Αλόνσο : «Δουλεύει καλά ο Βεζένκοφ, αλλά…»

Την δικιά του οπτική στο ζήτημα του Σάσα Βεζένκοφ, έδωσε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Σίτο Αλόνσο.

Η φετινή σεζόν δεν εξελίσσεται καλά για τον Σάσα Βεζένκοφ. Ο 22χρονος φόργουορντ αν και αγωνιζόταν στα πρώτα παιχνίδια της Μπαρτσελόνα, τον τελευταίο 1,5 μήνα δεν έχει πάρει ούτε ένα λεπτό συμμετοχής από τον Σίτο Αλόνσο.

Ο προπονητής των μπλαουγκράνα, με αφορμή την κακή εικόνα της ομάδας, δέχεται πολλές ερωτήσεις το τελευταίο διάστημα που αφορούν τον Βεζένκοφ και το χρόνο συμμετοχής του. Μετά την χθεσινή (10/12) ήττα από την Τενερίφη (91-93) για το πρωτάθλημα, ο 42χρονος προπονητής μίλησε στα ισπανικά μέσα Ενημέρωσης για το θέμα του νεαρού φόργουορντ.

«Καταλαβαίνω πως πάντα με ρωτάτε για τους παίκτες που λείπουν. Νομίζω ότι ο Σάσα κάνει πολύ καλή δουλειά, ως κομμάτι της ομάδας, αλλά προφανώς υπάρχουν κι άλλοι παίκτες, που θα πρέπει να σεβόμαστε. Στη θέση του υπάρχει ο Ρακίμ Σάντερς, ο Άνταμ Χάνγκα, ο Βίκτορ Κλαβέρ, που ανάρρωσε και κάνει καλή δουλειά, ο Άντριεν Μόερμαν και ο Πιέρ Οριόλα. Θα πρέπει να αποφασίσω ποιον θα αφήνω εκτός, αλλά δεν είναι εύκολο. Μπορείς να αλλάζεις έναν παίκτη», ανέφερε ο πρώην προπονητής της Μπασκόνια.

«Δουλεύει καλά. Προφανώς, θέλει να παίξει. Όταν είναι έτοιμος και βρω την κατάλληλα κατάσταση, σήμερα ή σε έναν μήνα, θα τον βάλω. Δεν έχω να πω κάτι άλλο για εκείνον. Δουλεύει πολύ καλά», κατέληξε.

Ο τελευταίος αγώνας του Βεζένκοφ ήταν στις 29 Οκτωβρίου στην ήττα της Μπαρτσελόνα από τη Μούρθια (94-97). Στο ισπανικό πρωτάθλημα σε 6 αγώνες έχει 9 πόντους και 4.8 ριμπάουντ μέσο όρο σε 21:30 λεπτά συμμετοχής, ενώ στην Ευρωλίγκα έχει 2.5 πόντους και 1.8 ριμπάουντ σε 9:55 λεπτά συμμετοχής.

Ο επόμενος αγώνας της Μπαρτσελόνα είναι απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης την Πέμπτη (14/12, 21:45) για την 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από