Ολυμπιακός – Πανιώνιος 87-65

Με τον Χόλις Τόμπσον να πραγματοποιεί την καλύτερη του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα, ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τον Πανιώνιο στο ΣΕΦ, παρά το κακό πρώτο ημίχρονο (50-45).

Παρότι για ένα ημίχρονο (σκορ 50-45) ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε σθεναρή αντίσταση από τον Πανιώνιο, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έφτασε σε εύκολη νίκη επί των κυανέρυθρων στο ΣΕΦ για τη 10η αγωνιστική της Basket League. Κλειδί η απόδοση στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς με εξαιρετική άμυνα οι Πειραιώτες έτρεξαν επιμέρους σκορ 20-6, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το ματς.

Στο 8-2 πλέον το ρεκόρ του Ολυμπιακού που είχε κορυφαίο τον Τόμπσον (24π, 6/9τριπ.), στην καλύτερη εμφάνιση της με τη φανέλα των ερυθρολεύκων. Ξεχώρισαν και οι Ουίλτζερ και Μπόγρης. Μαχητικός για δύο δεκάλεπτα ο Πανιώνιος (παρά το 13-0 στην αρχή), που πήγε στο 1-9, παραμένοντας βεβαίως στην ουρά της βαθμολογίας.

Θυμηθείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

ΣΘΕΝΑΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

Από την αρχή επέβαλλε τον ρυθμό του ο Ολυμπιακός. Δύο σερί τρίποντα του Ουίλτζερ και ένα δίποντο του Μπόγρη έφεραν το παιχνίδι στο 8-0 με τους «ερυθρόλευκους» να είναι εξ αρχής φουριόζοι στο ματς. Ο Πανιώνιος αντέδρασε και με ένα επιμέρους σκορ 7-1 μείωσε σε 14-7, αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία με τους Τόμπσον και Μπόγρη να διαμορφώνουν το 22-9, με τον Πανιώνιο να αποδεικνύεται σκληρό καρύδι και να κλείνει το δεκάλεπτο με τρίποντο του Τσούπκοβιτς, όντας μόλις έξι πόντους πίσω στο σκορ (26-20).

Οι «ερυθρόλευκοι» από νωρίς είχαν προβλήματα με τα φάουλ. Ο Μπόγρης έφτασε τα τρία στα μέσα της δεύτερης περιόδου, το ίδιο και ο ΜακΛιν, και ο Πανιώνιος «χτύπησε» στο ποστ. Παρά το 28-20 των γηπεδούχων, ο Κράβιτς ήταν η αιτία για να ροκανίσουν οι φιλοξενούμενη τη διαφορά σε 30-26. Ο Τόμπσον ανέλαβε δράση για την ομάδα του Ολυμπιακού και διαμόρφωσε το 38-30, αλλά το συγκρότημα του Ζιάγκου είχε απαντήσεις και μάλιστα ισοφάρισε το ματς σε 41-41 με τον Νίκο Δίπλαρο πρωταγωνιστή.

ΟΤΑΝ ΑΜΥΝΘΗΚΕ ΣΩΣΤΑ, ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Και πάλι ο Αμερικανός φόργουορντ των γηπεδούχων σκόραρε (47-41) για να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο υπέρ των Πειραιωτών στο 50-45, σε ένα ομολογουμένως όμορφο παιχνίδι στο ΣΕΦ.

Η εικόνα του τρίτου δεκαλέπτου ήταν εντελώς διαφορετική. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν πεισμωμένοι στο ματς και αυτό ήταν ότι καλύτερο για την ομάδα του Πειραιά. Ο Παπανικολάου με τον Γουίλτζερ διαμόρφωσαν το 56-45 με τη διαφορά να μένει διαρκώς πάνω από τους 10 πόντους. Το ματς για ώρα έμεινε χωρίς σκορ, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε ένα 9-0 σερί με ένα τρίποντο του Παπανικολάου (59-45) για να απαντήσει ο Ντιαλό για το 59-47.

Η ροή του παιχνιδιού έδειχνε… κόκκινο. Ο Σπανούλης μοίραζε, οι συμπαίκτες του σκόραραν από την περιφέρεια και ο Πανιώνιος ασφυκτιούσε για να βρει πόντους εξαιτίας της άμυνας των γηπεδούχων. Το 70-51 ήταν γεγονός με τους Στρέλνιεκς, ΜακΛιν, Τόμπσον να είναι οι δράστες και οι βάσεις να έχουν μπει για τα καλά για τη νίκη της ομάδας τους.

Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν και πάλι παρούσα. Δεν άφησε τον Πανιώνιο μα ανασάνει, ο Τόμπσον έβλεπε το αντίπαλο καλάθι σα.. βαρέλι και πετύχαινε το ένα τρίποντο μετά το άλλο με τους Πειραιώτες προηγήθηκαν με 83-57 με τον Αμερικανό να έχει πετύχει σε εκείνο το διάστημα 24 πόντους.

Ο Πανιώνιος απλά μείωσε την απόσταση με τον Ολυμπιακό να κλείνει ιδανικά το 2017 και να προετοιμάζεται πλέον για την αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο την Παρασκευή στο ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 50-45, 70-51, 87-65

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από