Μετά την βαριά ήττα από την Χιρόνα, ο Χοάν Πεναρόγια δεν θα συνεχίσει στην Βαρκελώνη, με τους Μπλαουγκράνα να ψάχνουν ήδη να βρουν τον αντικαταστάτη του.
Η Μπαρτσελόνα έκανε την όγδοή της φετινή ήττα σε ACB και Euroleague και μετά τον σημερινό διασυρμό από την Χιρόνα (96-78), ο Χοάν Πεναρόγια δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας. Μετά την ήττα στην Μούρθια, μέχρι και ο Νίκολα Λαπροβίτολα σε δηλώσεις του ανέφερε πως θα του φαινόταν λογικό ο σύλλογος να κινηθεί σε αλλαγή προπονητή και αυτό ακριβώς έκαναν.
Οι Μπλαουγκράνα λοιπόν βρίσκονται στην αναζήτηση νέου προπονητή και σύμφωνα με δημοσιεύματα, φαβορί για να αναλάβει τα καθήκοντα αυτά, αποτελεί ο Τσάβι Πασκουάλ. Ο Ισπανός υπήρξε προπονητής στην Βαρκελώνη για 8 χρόνια, πρωτού μετακομίσει στην Αθήνα και τον Παναθηναϊκό. Τα τελευταία 5 χρόνια, τα πέρασε στον πάγκο της Ζενίτ και πλέον η επιστροφή του στην Ισπανία φαίνεται όλο και πιθανότερη.
Διαβάστε επίσης: Επίσημο: Στον Παναθηναϊκό ο Κένεθ Φαρίντ
FC Barcelona first target to replace Joan Peñarroya is Xavi Pascual.
Pascual has asked for a few additions, I’m told.No decision yet. pic.twitter.com/lDz1SJhwCk
— Matteo Andreani (@matty_vanpersie) November 9, 2025
Ο Πεναρόγια υπέγραψε με την Μπαρτσελόνα διετές συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2024 και τον Νοέμβριο του 2025, ψάχνει να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.