Ο Νεοκλής Αβδάλας επισκέφθηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες για λογαριασμό του Βιρτζίνια Τεκ, έχοντας στο μυαλό του την επιλογή να αγωνιστεί στο NCAA του χρόνου.
Μπορεί ο Νεοκλής Αβδάλας να έχει δηλώσει ήδη τη συμμετοχή του για το επερχόμενο Draft του ΝΒΑ, όμως δεν είναι καθόλου σίγουρο θα τελικά θα λάβει μέρος στη διαδικασία. Κι αυτό γιατί ο Έλληνας γκαρντ έχει στο μυαλό του την επιλογή του NCAA.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αβδάλας ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες με σκοπό να συναντηθεί με το Κολέγιο του Βιρτζίνια Τεκ, όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις, αλλά και να μιλήσει με τους ανθρώπους του Κολεγίου ώστε να δει τι θα κάνει.
Οι άνθρωποι του Βιρτζίνια έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον προς τον Αβδάλα προσφέροντάς του περίπου 30 λεπτά ανά αγώνα αν αποφασίσει να αγωνιστεί εκεί του χρόνου. Το εν λόγω Κολέγιο δεν είναι το μοναδικό που τον πιστεύει, αφού μαζί του έχουν ασχοληθεί τόσο το Μπέιλορ, όσο και το Ιντιάνα.
Ο Έλληνας αθλητής θα πρέπει να ακυρώσει σύντομα τη συμμετοχή του στο Draft, αν θέλει να δοκιμάσει το Κολέγιο, αλλά πρώτα θα χρειαστεί να μιλήσει και με ομάδες του ΝΒΑ για να γνωρίζει αν μπορεί να επιλεγεί στον πρώτο γύρο και αν θα έχει τον χρόνο που χρειάζεται να εξελιχθεί όπως όλοι περιμένουν από εκείνον.