Ελληνιάδης: «Παιδί με χρυσή καρδιά ο Σκάρι, αλλά κατέστρεψε τον ίδιο του τον εαυτό και μια λαμπρή καριέρα»

Ο νυν μανατζερ ομάδων μπάσκετ και πρώην συμπαίκτης με τον Κάρι Σκάρι στον Ολυμπιακό, Σταύρος Ελληνιάδης αναφέρθηκε στις αναμνήσεις που είχε από τον Αμερικανό καλαθοσφαιριστή που πέθανε σε ηλικία 63 ετών.

Με αφορμή τον θάνατο του Κάρεϊ Σκάρι σε ηλικία 63 ετών, ο Σταύρος Ελληνιάδης φιλοξενήθηκε στο WebRadio της ΕΟΚ και μίλησε για τον ταλαντούχο Αμερικανό και παλιό συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό.

Μεταξύ άλλων ο νυν μάνατζερ σε ομάδες μπάσκετ εξήγησε πως ο Σκάρι ήταν ένας εξαιρετικός χαρακτήρας με σπουδαία αθλητικά προσόντα που θα μπορούσε να είχε διακριθεί με όποιο άθλημα κι αν καταπιανόταν. Πρόσθεσε ωστόσο ότι τελικά ο Αμερικανός προδόθηκε από τα πάθη του, έχοντας μπλέξει σε διάφορες δύσκολες καταστάσεις από πολύ νεαρή ηλικία.

Διαβάστε επίσης: Έκτακτο Δ.Σ. με θέμα την αναδιάρθρωση στη Super League – Οι πέντε ομάδες που υπογράφουν το αίτημα

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Σταύρος Ελληνιάδης στο ΕΟΚ WebRadio:

Για τον Κάρεϊ Σκάρι: «Ο Κάρεϊ Σκάρι είναι απ’ τα καλύτερα παιδιά, απλώς είχε τα πάθη του, έμπλεξε από μικρός με διάφορα πράγματα. Ήταν ένα παιδί που είχε καλή καρδιά, όλοι τον αγαπούσαν. Πάντα προσπαθούσαμε και στην ομάδα τότε να τον προφυλάξουμε και να τον έχουμε από κοντά. Είχε αυτά τα ελαττώματα στον χαρακτήρα του που τον έφερναν ορισμένες φορές σε δύσκολη θέση».

Για τα αθλητικά χαρακτηριστικά του Σκάρι: «Μιλάμε για ένα τρομερά αθλητικό παιδί, ένα τρομερό ταλέντο. Έλεγε “Πετάξτε μου τη μπάλα ψηλά και θα την πιάσω εγώ”. Θυμάμαι μια φορά παίζαμε στη Σαραγόσα και του πέταξε ο Βαγγέλης (σ.σ. Αγγέλου) τη μπάλα ψηλά κι εμείς είπαμε πως πάει στην κερκίδα, ωστόσο ξαφνικά εμφανίστηκε ένα… αόρατο χέρι, έπιασε τη μπάλα και την κάρφωσε. Εκεί σταμάτησε και το παιχνίδι και τον χειροκροτούσε όλο το γήπεδο. Είχε τρομερή αθλητικότητα. Κάναμε συναγωνισμό 400 μέτρα και μας άφηνε ίσως και 100 μέτρα πίσω. Πρέπει να έκανε τα 400 μέτρα σε… 44-45 δευτερόλεπτα, όπως κάνουν οι κανονικοί δρομείς. Απίστευτα προσόντα, απίστευτα γρήγορος, απίστευτος διασκελισμός. Από την άμυνα στην επίθεση με 4-5 διασκελισμούς κάρφωνε τη μπάλα. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο ακόμα και σήμερα. Ήταν σαν… αίλουρος. Έπαιζε και τρομερή άμυνα. Θυμάμαι μού έγραφε “Θέλω να έρθω στην Ελλάδα, στην ομάδα που είσαι και να τους μάθω να παίζουν άμυνα, γιατί αυτό ήταν το δυνατό μου στοιχείο”. Ήταν τρομερός αμυντικός, έκανε τρομερά κλεψίματα, δεν… καταλάβαινες από πού σου έπαιρνε τη μπάλα. Είχε λίγο θέματα με το σουτ, αν και έβαζε. Δεν ήταν το δυνατό του σημείο, αλλά το δούλευε αρκετά. Είχε πολύ μπάσκετ μέσα του και το δούλευε συνεχώς. Ήταν ταλεντάρα. Ό,τι άθλημα κι αν έκανε αυτό το παιδί θα ήταν πρώτος».

Για το αν περίμενε ότι μπορεί να αλλάξει ο Σκάρι: «Συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους να έχουν μια έντονη ζωή και κάποια στιγμή… αποδαιμονίζονται. Και τότε ήταν ένα παιδί με καλή καρδιά, δεν ήθελε να κάνει κακό σε κάποιον. Το κακό το έκανε στον εαυτό του. Θα μπορούσε να ήταν legend στο ΝΒΑ και ένα απ’ τα μεγαλύτερα ταλέντα από το κολέγιο, αλλά κατέστρεψε τον ίδιο του τον εαυτό και μια λαμπρή καριέρα. Ήταν ένα παιδί με “χρυσή” καρδιά».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από