Σκουρτόπουλος : «Ετοιμαστήκαμε για τη Σερβία, όχι για τη Γαλλία»

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τόνισε πως η Εθνική είχε ετοιμαστεί για τον αγώνα με τη Σερβία και απένειμε τα εύσημα στους παίκτες που έπαιξαν στην πρώτη φάση.

Περιχαρής ο Θανάσης Σκουρτόπουλος απένειμε κι αυτός τα εύσημα στους παίκτες που έκαναν το 6/6 στην πρώτη φάση και, όπως είπε, έκαναν χώρο με χαρά στους παίκτες που σήμερα κέρδισαν τη Σερβία.

«Πετύχαμε μια πολύ μεγάλη νίκη, την έβδομη στη σειρά, με διαφορετικό ρόστερ. Τα παιδιά που έπαιξαν στην πρώτη φάση έκαναν μια μεγάλη επιτυχία με το 6/6 και τα παιδιά που επέστρεψαν τώρα έκαναν μια πολύ δυναμική δήλωση. Το παράθυρο αυτό ήταν ανάλογης δυσκολίας με το πρώτο, γιατί ήρθαν πολλά παιδιά χωρίς ρυθμό και είχαμε λίγες μέρες προετοιμασίας μπροστά μας. Παρ’ όλα αυτά καταφέραμε να πάρουμε μια μεγάλη νίκη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το παράθυρο έχει μια ιδιαιτερότητα και σκοπιμότητα, ότι τα περισσότερα παιδιά δεν θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν σε άλλο παράθυρο. Αυτά τα παιδιά η Εθνική τα θέλει κοντά της. Μέσα σε αυτό το κλίμα κάποιοι συμπαίκτες τους με χαρά κάνουν χώρο. Είναι κάτι πολύ σημαντικό και δεν το βρίσκεις εύκολα. Έχουμε ένα δύσκολο ματς στη Γεωργία, θέλουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να κερδίσουμε. Ευχαριστούμε το Ηράκλειο για τη φιλοξενία, πιστεύω πως ανταμείφθηκαν με τις νίκες μας και όλοι φεύγουν χαρούμενοι από το γήπεδο», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου.

Ερωτηθείς για το πώς μεταμορφώθηκε η ομάδα από τα φιλικά του Παρισιού, απάντησε: «Εμείς ετοιμαστήκαμε για το παιχνίδι με τη Σερβία, ούτε για το φιλικό με το Μαυροβούνιο, ούτε με τη Γαλλία. Θέλαμε τα παιδιά να βρουν ρυθμό, να δούμε τις αδυναμίες μας και να προετοιμαστούμε στο πνευματικό κομμάτι. Από την πρώτη μέρα δουλεύαμε για το παιχνίδι της Σερβίας και σε αυτό πήγαμε καλά».

Λίγο νωρίτερα ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είχε δηλώσει στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Καταφέραμε να κερδίσουμε μία ομάδα που δεν μπορούμε να νικήσουμε τα τελευταία χρόνια. Δουλέψαμε μόνο για το παιχνίδι αυτό, υπήρχε πολύ μεγάλο «θέλω» από όλους. Ξέραμε ότι παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν σωματικά και πνευματικά, για να φτάσουμε σε αυτή τη μεγάλη νίκη».

Συνεχίζοντας, ανέφερε: «Έχουμε ξεκινήσει από τον προηγούμενο Νοέμβριο, έχουμε φτιάξει πολύ καλή σχέση με τα παιδιά και μιλάμε για όλα. Τα παιδιά αυτά δεν θα είχαν άλλη ευκαιρία να παίξουν στα παράθυρα κι αυτό απαιτούσαν κάποια θυσία. Έχουμε καταφέρει κι επικοινωνούμε πολύ καλά, τα παιδιά έχουν καταλάβει τους ρόλους τους. Έχουμε βρει μία καλή χημεία και μ’ αυτά τα παιδιά και με τα προηγούμενα. Δεν έχουν σημασία τα ονόματα, αλλά το πώς λειτουργεί η ομάδα».

Για τους παίκτες που ήταν διαθέσιμοι, τόνισε: «Μερικοί τον έχουν παρεξηγήσει. Σήμερα στο ρόστερ υπήρχαν παίκτες τεράστιας αξίας. Το καλύτερο παράδειγμα ήταν ο Κώστας Σλούκας που δεν είχε κάνει καν προπόνηση με την Φενέρ φέτος κι ήταν από τους καλύτερούς μας. Έχουμε πολύ καλή συνεννόηση με όλους».

Αναφορικά με την κριτική που έχει ασκηθεί στην ομάδα, απάντησε: «Ο καθένας μπορεί να κάνει κριτική για οτιδήποτε. Εμάς δεν μας αγγίζουν αυτά, όποια παιδιά κι αν συμμετέχουν. Δεν καταλαβαίνω τη σκοπιμότητα της κριτικής σε μία περίοδο που ήταν πρωτόγνωρη. Μακάρι να ήταν μαζί μας και ο Γιάννης. Εμείς προχωράμε στον σχεδιασμό που έχουμε, δεν κοιτάμε δεξιά κι αριστερά. Η Ελλάδα είναι μία ομάδα της ελίτ. Δυστυχώς, σε κάποιες διοργανώσεις, είχαμε πολλές ατυχίες. Σε όλα τα τουρνουά όμως είχαμε παλέψει. Πρέπει να ετοιμαστούμε, ώστε να έρθει η επιτυχία στο μέλλον όποιος και αν είναι προπονητής».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από