To πρώτο ρομπότ-προπονητής είναι γεγονός (pics)

Η ρωσική ομάδα μπάσκετ, Πάρμα-Περμ, προσέλαβε έναν διαφορετικό… προπονητή απ΄ ότι ξέραμε.

Κίνηση από το μέλλον έκανε η Πάρμα-Περμ!

Η ρωσική ομάδα προσέλαβε έναν προπονητή-ρομπότ και η νέα αυτή προσθήκη της ομάδας θα κάθεται στον πάγκο της σε όλους τους εντός έδρας αγώνες της Πάρμα. Η εταιρεία Promobot, που εδρεύει στο Περμ και ιδρύθηκε το 2015, ειδικεύεται στην κατασκευή αυτόνομων ρομπότ και πριν λίγο καιρό κατάφερε να κατασκευάσει και τον πρώτο… προπονητή.

Αυτός ο «προπονητής» θα έχει τους εξής ρόλους: Θα μπορεί να διαχειρίζεται τα στατιστικά στοιχεία ενός αγώνα σε πραγματικό χρόνο, ενώ επίσης θα έχει τη δυνατότητα να αναλύει ένα μπασκετικό παιχνίδι.

Δείτε τι ανέφερε ο ιδρυτής και διευθυντής της Promobot, Όλεγκ Καβακούρα:

«Θα λειτουργεί συμπληρωματικά προς το τεχνικό τιμ, καθώς έχει την δυνατότητα να λαμβάνει στατιστικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο, να αναλύει δεδομένα για το παιχνίδι, για τον αντίπαλο και για τους παίκτες της ομάδας. Υπάρχουν άπειρες δυνατότητες που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε σε πολλά επίπεδα, τόσο στην προετοιμασία ενός αγώνα όσο και κατά την διάρκεια παιχνιδιού. To πρόγραμμα που εφαρμόζουμε είναι πιλοτικό, στόχος μας είναι να εξάγουμε το συγκεκριμένο μοντέλο και σε άλλες χώρες και γιατί όχι και στο ΝΒΑ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από