Champions League : Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο (pic/vid)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφθασε τα 116 γκολ στο Champions League με τα δύο που πέτυχε κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν και πλέον μονάχα 19 ομάδες που έχουν αγωνιστεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έχουν σκοράρει περισσότερες φορές από τον Πορτογάλο σούπερ σταρ. Ανάμεσά τους και ο Ολυμπιακός.

Στα δύσκολα, ο «βασιλιάς» του Champions League φώναξε «παρών». Η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει μείνει εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος και Κυπέλλου, βρισκόταν στα σχοινιά από το γκολ του Ραμπιό, ο Κριστιάνο Ρονάλντο όμως ανέλαβε δράση και με δύο γκολ (45′ με πέναλτι και 83′) έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του στην ανατροπή της ομάδας του, με τον Μαρσέλο να βάζει στο 86′ το κερασάκι στην τούρτα και να δίνει στην πρωταθλήτρια Ευρώπης σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Τα γκολ του Πορτογάλου ήταν ιστορικά, αφού με αυτά έγινε ο πρώτος που σπάει και ξεπερνάει το φράγμα των 100 γκολ με μια φανέλα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, τον βοήθησαν όμως και να ανέβει ακόμα περισσότερο σε μια λίστα που κάλλιστα θα μπορούσε να ονομαστεί «μόνος μου και όλοι σας».

Ο ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης, έφθασε λοιπόν τον αδιανόητο αριθμό των 116 γκολ στο Champions League (περιττό να πούμε ότι είναι πρώτος σκόρερ, με τους Μέσι, Ραούλ, Φαν Νίστερλοϊ και Σεβτσένκο να ακολουθούν), ένα λιγότερο από τις ομάδες από τις οποίες ο CR7 έχει πετύχει περισσότερα τέρματα! Συνολικά 137 διαφορετικές ομάδες έχουν αγωνιστεί έστω και μια χρονιά στη συγκεκριμένη διοργάνωση και μόλις 19 έχουν καλύτερη «παραγωγή» στην εμπροσθοφυλακή, εν συγκρίσει με τον Πορτογάλο άσο.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, πρόκειται για τις τρεις-τέσσερις ομάδες των κορυφαίων πρωταθλημάτων και ορισμένες από της χαμηλότερης δυναμικής λίγκες. Ανάμεσα σε αυτές που έχουν λιγότερα γκολ από τον Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, με τον Ολυμπιακό να είναι ο μοναδικός Ελληνικός σύλλογος που έχει βρει περισσότερες φορές δίχτυα, έχοντας σκοράρει 164 γκολ, συμπεριλαμβανομένων αυτών στα προκριματικά. Στη φωτογραφία που ακολουθεί, μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά.

https://twitter.com/TEAMtalk/status/964161629377069057

Τα 101 γκολ του Κριστιάνο με τη φανέλα της Ρεάλ στο Champions League

https://www.youtube.com/watch?v=Oh50RNzFSLY

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από