Λαύριο – Αρης 70-73

Με τους ΜακΓκι και Τζόουνς να αποδεικνύονται καταλυτικοί στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, ο Αρης πέρασε νικηφόρα από το Λαύριο και έκανε σπουδαίο ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα.

Τεράστιας σημασίας νίκη τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους πήρε μέσα στο Λαύρι ο Άρης με σκορ 73-70 για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου άφησαν πίσω τις κακές εμφανίσεις με Νίζνι και Προμηθέα και με κορυφαίους τους ΜακΓκι (11ριμπ.) και Τζόουνς (15π.), έφτασαν δικαίως στο ροζ φύλλο. Θετικότατος και ο Δημήτρης Βεργίνης με 12π., σε ένα ματς που ο αυτοκράτορας έβγαλε ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Πολλά και δικαιολογημένα τα παράπονα των κίτρινων από τη διαιτησία, κυρίως όσον αφορά το κριτήριο με το οποίοι οι «άρχοντες» του αγώνα καταλόγιζαν τα φάουλ.  Το Λαύριο, παρότι εκτέλεσε πολλές παραπάνω βολές από τους κίτρινους (34-21, με τον Αρη να εκτελεί τις 6 από αυτές στο τέλος του ματς), ήταν άστοχο και δεν κατάφερε να «κλέψει» στο τέλος τη νίκη.

Το ματς ήταν κλειστό σε όλη τη διάρκεια του με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια διαρκώς και το ματς να κρίνεται στο τελευταίο… δευτερόλεπτο σχεδόν. Αυτή τη φορά όμως ο Αρης έδειξε ψυχραιμία, συγκέντρωση και ήταν εμφανώς βελτιωμένος στις συνεργασίες και τις επιλογές του σε άμυνα κι επίθεση.

Ο Αρης ξέφυγε με 7π. (58-65) στο 35’ που ήταν και το μεγαλύτερο στο ματς, χάρη σε καλάθι του ΜακΓκι. Συνεχόμενα λάθη όμως των φιλοξενούμενων, έκαναν το παιχνίδι ντέρμπι, καθώς Χαραλαμπόπουλος και Νίξον έβαλαν μπροστά τους γηπεδούχους με 66-65, 1,5 λεπτό πριν τη λήξη.

Ο ΜακΓκι που ήταν κυρίαρχος στις δύο ρακέτες, έβαλε μεγάλο φόλοου μετά από άστοχο σουτ του Μπελ, κάνοντας το 66-67 για τον Άρη στο 1,12. Ακολούθησε μεγάλο καλάθι και από τον Τζόουνς, που με τρίποντο έβαλε τις βάσεις νίκης για την ομάδα του (66-70 στα 43,8’’).

Στη συνέχεια ο Λαμπ αστόχησε σε τρίποντο και πλέον το Λαύριο έστειλε το ματς στη… ρουλέτα των βολών. Εκεί ο Αρης δεν είχε καθαρό μυαλό, καθώς παρά το γεγονός ότι στη γραμμή πήγαν εύστοχοι παίκτες του (Βεργίνης και Μπελ) πέταξε αρκετές εξ αυτών στα… σκουπίδια.

Ο Βεργίνης είχε 0/2 βολές, ο Λαμπ μείωσε σε 68-70, με τον Βεργίνη να ξαναπηγαίνει στη γραμμή για να «γράψει» αυτή τη φορά 1/2 κάνοντας το σκορ 68-71 (στα 15,3’’). Κατόπιν, ο ΜακΓκι με ένα ακόμη πολύτιμη επιθετικό ριμπάουντ χάρισε νέα κατοχή στον Άρη. Ο Μπελ κέρδισε φάουλ, ωστόσο έβαλε μόνο τη μία για το 68-72 στα 12’’.

Το Λαύριο μείωσε στο καλάθι (70-72) με λέι απ του Χαραλαμπόπουλου, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά για την ομάδα του, καθώς απέμεναν μόλις στα 1,2’’. Ετσι μετά το τάιμ άουτ, οι κίτρινοι είχαν την επαναφορά από τα πλάγια, με τον Τζόουνς να κερδίζει νέες βολές και σε νεκρό χρόνο να διαμορφώνει το σκορ στο τελικό 70-73 για τον Άρη, πάλι με 1/2.

Το τέλος του ματς βρήκε τους φίλους του Άρη που βρέθηκαν στο κλειστό του Λαυρίου να αποθεώνουν τους παίκτες της ομάδας τους και τον Βαγγέλη Αγγέλου, για τη σπουδαία νίκη που πέτυχαν.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 35-36, 51-51, 70-73

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από