Στην κορυφή με Buzzer Beater o Καλνιέτις (vid)

To Τop 5 της δεύτερης αγωνιστικής της Β' Φάσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου παρουσίασε η FIBA.

Στην Ελλάδα ο κόσμος μπορεί… ακόμα να πανηγυρίζει το buzzer-beater λέι-απ του Κώστα Παπανικολάου, μετά από ασίστ του Νικ Καλάθη, απέναντι στην Γεωργία που έδωσε πρόκριση στην Εθνική Ανδρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, όμως μία μέρα αργότερα στην Λιθουανία έζησαν αντίστοιχο σκηνικό με τον Μάντας Καλνιέτις απέναντι στην Ολλανδία.

Ο Λιθουανός γκαρντ ήταν αυτός που πήρε την κρίσιμη επίθεση στο φινάλε της παράτασης του αγώνα απέναντι στην Ολλανδία για την 2η αγωνιστική της 2ης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA και δεν λάθεψε. Ευστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε διαμορφώνοντας το τελικό 95-92 και έστειλε την αήττητη Λιθουανία με επιμέρους σκόρ 8-0 στα προκριματικά και μαθηματικά στην… Κίνα!

Σίγουρα, πρόκειται για… δικαίωση, αφού ο 32χρονος γκαρντ είναι πάντα παρών για την επίσημη αγαπημένη της καρδιάς του, σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας κατακτήσει με την Λιθουανία 2 αργυρά μετάλλια στην Σλοβενία (2013) και στην Γαλλία (2015) και ένα χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας (2010).

H FIBA δεν λησμόνησε το buzzer-beater του «στρατηγού»… Καλνιέτις και τον έστειλε στην κορυφή του Top-5, από το οποίο βέβαια –ανεξήγητα- απουσιάζει το Ελληνικό νικητήριο καλάθι του Κώστα Παπανικολάου απέναντι στην Γεωργία.

https://twitter.com/FIBAWC/status/1041990217199235072

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από