Ιωνικός Νίκαιας – ΑΕΚ 59-65 – Έφυγε με το διπλό από τη Νίκαια η ΑΕΚ

Παρότι στο τέλος το παιχνίδι πήγε να γίνει ντέρμπι, η ΑΕΚ κατάφερε να επικρατήσει του Ιωνικού με σκορ 65-59 και να φύγει με ένα πολύ σημαντικό διπλό από τη Νίκαια.

Λίγο έλλειψε να την… πάθει η ΑΕΚ κόντρα στον Ιωνικό, όμως στο τέλος κατάφερε να πάρει ένα μεγάλο διπλό επικρατώντας με σκορ 65-59 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Basket League.

Η Ένωση παρόλο που ξεκίνησε λίγο νωθρά το παιχνίδι, έκανε μια εντυπωσιακή δεύτερη περίοδο παίρνοντας ακόμα και διψήφια διαφορά απέναντι στους αντιπάλους της. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στο τέλος του αγώνα να κάνουν μια πολύ μεγάλη ανατροπή, όμως δεν τα κατάφεραν, με τους «κιτρινόμαυρους» να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Κορυφαίος για το σύνολο του Στέφανου Δέδα ήταν ο Μπράιαν Ανγκόλα με 15 πόντους, έχοντας πολύτιμες βοήθειες από τους Έρικ Γκρίφιν και Ίαν Χάμερ με 14 και 12 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά, για την ομάδα του Κούρο Σεγκούρα ξεχώρισε ο Γιουτζίν Τζέρμαν που έβαλε 24.

Ο Ιωνικός άρχισε με… φόρα την αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ, με την ομάδα της Νίκαιας να βάζει δύσκολα στην επίθεση της Ένωσης που δεν μπορούσε να βρει εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι, καταφέρνοντας έτσι να χτίσει μια μικρή διαφορά. Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως όλα άλλαξαν. Οι «κιτρινόμαυροι» επέτρεψαν στους γηπεδούχους να σημειώσουν μόλις 5 (!) πόντους σε όλη την περίοδο, κάνοντας την ανατροπή. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σύνολο του Στέφανου Δέδα να έχει ένα προβάδισμα της τάξεως του +10 (38-28).

Το δεύτερο μέρος ήταν πιο ανταγωνιστικό, με τον Ιωνικό να βάζει δύσκολα στην Ένωση, η οποία όμως κρατούσε μια μικρή διαφορά ασφαλείας. Μια διαφορά που στο τέλος όπως όλα έδειξαν τη χρειάστηκε, αφού στην αντεπίθεση της ομάδας από τη Νίκαια οι «κιτρινόμαυροι» άντεξαν και πήρα ένα μεγάλο διπλό με σκορ 65-59.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 28-38, 43-52, 59-65.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από