«Άχαστος» ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Ο Παναθηναϊκός ξεκινά το Σάββατο (6/10) τις υποχρεώσεις του στην Basket League και δείχνει έτοιμος να συνεχίσει ένα απίστευτο σερί που τρέχει στις εκάστοτε πρεμιέρες.

Ο Παναθηναϊκός είναι ίσως η μόνη ομάδα που δεν θέλει κανείς να βρει μπροστά του σε ματς πρεμιέρας του εγχώριου πρωταθλήματος μπάσκετ. Όμως νομοτελειακά κάθε χρονιά ένας θα είναι ο… άτυχος, με τον φετινό κλήρο να πέφτει στον νεοφώτιστο, Ήφαιστο Λήμνου.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι πράσινοι έχουν το… συνήθεια να νικούν στις πρεμιέρες τους. Χαρακτηριστικό είναι πως από τη σεζόν 1992-1993 που είναι και η παρθενική της Basket League, στα 26 εναρκτήρια ματς ο Παναθηναϊκός έχει πάρει τα 24! Ποσοστό δηλαδή που αγγίζει το σαρωτικό 92,3%.

Οι μόνοι που κατάφεραν να σπάσουν το σερί αυτό ήταν ο φοβερός και τρομερός Ηρακλής της σεζόν 2003-2004 που επικράτησε με προπονητή τον Λευτέρη Κακιούση και παίκτες όπως ο μετέπειτα (την επόμενη ακριβώς χρονιά) πράσινος Δημήτρης Διαμαντίδης μαζί με τους , Ηλιάδη, Δέδα, Μπάκναλ και Λάζαρο Παπαδόπουλο.

Τη δεύτερη ήττα της προκάλεσε ο Ολυμπιακός το 2013, που επικράτησε επί του αιώνιου αντίπαλου με σκορ… γυναικείου μπάσκετ, (55-45). Από εκεί και πέρα κανείς δεν κατάφερε να αναχαιτίσει τον εξάστερο από το να κάνει ένα καλό ξεκίνημα στη σεζόν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από