Ο Άρης Λυκογιάννης μίλησε για την τεράστια επικράτηση του Κολοσσού Ρόδου επί του Παναθηναϊκού, τονίζοντας ότι η ομάδα του δεν είχε πίεση και ότι έβαλε τα σουτ.
Ο Κολοσσός Ρόδου πήρε μια απρόσμενη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, με τον Άρη Λυκογιάννη να τη χαρακτηρίζει τεράστια για τον οργανισμό.
Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι οι παίκτες του εμφανίστηκαν χωρίς πίεση στο ματς και έβαλαν τα σουτ, ενώ επισήμανε ότι η διακοπή για το Κύπελλο θα κάνει καλό γιατί θα μπορέσουν όλοι να διαχειριστούν το αποτέλεσμα.
Οι δηλώσεις που έκανε ο Άρης Λυκογιάννης:
«Σίγουρα πρόκειται για μία τεράστια νίκη για την ομάδα μας. Πρώτα από όλα γιατί γίνεται εκτός έδρας, κατά δεύτερον λόγω του ότι γίνεται απέναντι σε μία ομάδα με το μέγεθος του Παναθηναϊκού. Κάναμε το τέλειο παιχνίδι, μπήκαμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο, κυκλοφορήσαμε την μπάλα. Δεν παίξαμε ατομικά. Μας βοήθησε ότι δεν είχαμε πίεση στο ξεκίνημα και έτσι ευστοχήσαμε σε πολλά τρίποντα. Αυτό μας έδωσε αυτοπεποίθηση και σταδιακά χτίζαμε διαφορές. Το πιο βασικό για εμένα, εκεί που αξίζουν όλα τα credit τα παιδιά, έρχεται στα τελευταία τρία λεπτά.
Είμαι πολλά χρόνια σε αυτή την κατηγορία, έχω φτάσει αρκετές φορές, κυρίως εντός έδρας, κάποιες εκτός, απέναντι σε αυτές τις δύο ομάδες το να κάνω μία νίκη. Πάντα κάτι γίνεται, ένα λάθος, ένα χαμένο σουτ. Πάντα έφτανες στην πηγή και δεν έπινες νερό. Εκεί είναι το credit. Όταν ισοφάρισε με τρίποντο ο Ναν, από το 78-90 και μετά που κάναμε συνεχόμενες λάθος επιλογές, ο Παναθηναϊκός έπαιρνε βολές και τελικά ισοφάρισε, εκεί πραγματικά θέλεις πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση και να πιστέψεις ότι μπορείς να το καταφέρεις.
Βάλαμε μεγάλα σουτ, βγάλαμε άμυνες και φτάσαμε σε αυτή τη σπουδαία νίκη. Σπουδαία βαθμολογικά γιατί ψάχνουμε νίκες να φύγουμε από τον κίνδυνο, σπουδαία για λόγους πρεστίζ. Πολλά μπράβο στα παιδιά. Καλό για εμάς ότι υπάρχει μπρέικ. Να χαλαρώσουμε, να απολαύσουμε το αποτέλεσμα και να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας, γιατί μετά από μεγάλες νίκες πολλές φορές δεν διαβάζεις σωστά την κατάσταση. Να φτάσουμε τις απαραίτητες νίκες. Καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό».
Για το τι έκανε καλά η ομάδα του: «Το βασικό για εμάς είναι ότι στα προηγούμενα παιχνίδια παίξαμε με ομάδες που παίζουν με διαφορετική άμυνα από τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός στον ψηλό υπάρχει πάντα βοήθεια από δύο παίκτες. Έτσι, είναι σημαντική η πίσω πάσα. Το γρήγορο ντράιβ του ψηλού και η πίσω πάσα. Μετά κυκλοφορείς την μπάλα στην αδύνατη πλευρά. Το υποστηρίξαμε όχι 100% αλλά 90%. Όλες οι επιθέσεις ήταν στοχευμένες πάνω σε αυτό. Έπαιξε ρόλο ότι κάποιοι παίκτες είχαν μεγάλα ποσοστά. Το ίδιο είχε γίνει και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Σε τέτοια ματς οι παίκτες παίζουν με μεγαλύτερη ελευθερία. Το σημαντικό είναι τα τελευταία λεπτά. Σχεδόν ποτέ σε αυτό το γήπεδο ομάδα επιπέδου του Κολοσσού δεν μπορεί να αντέξει. Εμείς αντέξαμε».