Σάλκε – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-1

Χάρις στο «χρυσό» γκολ του Γιόβιτς στο 75ο λεπτό, η Άιντραχτ θα βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας. Εκεί ο προπονητής των «αετών» θα αντιμετωπίσει την ομάδα στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του.

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας.

Η ομάδα της Φρανκφούρτης πήρε το προβάδισμα στο 75′ με τον Γιόβιτς και με σωστό πλάνο και διαχείριση άντεξε μέχρι το τέλος, παίζοντας μάλιστα με 10 παίκτες από το 81′ και την αποβολή του Φερνάντες.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Σάλκε να είναι πιο ορεξάτη προσπαθώντας να ξεκλειδώσει την άμυνα της Άιντραχτ. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Νίκο Κόβατς είχε σωστό πλάνο, καταφέρνοντας να καλύψει τους χώρους και να μην επιτρέψει στους «Βασιλικούς μπλε» να απειλήσουν.

Αφού λοιπόν δεν κατάφερνε να σκοράρει η Σάλκε, η μπάλα την τιμώρησε. Στο 75′ ο Τζόναθαν ντε Γκούζμαν έκανε ωραία σέντρα στην περιοχή, ο Γιόβιτς πήρε την κεφαλιά, νίκησε τον Φάρμαν δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Από εκεί και πέρα η Σάλκε ανέβασε ακόμη περισσότερο στροφές, σκόραρε στο 77′ αλλά το γκολ του Μπούργκσταλερ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 81′ η Άιντραχτ έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές καθώς ο Φερνάντες αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Στο 94′ η Σάλκε σκόραρε με τον Ντι Σάντο, όμως το γκολ ακυρώθηκε και πάλι με την ομάδα του Κόβατς να περνάει στον τελικό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο περσινός τελικός δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε η Άιντραχτ, καθώς η Ντόρτμουντ επικράτησε με 2-1 κατακτώντας τον τίτλο. Φέτος, αντίπαλος θα είναι η πρωταθλήτρια Μπάγερν που σκόρπισε με 6-1 τη Λεβερκούζεν.

Μένει να δούμε αν ο Κόβατς θα δώσει τον τίτλο στην ομάδα του, στερώντας τον από την ομάδα που θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Δείτε το «χρυσό» γκολ του Γιόβιτς 

Οι συνθέσεις των ομάδων

Σάλκε (Τεντέσκο): Φάρμαν, Σταμπουλί, Νάλντο, Κέχερ (81′ Τέχερτ), Καλιγκιούρι, Σεπφ, Γκορέτσκα, Μπενταλέμπ, Χαρίτ (88′ Ντι Σάντο), Πιάτσα (52′ Κονοπλιάνκα), Μπούργκσταλερ.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Κόβατς): Χραντέτσκι, Ρους, Άμπραχαμ, Χασέμπε, Ντε Γκούζμαν, Μασκαρέλ (78′ Φερνάντες), Βολφ, Βίλεμς (72′ Ντα Κόστα), Φαμπιάν, Γιόβιτς, Μπόατενγκ (43′ Γκατσίνοβιτς).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από