Νεπτούνας – ΠΑΟΚ 80-86

Με τον Σόρτερ να κάνει το κόψιμο του αγώνα και τον Μπράουν να «πυροβολεί» ο ΠΑΟΚ πέρασε από τη Λιθουανία και συνεχίζει να ελπίζει.

Σε μια εβδομάδα δεν έγινε υπερομάδα, αλλά έγινε… ομάδα ο ΠΑΟΚ. Με ένα εκρηκτικό… ντεμαράζ, ο «δικέφαλος» πέρασε από τη Λιθουανία, νικώντας με 86-80 τη Νεπτούνας. Κι αν δεν υπήρχαν κάποια κενά διαστήματα, αν δεν υπήρχαν στιγμές που οι παίκτες του Χαραλαμπίδη «έχαναν το μυαλό τους», θα είχε έρθει δίχως… καρδιοχτύπια.

Για 25 λεπτά ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του ρυθμού και του αγώνα, βρέθηκε να προηγείται με 10 πόντους, αλλά στο 30’ το σκορ ήταν 64-60! Και σαν να μην έφτανε αυτό, το ταμπλό έδειξε 75-64, με την υπόθεση νίκη να δυσκολεύει. Ήταν το σημείο που ο ΠΑΟΚ έβγαλε εξαιρετική αντίδραση, αρχικά μειώνοντας σε 75-70 (με τον Μπεστ στο 35’).

Έγινε το 77-70, ο ΠΑΟΚ απάντησε με 3/3 βολές του Μπράουν (φάουλ και τεχνική ποινή) και 2/2 μπασίματα του Μπεστ και ισοφάρισε (77-77) στα 3.21’’. Μια κακή επιλογή του Σμιθ, 0/2 βολές από τον Γκαΐλιους, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν πήραν το ριμπάουντ. Αντίθετα, δέχθηκε τεχνική ποινή ο Χαραλαμπίδης (1/1 βολή ο Ματσιούλις), η άμυνα από την επαναφορά ήταν τραγική (καλάθι ο Σεντεκέρσκις) και το σκορ έγινε με συνοπτικές διαδικασίες 80-77.

Ο Μπράουν πήρε το φάουλ κι ευστόχησε στις βολές, ο Νόουλς πέτυχε καλάθι, πήρε και το φάουλ, αστόχησε στη συμπληρωματική βολή, αλλά οι παίκτες του ΠΑΟΚ πήραν το ριμπάουντ, για να αστοχήσει ο Σόρτερ (80-81). Το ριμπάουντ του Νόουλς, στο άστοχο σουτ του Γιαναβίτσιους, έδωσε στον Μπράουν την ευκαιρία να βάλει για τα καλά τον «δικέφαλο» σε θέση οδηγού.

Άστοχος ο Αμερικανός, αιφνιδιασμός (τρεις εναντίον ενός) για τους γηπεδούχους, έμοιαζε εύκολο το καλάθι, αλλά ο φοβερός και τρομερός Σόρτερ έκανε το κόψιμο του αγώνα (στον Ματσιούλις) κι ο Μπράουν με τρίποντο «έγραψε» το 84-80 στα 18’’. Ακολούθησαν βήματα του Γκάλντικας και κάπου εκεί τέλειωσαν όλα.

Ο Μπράουν πέτυχε το καλάθι του αγώνα (κι ας ήταν άστοχος), ο Σόρτερ πιστώνεται την άμυνα του αγώνα, ο Σμιθ ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα, αλλά ο Ουίγκινς ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα. Να μην ξεχάσουμε και τον καθοριστικό Μπεστ. Στην αντίπερα όχθη ο Ντελινικάιτις κι ο Γκαίλιους ήταν οι κύριες απειλές για το καλάθι του ΠΑΟΚ.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 42-47, 64-60, 80-86.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από