ΑΕΚ: Δύο ρεκόρ καριέρας για τον Ξανθόπουλο

Η εμφάνιση που έκανε στο ματς με το Περιστέρι ήταν μία από τις καλύτερες της καριέρας του.

Το πρόσωπο του τρίτου αγώνα της σειράς των μικρών τελικών ήταν ο Βασίλης Ξανθόπουλος που «άγγιξε» το ρεκόρ καριέρας του στην Basket League με τους 19 πόντους του, αφού η κορυφαία επίδοση των 401 παιχνιδιών του είναι εκείνη των 21 πόντων που είχε ως παίκτης του Πανιωνίου για τα πλέι οφ του 2012 απέναντι στο Ρέθυμνο Cretan Kings. Σημείωσε όμως δύο άλλες κορυφαίες επιδόσεις καριέρας.

Ο Ξανθόπουλος δεν συνηθίζει να εκτελεί συχνά από το τρίποντο αλλά σήμερα είχε 5/6 σουτ από την περίμετρο ενώ στις προηγούμενες 23 φετινές εμφανίσεις του στην  Basket League είχε συνολικά 10/31. Δεν είχε μάλιστα σε κανένα παιχνίδι περισσότερα από δύο εύστοχα τρίποντα. Τα πέντε εύστοχα τρίποντα αποτελούν ρεκόρ καριέρας αφού στις πρώτες 400 συμμετοχές του στην κατηγορία, η μεγαλύτερη επίδοση του ήταν τα τέσσερα (4/5) που είχε με τον Πανιώνιο στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels της σεζόν 2011-12.

Ο διεθνής γκαρντ ήταν… παντού και μεταξύ άλλων κατέβασε επτά ριμπάουντ ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας του στην κατηγορία. Είχε επτά ριμπάουντ τόσο στο ματς με το Ρέθυμνο του 2012 όσο και στην 20ή αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2016-17 με τον Άρη κόντρα στον Παναθηναϊκό .

Οι 30 βαθμοί που είχε στο ranking αποτελούν ατομικό ρεκόρ, στα χρόνια που το Πρωτάθλημα χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο σύστημα αξιολόγησης (από το 2010-11). Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν οι 27 βαθμοί που είχε ως παίκτης του Πανιωνίου στο εντός έδρας ματς με τον Πανελευσινιακό στη σεζόν 2014-15.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από