Ολυμπιακός – Κύμη 92-69

Όταν έπαιξε άμυνα ο Ολυμπιακός «καθάρισε» την Κύμη με 92-69, και επικεντρώνεται στον τελικό με την Μπαρτσελόνα

Όταν αποφάσισε να πιέσει στην άμυνα, ο Ολυμπιακός καθάρισε άνετα την μπουγάδα απέναντι στην Κύμη, την οποία και κέρδισε με 92-69 στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι Ερυθρόλευκοι είδαν τους φιλοξενούμενους να μειώνουν ακόμα και στους 3 πόντους στα μέσα της τρίτη περιόδου (50-47), ανέβασαν στροφές, έκλεψαν μπάλες και έκαναν τυπική διαδικασία το τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός, ο οποίος φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα την Πέμπτη για την 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, είχε για κορυφαίο τον Ζακ ΛεΝτέι με 20 πόντους και 9/13 δίποντα αλλά και 7 ριμπάουντ, με τον Βασίλη Σπανούλη να έχει 16 πόντους και τον Γιώργο Πρίντεζη να έχει 12. Για τους ηττημένους ο Λιούις σταμάτησε στους 18 πόντους για την ομάδα του Ισίδωρου Κουτσού.

ΕΚΛΕΨΕ ΣΤΟ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Η ΚΥΜΗ

Με τη βασική του πεντάδα ο Ολυμπιακός απέναντι στην Κύμη, με τους γηπεδούχους από το ξεκίνημα να έχουν την μερίδα του λέοντος στο σκοράρισμα. Ο Μιλουτίνοφ κυριάρχησε στις ρακέτες εν τη απουσία του Χόρτον, έγραψε το 4-1 για τον ακολουθήσει ο Σπανούλης με τρίποντο και ο Γκος με ντράιβ για το 11-3.

Ο Σαγκς μείωσε για την Κύμη, όπως και ο Τουντζιαράκης, ο οποίος με 4 σερί πόντους πραγματοποίησε το 13-9 για την ομάδα του Ισίδωρου Κουτσού.

Οι φιλοξενούμενο συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, ο Έλληνας σέντερ ταλαιπώρησε την ομάδα του Μπλατ και ο Πουλιανίτης έπειτα από ασίστ του Τουντζιαράκη έδωσε το προβάδισμα με έναν πόντο για την Κύμη (13-14). Στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού, η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Τουπάν και ο Γάλλος φόργουορντ σκόραρε για το 16-14, το οποίο ήταν και το τελικό της περιόδου.

Οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν σκορ από τον Γκος και τον Τουπάν από την αρχή της δεύτερης περιόδου, ο Γάλλος με τρίποντο πραγματοποίησε το 23-16 και πάσαρε πάρε-βάλε καλάθι για τον ΛεΝτέι για το +7 (25-18) των γηπεδούχων. Ο Αμερικανός πέτυχε και το 27-18, με τον Σπανούλη να βάζει το τρίποντο για το 30-18 και τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει με 12 πόντους.

Η Κύμη είχε ένα νεκρό επιθετικό διάστημα το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλός της για να φτάσει το ματς στο 34-18 με χουκ του Πρίντεζη.

Η ομάδα του Κουτσού πάντως παρέμεινε σοβαρή και μάλιστα έτρεξε ένα 8-2 επιμέρους για το 36-26, εξέλιξη που ανάγκασε τον Μπλατ σε εσπευσμένο τάιμ άουτ. Ο ΛεΝτέι πρωταγωνίστησε στις επόμενες φάσεις, με το 42-32 να είναι το σκορ του ημιχρόνου, με την Κύμη να είναι η ομάδα που έχει κλέψει τις εντυπώσεις στο φαληρικό κλειστό.

ΕΝΑ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ

Η αρχή των Ερυθρόλευκων ήταν θετική και με τους Τίμα και Πρίντεζη προηγήθηκαν με 46-32, με τους Ευβοιώτες να μειώνουν και τον Λιούς να ρίχνει τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους (46-37).

Στο 50-37 των Πειραιωτών, η Κύμη αντέδρασε άμεσα. Με όμορφο μπάσκετ και πίεση στην άμυνα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν το παιχνίδι στο 50-44, με τον Ουίλιαμς να σκοράρει από τα 6,75μ και να ρίχνει την απόσταση στους 3 πόντους (50-47).

Το 10-0 σερί της Κύμης ανάγκασε σε νέο τάιμ άουτ τον Μπλατ, ο Πρίντεζης και Τίμα πέτυχαν 5 πόντους, με τον υπαρχηγό των γηπεδούχων με μία βολή να κάνει το 56-47.

Δύο βολές του Γκος και άλλες δύο του Στρέλνιεκς οδήγησαν το παιχνίδι με 60-47, με τον ΛεΝτέι να το φτάνει στο +15 (64-49) για την ομάδα του Πειραιά. Οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελευταία περίοδο με το 64-51 στο φαληρικό κλειστό και τον Ολυμπιακό να κάνει… αγγαρεία.

Στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου ο Σπανούλης βοήθησε για το 69-54 και ο Πρίντεζης έπειτα από πάσα του Τουπάν κάτω από τα πόδια στον αιφνιδιασμό, έστειλαν το παιχνίδι στο 71-54.

Ο Μάντζαρης πραγματοποίησε το 74-56 και ο Αγραβάνης από τα 6,75μ το 77-58, με τον Ελληνα φόργουορντ να παίζει ως σέντερ στην επιστροφή του στα παρκέ. Το γκολ φάουλ του Σπανούλη έφερε το 80-58, ο Τουντζιαράκης κάρφωσε, με τον Γκος να σκοράρει με ντράιβ για το +22 (82-60) της ομάδας του. Η πίεση του Ολυμπιακού και ο ενθουσιασμός της εισόδου του Δημήτρη Αγράβάνη βοήθησν για να ξεφύγει η διαφορά στους 25 πόντους, με τον «Αγρα» να βάζει και δύο βολές για το 90-66 των γηπεδούχων και να σφραγιζει στη συνέχεια το ματς με ντράιβ για το τελικό 92-69.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από