Αδριατική Λίγκα… τριετίας ενόψει

Ο Ολυμπιακός φαίνεται να προχωράει όλο και περισσότερο τις διαβουλεύσεις με την Αδριατική Λίγκα, με τις δυο πλευρές να βρίσκονται κοντά σε τελική συμφωνία.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ μετά την απόφαση του Ολυμπιακού να κάνει πράξη το #mexritelous που ξεκίνησε με «σπίθα» την αποχώρησή του στο ημίχρονο του ημιτελικού Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό, διαμαρτυρόμενος για τη διαιτητική και όχι μόνο αντιμετώπιση του. Μια από τις πρώτες σκέψεις, η φυγή από την Basket League και η μετάβαση στην Αδριατική Λίγκα, φαίνεται να παίρνει σταδιακά σάρκα και οστά. Σύμφωνα πάντα με την «Live Sport» οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με ένα συμβόλαιο τριετίας να βρίσκεται στο τραπέζι.

‘Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ, χουν αναλυθεί όλα τα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν όπως τα ταξίδια των ομάδων στην Ελλάδα και το οικονομικό ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Μάλιστα εφόσον κλείσει το deal και ο Ολυμπιακός παίξει στην Αδριατική Λίγκα, η διοργανώτρια αρχή θα προσθέσει άλλες δύο ομάδες για να φτάσουν τις 14 στη Λίγκα.

Επιπρόσθετα ο Ολυμπιακός, για να μην χάσει την ιδιότητα του σωματείου που επέρχεται με την αγωνιστική απραξία για δύο σεζόν, προτίθεται να συμμετάσχει στην Α2 με… αναπτυξιακή ομάδα νεαρών παικτών στα πρότυπα του ΝΒΑ, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να αναδειχθούν και να διεκδικήσουν τη θέση τους στην «μεγάλη» ομάδα. Με τον τρόπο αυτό παράλληλα δεν κλείνει η πόρτα της επιστροφής στο ελληνικό μπάσκετ εφόσον υπάρξουν οι διαρθρωτικές αλλαγές που ζητά ο Ολυμπιακός.

Όλα δείχνουν πως οι εξελίξεις θα είναι άμεσες και πολύ σημαντικές, αφού ο Ολυμπιακός δεν κάνει πίσω ούτε εκατοστό και συνεχίζει την προσπάθεια να αλλάξει το τοπίο του ελληνικού μπάσκετ εκ βάθρων, δημιουργώντας παράλληλα σημαντικό «δεδικασμένο» στα εγχώρια πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από