Three-peat και με τη Φενέρ ο Ομπράντοβιτς

Η Φενερμπαχτσέ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην Τουρκία και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατέκτησε τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα για δεύτερη φορά μετά από τον Παναθηναϊκό.

Η Τόφας αποδείχθηκε… παιχνιδάκι στα χέρια της Φενερμπαχτσέ στους τελικούς του τουρκικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν δυσκολεύτηκε ούτε στον πέμπτο αγώνα της σειράς, που έγινε στην έδρα της, και με τη νέα νίκη της (94-64) και συνολικό σκορ 4-1 πέτυχε το three-peat.

Κατέκτησε δηλαδή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα στην Τουρκία και για τέταρτη τα τελευταία πέντε χρόνια, επιβεβαιώνοντας την παντοδυναμία της στα χρόνια του Ζοτς. Ο οποίος, παρεμπιπτόντως, πετυχαίνει three-peat με δεύτερη ομάδα στην καριέρα του, μετά από εκείνα που είχε πετύχει την προηγούμενη δεκαετία με τον Παναθηναϊκό. Την ημέρα μάλιστα που έκανε ταξίδι-αστραπή στην Αθήνα για να αποχαιρετήσει συγκινημένος τον αγαπημένο του Παύλο Γιαννακόπουλο.

Ο Αχμέτ Ντουβερίογλου έκανε το… κομμάτι του στον τέταρτο τελικό με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Μπραντ Ουαναμέικερ πρόσθεσε άλλους 11, ενώ ο Κώστας Σλούκας είχε 6 πόντους και 8 ασίστ.

Ο Πιέρια Χένρι με 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και 9 ασίστ ήταν και πάλι ο μόνος διασωθείς από την Τόφας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από