Basketball Champions League: Μπάμπεργκ, Αντβέρπ, Μπολόνια και Τενερίφη στο Champions League

Φινάλε στα προημιτελικά του Champions League απόψε (3/4) με τις τέσσερις ομάδες που θα παλέψουν για την κατάκτηση του τροπαίου στο final-4 (3-5 Μαΐου) να γίνονται γνωστές.

Βγήκαν οι τέσσερις ομάδες που θα παίξουν στο final-4 του Champions League για το 2019.

Συγκεκριμένα μετά τους αποψινούς (3/4) επαναληπτικούς Μπάμπεργκ (Γερμανία), Αντβέρπ (Βέλγιο), Τενερίφη (Ισπανία) και Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία) θα είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο το οποίο πέρσι κατέκτησε η ΑΕΚ.

Βεβαίως η Ενωση αποκλείστηκε από τη Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση, καθώς μπορεί απόψε να επικράτησε στο «Νίκος Γκάλης» με 69-67, ωστόσο δεν κατάφερε να καλύψει το -4 με το οποίο είχε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι στη Γερμανία.

Από εκεί και πέρα η Αντβέρπ έκανε την έκπληξη καθώς μετά τη νίκη της με 83-68 στο πρώτο ματς επί της Νιζνί, επικράτησε και στο Βέλγιο των Ρώσων, αυτή τη φορά με 66-61.

Στο μεταξύ… αναμενόμενη ήταν η πρόκριση της Τενερίφης απέναντι στη Χαποελ Ιερουσαλήμ, καθώς οι Ισπανοί είχαν ηττηθεί στο ματς του Ισραήλ μόλις με ένα καλάθι. Ετσι το σημερινό 81-64 ήρθε να σφραγίσει μια επιβλητική πρόκριση.

Τέλος η ιστορική Μπολόνια η οποία στη φάση των ομίλων αντιμετώπισε τον Προμηθέα, επιστρέψει σε φάιναλ φορ μεγάλης διοργάνωσης. Οι Ιταλοί κάλυψαν το -8 με το οποίο είχαν ηττηθεί στη Γαλλία από τη Ναντέρ, επικρατώντας απόψε με 15 πόντους διαφορά.

Οσο για το final-4 μένει να δούμε σε ποια πόλη θα δοθεί να το φιλοξενήσει και η οποία θα εδράζεται κάποια από τις τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν.

Τα αποτελέσματα
ΑΕΚ – Μπάμπεργκ 69-67 (67-71)
Αντβέρπ – Νιζνί 66-61 (83-68)
Μπολόνια – Ναντέρ 73-58 (75-83)
Τενερίφη – Χάποελ Ιερουσαλήμ 81-64 (73-75)

*με μαύρα γράμματα οι ομάδες που προκρίθηκαν
**σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αγώνων

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από