Μαρίνκοβιτς: Το διαμαντάκι που έχει κλέψει την καρδιά του Μπλατ

Ο σκόρερ της Παρτιζάν, το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, το όνειρο του ΝΒΑ και οι διεκδικητές ενός ακατέργαστου σέρβικου ταλέντου.

Η σέρβικη αγορά πάντα έκλεινε το μάτι στον Ολυμπιακό. Από τις αρχές τις δεκαετίας του ’90, έως και τις ημέρες που διανύουμε, οι Ερυθρόλευκοι είχαν μία άρρηκτη σχέση με την συγκεκριμένη αγορά. Συνήθως έφερναν αθλητές στα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής τους καριέρας και τους απογείωναν.

Όπως έγινε και στην περίπτωση του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος είναι περιζήτητος στην Ευρώπη, έχει συμβόλαιο με τους Πειραιώτες μέχρι το 2020, με τις απολαβές του για τον τελευταίο χρόνο να πλησιάζουν τα 800 χιλιάδες ευρώ.  Ερρήσθω εν παρόδω, όσο ο Ολυμπιακός δεν δέχεται πρόταση από τους Σπερς, τόσο πιο λογικό φαίνεται το σενάριο να παραμείνει στον Πειραιά μέχρι το τέλος της συμφωνίας και μετά να εξετάσει το όποιο ενδεχόμενο μετακόμισης σε άλλη ομάδα, αφού οι Ερυθρόλευκοι αυτην την περίοδο λένε πως δεν τον δίνουν σε σύλλογο Ευρωλίγκας.

Όπως στην περίπτωση του Μιλουτίνοφ, έτσι και στον Ολυμπιακό έχουν κυκλώσει με έναν τεράστιο κόκκινο κύκλο του όνομα του Βάνια Μαρίνκοβιτς. Ο Σέρβος σκόρερ της Παρτιζάν είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι, που είναι ικανό στα επόμενα χρόνια να μεγαλουργήσει. Αρέσει υπερβολικά στον Ντέιβιντ Μπλατ όπως και σε όλο τον οργανισμό των Ερυθρόλευκων. Πρώην συμπαίκτης του Νάιντζελ Γουίλιαμς στην ομάδα του Βελιγραδίου, σε φοβερή ηλικία και αθλητής της ίδιας μανατζερικής εταιρείας που έχει τα δικαιώματα του Μιλουτίνοφ. Χωρίς να λέει κάτι το τελευταίο, αν και οι Ερυθρόλευκοι τόσα χρόνια έχουν αποδείξει πως συνεργάζονται συνήθως με τους αντζέντηδες που έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη και δεν αρέσκονται στο να επεκτείνουν σε αυτό το κομμάτι τις συμφωνίες τους.

Αυτήν την στιγμή ο Μαρίνκοβιτς αγωνίζεται στους τελικούς του πρωταθλήματός του και έχει 10,3 πόντους κατά μέσο όρο σε 6 παιχνίδια, ενώ στο τελευταίο με τον Ερυθρό Αστέρα σταμάτησε στους 21 πόντους με 4/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 4/7 βολές και έξι κερδισμένα φάουλ. Ταυτόχρονα στο Eurocup είχε 16 εμφανίσεις με 12,4 πόντους κατά μέσο όρο και 31/87 τρίποντα (38%), την ώρα που στην Αδριατική Λίγκα έφτασε στους 12,2 πόντους κατά μέσο όρο.

Πρόκειται για ένα παιδί που στο ΝΒΑ τον παρομοιάζουν ως τον επόμενο Μπογκντάνοβιτς, με την Παρτιζάν έχει euro-out, με τα λεφτά που χρειάζεται ο Ολυμπιακός (ή  ο κάθε ενδιαφερόμενος) να δαπανήσει να είναι σχετικά λογικά για το ταλέντο του (λέγεται ότι είναι στις 300-400 χιλιάδες). Εάν προχωρήσει αυτή η μεταγραφή για τους Ερυθρόλευκους θα μιλάμε σίγουρα για επένδυση, που θα έχει ξεκάθαρο ρόλο στην ομάδα του Πειραιά και θα αποτελεί μία ακόμα απειλή για την περιφέρεια. Η υπόθεσή του πάντως, δεν έχει να κάνει με την οποιαδήποτε μεταγραφική κίνηση του Ολυμπιακού.

Είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο, την ώρα που για την θέση του υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές, που έρχονται κάπως σε δεύτερη μοίρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από