Σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στην πατρίδα του, ο Λετονός φόργουορντ αποκάλυψε πως ακριβώς πριν έρθει στον Ολυμπιακό είχε απορρίψει πρόταση των Ορλάντο Μάτζικ!
Ο Γιάνις Τίμα πήγε στη Λετονία αυτές τις μέρες για να βοηθήσει την εθνική ομάδα της χώρας του στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά ταυτόχρονα βγάζει και ειδήσεις. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι 360 TV αποκάλυψε πως πριν έρθει στον Ολυμπιακό είχε πρόταση για εγγυημένο συμβόλαιο από το ΝΒΑ! Από την ομάδα που έχει τα δικαιώματά του.
Ο Τίμα επελέγη στο νούμερο 60 του ντραφτ του 2013 (στο ίδιο ντραφτ που επελέγη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο) από τους Μέμφις Γκρίζλις, οι οποίοι όμως δύο χρόνια αργότερα παραχώρησαν τα δικαιώματά του στο Ορλάντο σε μία από τις συνήθεις ανταλλαγές που γίνονται στο ΝΒΑ (για την ιστορία, ο Λιουκ Ρίντνουρ ήταν αυτός που πήγε στο Μέμφις). Οι Μάτζικ λοιπόν πρότειναν φέτος στον Λετονό να παίξει στην ομάδα τους, όμως παρότι το συμβόλαιο ήταν εγγυημένο, η πρόταση δεν ήταν ικανοποιητική. Ο Τίμα εξηγεί γιατί:
«Δεν ήμουν πολύ ευχαριστημένος από αυτά που μου προσφέρθηκαν. Αν πήγαινα, θα ήθελα να παίζω. Μου είπαν ότι θα είμαι 12ος ή 13ος στο rotation, μου είπαν ότι πρέπει να παλέψω για να ανέβω στο rotation. Αμέσως μετά πήρα την απόφαση να υπογράψω στον Ολυμπιακό. Δεν ήταν πρόταση απλά για το Summer League, αλλά κανονικό συμβόλαιο».
Ωφελημένος από αυτή την ιστορία βγήκε ασφαλώς ο Ολυμπιακός, για τον οποίον ο Τίμα δήλωσε στην ίδια συνέντευξη ότι αισθάνεται περήφανος που θα φορέσει τη φανέλα του.