Ελλάδα – Σλοβενία 70-77

Παρόλο που βρέθηκε πίσω με δέκα πόντους στη λήξη της τρίτης περιόδου η Εθνική τα έδωσε όλα για τη νίκη στο τέλος, ωστόσο η Σλοβενία διατήρησε το προβάδισμα της και κέρδισε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με 77-70.

Παρόλο που βρέθηκε πίσω με δέκα πόντους στη λήξη της τρίτης περιόδου η Εθνική τα έδωσε όλα για τη νίκη στο τέλος, ωστόσο η Σλοβενία διατήρησε το προβάδισμα της και κέρδισε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με 77-70.

Το πρώτο δεκάλεπτο άνηκε στη Σλοβενία, η οποία έχοντας την Σαντέ Έβανς σε εξαιρετική κατάσταση έφτασε στο +8 με τη λήξη του. Ωστόσο, η Ελλάδα ανέτρεψε τα δεδομένα. Εκμεταλλευόμενη το γεγονός πως Έβανς και Λίσετς δεν ήταν στο παρκέ, η Σταμολάμπρου έδωσε επιθετικές λύσεις και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τις Σλοβένες να έχουν διαφορά μόνο ενός καλαθιού (36-38).

Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε καλά για την Εθνική. Η Φασούλα τραυματίστηκε και έφυγε με το φορείο για να πάει άμεσα στο νοσοκομείο για εξετάσεις και έτσι η Σλοβενία βρήκε την ευκαιρία να προηγηθεί με διψήφια διαφορά με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου (54-64).

Η Ελλάδα, ωστόσο, δεν παράτησε το παιχνίδι. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση (68-71), αλλά η ολική ανατροπή δεν μπόρεσε να γίνει, με την Ντέμπελιακ να γράφει τον επίλογο της αναμέτρησης (70-77).

Αποτέλεσμα της ήττας αυτής είναι η εθνική μας ομάδα να «πέσει» στο 2-2 και να χάσει την ευκαιρία να βρεθεί στη κορυφή του ομίλου που δίνει την απευθείας πρόκριση για το Eurobasket 2021.

Κορυφαία για την Ελλάδα ήταν η Νίκη Σταμολάμπρου που με το σφύριγμα της λήξης είχε σκοράρει 22 πόντους, ενώ η Άρτεμις Σπανού αν και πάλεψε μέχρι τέλους δεν της «βγήκε» το παιχνίδι. Από την άλλη πλευρά η Σλοβενία κυριάρχησε κάτω από τα δύο καλάθια με την Έβανς που τελείωσε το ματς με 22 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ και η Λίσετς με 12 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν καταλυτική.

Τα επόμενα παιχνίδια για την Ελλάδα είναι με τις Ισλανδία (4/2/2021) και Βουλγαρία (6/2/2021).

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 36-38, 54-64, 70-77

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από