Ξανθόπουλος: «Δεν σου δίνουν έξτρα κίνητρο οι μικροί τελικοί, είναι επικίνδυνοι για τους παίκτες»

Ο γκαρντ της ΑΕΚ σχολίασε την εμφάνισή του στο τρίτο παιχνίδι με το Περιστέρι και τόνισε ότι η σειρά μικρών τελικών είναι άνευ ουσίας, αφού δεν προσφέρουν τίποτα στον νικητή.

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη της ΑΕΚ επί του Περιστερίου με 91-83, με τον 35χρονο γκαρντ να οδηγεί την ομάδα του στο 2-1 στη σειρά των μικρών τελικών. Ο έμπειρος άσος είχε 19 πόντους (4/4β., 0/2δ., 5/6τρ.), 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα και 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σε 30 λεπτά συμμετοχής.

Ο Ξανθόπουλος μετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησε για την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε απέναντι στην ομάδα των δυτικών προαστίων και αναφέρθηκε στην αξία των μικρών τελικών.  Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η σειρά των μικρών τελικών είναι άνευ ουσίας, αφού δεν προσφέρουν τίποτα στον νικητή, αλλά και επικίνδυνη για τους παίκτες.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Ήταν η βραδιά μου μάλλον. Σπάνια να βάλω τόσα σουτ. Είναι αλήθεια ότι αυτά τα παιχνίδια δεν είναι τόσο σημαντικά καθώς δεν θα αλλάξει κάτι η έκβαση τους. Παρ’ όλα αυτά θέλαμε να κερδίσουμε για εμάς, για όσους ήρθαν στο γήπεδο και για όσους μας έβλεπαν από την τηλεόραση. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι από τη σεζόν. Καταφέραμε να κερδίσουμε μόνο ένα τρόπαιο που στη ουσία προήλθε από την περσινή προσπάθεια.

Αυτό που θέλω να τονίσω και το έχουμε συζητήσει και με όλα τα παιδιά αλλά και άλλες ομάδες είναι ότι κάτι πρέπει να αλλάξει με αυτά τα παιχνίδια. Είναι επικίνδυνα για τους παίκτες. Δεν υπάρχει έξτρα κίνητρο. Έχω παίξει σε μικρό τελικό που δίνει θέση στην Euroleague και ξέρω πόσο διαφορετικά είναι. Είδατε τι έγινε στην Euroleague που οι παίκτες ζήτησαν να μην γίνει ο μικρός Τελικός. Πρέπει οι υπεύθυνοι να δουν το ζήτημα και να αλλάξει κάτι».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από