Μολυβδάς : «Αυτά αλλάξαμε με τον Αγγέλου»

Ο συνεργάτης του Βαγγέλου Αγγέλου αναφέρθηκε στην αγωνιστική βελτίωση του Άρη μετά τη φυγή του Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά και την επόμενη μέρα της ομάδας.

Ο Θανάσης Μολυβδάς μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης για τη φετινή δύσκολη σεζόν, τα όσα άλλαξε ο Βαγγέλης Αγγέλου, για το κρίσιμο ματς με τον Πανιώνιο, αλλά και την επόμενη μέρα στον Αυτοκράτοας.

Αναλυτικά ανέφερε ο βοηθός προπονητή του Άρη στον Libero 107,4 FM.

Για το τέλος της σεζόν: «Ήταν έντονες στιγμές φέτος. Γεμάτη σεζόν με συγκινήσεις και πίεση. Τέλος καλό όλα καλά όμως. Όταν μου έγινε η πρόταση για επιστροφή μου στην ομάδα , ετοίμασα τα πράγματα μου, σηκώσαμε τα μανίκια και δουλέψαμε. Την ομάδα την παρακολουθούσα και από το εξωτερικό, όποτε είχα την δυνατότητα, οπότε είχα μια εικόνα της ομάδας και των παικτών. Ήταν μία σχετικά εύκολη προσαρμογή. Βοήθησε και το γεγονός οτι είχα ξανασυνεργαστεί και με τον Κόουτς Αγγέλου, τον κοουτς Καμπερδη και τον γυμναστή τον Ζάλογγο. Αυτό βοήθησε στην προσαρμογή μου και στο κλίμα».

Για την πίεση: «Η αλλαγή από μόνη της λειτουργεί σαν ένα σοκ για την ομάδα. Οσοι βρίσκονταν στην ομαδα είχαν αισθανθεί πως τα πράγματα ζορίζουν για τον ΑΡΗ. Είχαμε μια πρώτη συσπείρωση, όμως τα αποτελέσματα δεν ήταν θετικα, ετσι προέκυψε και η αλλαγή. Όταν βρισκόμαστε σε δυσκολίες συσπειρωνόμαστε και το σοκ της αλλαγης τάραξε λίγο τα νερά και βοήθησε την ομάδα να κάνει ένα βήμα».

Για τις αλλαγές με την έλευση του Βαγγέλη Αγγέλου: «Η αλήθεια είναι ότι δίναμε μεγάλη έμφαση στο κομμάτι της επίθεσης και στις συνεργασίες. Πιστεύω όμως πως παράλληλα γίνονταν και μια έμφαση στην άμυνα. Για να έχεις καλή άμυνα χρειάζεται διάθεση, παίκτες να βάλουν το κορμί τους και να παλέψουν για το αποτέλεσμα. Γίνονταν μια δουλειά και στην προπόνηση και νομίζω πως αυτό μας βοήθησε. Άλλαξε λίγο και το αγωνιστικό στιλ της ομάδας. Πήγαμε σε περισσότερες επιθέσεις το παιχνίδι μας και η αύξηση του ρυθμού και της έντασης στο παρκέ έβγαινε και στην άμυνα. Οδηγούσαμε τους αντιπάλους μας στο παραπάνω λάθος και αυτό ήταν επίσης άλλο ένα θετικό στοιχείο».

Για την αλλαγή προσώπου στο επιθετικό κομμάτι: «Θεωρώ, με επιφύλαξη βέβαια, οτι ρόλο στην αλλαγή έπαιξε οτι οι παίκτες που βρέθηκαν στην ομάδα θέλανε την μπάλα στα χέρια τους για να λειτουργήσουν. Σαν μια σύγκρουση συμφερόντων. Όταν έχεις πολλους τέτοιους παίκτες έχεις πρόβλημα και στην λειτουργία. Αυτό νομίζω πως ήταν το πρόβλημα που είχε ο Αρης. Έλειπε και το καθαρό πλέι μέικερ. Ένας παίκτης που δεν θα έχει αυτοσκοπό το σκοράρισμα και θα καθοδηγεί την ομάδα. Ο κόουτς Γιαννάκης είχε επιλέξει τον Φλιώνη για αυτή την δουλειά. Ξεκινούσε τα παιχνίδια, όμως δεν είχε την εμπειρία να υποστηρίξει μια τέτοια θέση σε τέτοιο βαθμό. Δουλεύει πολύ σκληρά, όμως στα κρίσιμα παιχνίδια η συμμετοχή του ήταν μετρημένη. Φέτος κλήθηκε να διαχειριστεί μια κατάσταση πολυ δύσκολη».

Για το κλίμα πριν το παιχνίδι με τον Πανιώνιο: «Πριν τον αγώνα υπήρχε μια κορύφωση της αγωνίας. Αυτό είναι λογικό. Προερχόμασταν από μέρες διακοπής που αυτό έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα. Για εμάς βέβαια ήταν βάλσαμο. Γιατί ξεπεράσαμε κάποιους τραυματισμούς και παρουσιαστήκαμε υγειείς στο παρκέ. Υπήρχε όμως μια αγωνία για την εξέλιξη και μια διαθεση για μαχητικότητα. Είχαμε δυνατή άμυνα και αυτό χαρακτήρισε το συγκεκριμένο ματς. Αναμέναμε την αστοχία μας στην επίθεση, καθώς αυτά τα ματς είναι νευρικά. Στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο παίξαμε χωρίς άγχος, καθως είχαμε αποφύγει τα άσχημα σενάρια, είχαμε λυθεί και φάνηκε πως η απόδοση μας ήταν καλύτερη και στο επιθετικό κομμάτι».

Επίσης είπε: «Για το πρώτο μισό της περιόδου, ήταν δεδομένο πως παλέψαμε παρά τις δυσκολίες. Για αυτό το κομμάτι όμως δεν μπορώ να πω πολλά, σίγουρα έγιναν προσπάθειες να διατηρηθεί το καλό κλίμα, όμως δεν ήμουν παρών και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Δεν είμαι ειδικός να απαντήσω πάνω σε αυτό το θέμα. Αυτό όμως που έγινε επι παρουσίας μου ήταν αναμενόμενο.Όταν και οι παίκτες βρίσκονται μπροστά σε μια κατάσταση που μπορεί να σε στιγματήσει λειτουργεί και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, δίνεις οτι έχεις και δεν έχεις και παλεύεις για το αποτέλεσμα. Τα παιδια ήταν όλοι καταπληκτικοί, με καλό χαρακτήρα και το πάλεψαν».

Για την επόμενη μέρα στον Αρη: «Αυτή την περίοδο εχουμε ξεκούραση. Πάντα οι αθλητές για 10-15 μέρες έχουν ένα κενό μετά το τέλος της σεζόν. Πρέπει να ξεφεύγουν λίγο από την καθημερινότητα. Από εκεί και πέρα ο κόουτς βρίσκεται σε συζητήσεις, όπως και εμείς και θα παρθούν οι αποφάσεις για την συνέχεια».

Για το αν θα παραμείνει στον Αρη: «Ο Αρης είναι μια ομάδα που είναι μέσα στην καρδιά μου. Εχω περάσει 3 χρονια γεμάτα στον Αρη και θα έχει τον πρώτο λόγο σε όποια συζήτηση. Θα δουμε όταν έρθει η ωρα, όμως είμαστε και επαγγελματίες και θα πρέπει να τα εξετάσουμε όλα. Ο Αρης μου έδωσε πολλές φορές το βήμα στην δουλειά μου».

Το μήνυμα του για τον σύλλογο: «Ο Αρης ανεξαρτήτως προσώπων θα ήταν καλό να είναι δυνατός και καλός. Είναι απαραίτητος για το ελληνικό πρωτάθλημα και πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε προς

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από