Οι εμφανίσεις του Ζαν Μοντέρο στους τελικούς του ισπανικού πρωταθλήματος δεν περνούν απαρατήρητες στα Μέσα της χώρας.
Ο Ζαν Μοντέρο πριν αποχωρήσει από τη Βαλένθια για να ενταχθεί στον Ολυμπιακό, αποφάσισε να κάνει θεαματική έξοδο από την ACB, πραγματοποιώντας εξωφρενικές εμφανίσεις στους τελικούς του ισπανικού πρωταθλήματος κόντρα στην Μπαρτσελόνα.
Ο Δομινικανός γκαρντ, στα τρία ματς με την Μπαρτσελόνα, έχει βάλει 72 πόντοι, 24 κατά μέσο όρο, με 16/27 δίποντα, 6/15 τρίποντα και 22/23 βολές. Έχει μαζέψει 15 ριμπάουντ, 5 κατά μέσο όρο, έχει μοιράσει 18 ασίστ, 6 κατά μέσο όρο, ενώ έχει και 92 PIR, με 30.7 κατά μέσο όρο, με κάτι λιγότερο από 28 λεπτά ανά ματς.
Διαβάστε επίσης: Το depth chart και οι επόμενες κινήσεις των Χιτ μετά την απόκτηση του Αντετοκούνμπο
Και γι’ αυτό ο ισπανικός Τύπος αποθέωσε τον Μοντέρο, με την AS να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Μοντέρο είναι εξωγήινος. Πιθανότατα του απομένουν ελάχιστα παιχνίδια ακόμη με τη φανέλα της Βαλένθια. Αν όμως αποχωρήσει, θα φύγει με διαστημόπλοιο».
Ο Μοντέρο στα τρία πρώτα ματς της σειράς με την Μπαρτσελόνα
Ολοκλήρωσε το πρώτο παιχνίδι της σειράς με 24 πόντους (5/11 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 8/9 βολές), 7 ασίστ, 5 ριμπάουντ και κανένα λάθος, σε 33 λεπτά, το δεύτερο με 19 πόντους, 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ σε μόλις 23 λεπτά και το τρίτο παιχνίδι με 29 πόντους, 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα σε 28 λεπτά.