του διαρκείας: «Ξαναλέω όποιος δεν αντέχει να πάει κάπου αλλού που θα αντέχει την κριτική. Αυτό το μπάσκετ που έχουν φτιάξει αυτοί, είναι άνευρο, άχρωμο. Δεν εμπνέει κανέναν, εμείς έχουμε απίστευτη αγάπη για το άθλημα. Εμείς φυτώριο του Παναθηναϊκού δεν θα γίνουμε. Φτωχό το μαγαζί μας, αλλά αξιοπρεπές και καθαρό. Με παίρνουν και μου λένε πως έχω δίκιο, είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει. Με τέτοιες συμπεριφορές η ομάδα απομονώνεται από τον κόσμο. Ξέρω άτομα που απογοητεύθηκαν και δεν ξαναπάτησαν. Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο ΠΑΟΚ. Αυτοί το ξεκίνησαν. Εσείς το ξεκινήσατε μετά την απόφαση σας. Αν έχετε κάτι με τον Πανάκα, τον καλείτε και το συζητάτε από κοντά».

Για το τι πρέπει να γίνει στον ΠΑΟΚ: «Δεν ψάχνουμε να βρούμε έναν άνθρωπο να δώσουμε αυτήν την ομάδα. Χαίρομαι και ζηλεύω τα άλλα τμήματα. Λέω που είναι το μπάσκετ που μας κράτησε; Ίδια αντίδραση θα είχα σε οποιονδήποτε στερούσε το διαρκείας η ΚΑΕ. Ξέρουν πολύ καλά τι ακριβώς κάνουν.

Για την δική του αντίδραση: «Δεν ξέρω τι θα κάνω. Δεν μου έχει ξανασυμβεί. Αν τους περάσει, μπορεί να γενικευτεί αυτό. Θα πηγαίνουν όσοι είναι αρεστοί στη διοίκηση; Δεν μπορώ να καταλάβω πως από μια διοίκηση πρωτοδικείου παίρνονται τέτοιες αποφάσεις εναντίον του κόσμου. Δεν θα κλαφτώ σε κανέναν, δεν θα πάρω κανέναν. Είναι τιμητική η συμπαράσταση από τον κόσμο ακόμη και από άλλες ομάδες. Οπαδό προς οπαδό. Ας πηγαίνουν όσοι είναι καλά παιδιά γήπεδο μόνο. Μπορούσαν να πάρουν ένα τηλέφωνο πριν και να μου πούνε έλα δω και να λυθεί το ζήτημα. Δεν θέλω να την πάρουν πίσω. Δεν ζητάω χάρη. Όχι. Δεν ξέρω τι θα κάνω αλλά όχι. Σκέφτομαι να ξανακαθίσω στη θέση μου και να τους πως δεν έχετε το δικαίωμα να με διώξετε αλλά και από την άλλη να μην ξαναπατήσω ποτέ. Με πληγώνει πολύ. Είναι ντροπιαστικό και προσβλητικό εναντίον του Πανάκα επειδή μιλάει».

Για τον Κώστα Αμοιρίδη: «Ρώτησα στη Συνέλευση γιατί δεν έρχεται ο κ.Αμοιρίδης στο γήπεδο; Αυτός που έχει βάλει τόσα λεφτά και αισθάνεται τόσο πληγωμένος και δεν πατάει γήπεδο. 1.7 μετρητά σε χρόνια δύσκολα αλλά γήπεδο δεν πάει. Αντί η ΚΑΕ να ανοίξει την αγκαλιά της, άλλωστε η διαφωνία είναι υγεία, τους απογοητεύει και δεν ξανάρχονται».

Για τον Μπάνε Πρέλεβιτς: «Ο Μπάνε πάλι φίλος μου είναι. Κι ας έχει γίνει όλο αυτό. Ο Μπάνε είναι πρόεδρος στον ΠΑΟΚ και όχι στο χωριό του. Θα δέχεται όχι μόνο μπράβο αλλά και κριτική. Είμαστε υπερβολικοί και αυτή η κριτική θα ξεφεύγει εννίοτε. Τα τελευταία χρόνια την ομάδα την κάνει ο Τέλης, κάθε χρόνο ξεφτίζει και θα παλεύει για την σωτηρία της. Ούτε ανθρώπους σπιλώνουμε ούτε προσβάλλουμε. Κριτική χωρίς ονόματα δεν υπάρχει. Το στόμα δεν θα μου το κλείσουν».

Για την ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Η ανακοίνωση λέει δεν μας βολεύεις, φύγε. Δεν μας ενδιαφέρει που όλη σου η ζωή είναι ΠΑΟΚ. Ξέρω άτομα που πήραν χάπια και έβγαλαν τον ΠΑΟΚ από τη ζωή τους. Άμα είναι να πάω να τους βρω και να τους ρωτήσω. Τον ΠΑΟΚ τον ακολουθούμε και πληρώνουμε από τη δουλειά μας. Εγώ σέβομαι όσους έχουν βάλει έστω και μια δράχμη στον ΠΑΟΚ. Από χθες ρωτάω τον εαυτό μου, πως γίνεται αυτό που αγαπώ να με πληγώνει τόσο. Πώς γίνεται ολόκληρος Μπάνε να ασχολείται και να διαπομπεύει τον Πανάκα σε όλη την Ελλάδα; Πώς μπορεί να αμυνθεί ο Πανάκας. Ακόμη και ο Σαββίδης έχει δικό του παρόν ούτε το παρελθόν ούτε το μέλλον. Τη βρήκε την ομάδα. Εδώ με την ιστορία, με το παρελθόν της. Δεν μπορείς να πεις σε κανέναν αν θα έρθει ή όχι στο γήπεδο για τις απόψεις του. Εγώ σου λέω ότι έβρισε τον προπονητή, και τι έγινε; Ας πάνε στην λυρική. Άστοχη η ανακοίνωση του Μπάνε, παραδέχεται ότι με διώχνει λόγω κριτικής και όχι επειδή βρίσαμε. Εμείς είμαστε εκεί για βοηθήσουμε την ομάδα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από