ΠΑΟΚ – Μανρέσα 93-78: Ξέσπασε στην τελευταία περίοδο με απίθανους Ταϊρί και Όσμαν

Με τον Τζέντι Όσμαν να κρατά επιθετικά τον ΠΑΟΚ για τρεις περιόδους, και τον Μπριν Ταϊρί να καθαρίζει στην τελευταία περίοδο, οι Θεσσαλονικείς νίκησαν τη Μανρέσα με 93-78.

Ιδανικά ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο EuroCup ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας της Μανρέσα στην Πυλαία με 93-78, για την 1η αγωνιστική της διοργάνωσης. Διακοπή αρκετών λεπτών στο παιχνίδι λόγω προβλήματος με την μία μπασκέτα του γηπέδου.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν κοντά στο σκορ για τρεις περιόδους, με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια αρκετές φορές, όμως οι Θεσσαλονικείς με τον Μπριν Ταϊρί να κάνει τρομερή εμφάνιση στο τελευταίο δεκάλεπτο, το σύνολο του Αντρέα Τρινκιέρι έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Τζέντι Όσμαν με 23 πόντους, με τον Μπριν Ταϊρί να έχει 20 πόντους και τον Νικ Καλάθη να προσθέτει 13 πόντους και 9 ασίστ. Από την άλλη, ο Τζέι Ντι Νότε είχε 16 πόντους, ο Τίμι Άλεν 15 πόντους και ο Φεράν Μπασάς 10 πόντους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να ανταλλάσσουν καλάθια. Ο ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις με τους Όσμαν και Καλάθη, ενώ η Μανρέσα σκόραρε από μακριά, με τους Θεσσαλονικείς να φτάνουν στο 12-11 στο 5′. Το σύνολο του Αντρέα Τρινκιέρι έδειχνε να βρίσκει ρυθμό παίρνοντας μια διαφορά της τάξεως του +5 (21-16) στο 8′. Οι Ισπανοί είχαν ένα μικρό σερί 4-0, για να κλείσει η πρώτη περίοδος στο +1 των φιλοξενούμενων (21-20).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά με τον Καλάθη να δημιουργεί και τον Όσμαν να σκοράρει για βρεθεί στο +4 (30-26) στο 13′. Η Μανρέσα έμενε κοντά στο σκορ και μπόρεσε να περάσει ξανά μπροστά στο σκορ με το 38-36 στο 16′. Μάλιστα, οι Ισπανοί πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας τα ηνία χάρη στο ισχνό 41-40.

Ο αγώνας στην εκκίνηση του δεύτερου μέρους δεν είχε καθόλου ρυθμό, με τις διακοπές και τα φάουλ να είναι πολλά, κάτι που ευνόησε τους παίκτες. Έτσι οι δύο ομάδες έφτασαν να είναι ισόπαλες 46-46 στο 24′. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο +4 (54-50) στο 27′, δείχνοντας να έχει τον έλεγχο. Κι εκεί που ο ρυθμός ήταν… κάκιστος, ένα πρόβλημα στην μπασκέτα έφερε τη διακοπή του ματς για αρκετά λεπτά μέχρι να διορθωθεί. Με την επιστροφή των ομάδων, ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να κλείσει την τρίτη περίοδο μπροστά με 58-56.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου, παίρνοντας τη μεγαλύτερη διαφορά τους, η οποία ήταν και διψήφια, χάρη στο ξέσπασμα του Μπριν Ταϊρί για το 70-56 στο 33′, με την ομάδα του Τρινκιέρι να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ διατηρούσε το διψήφιο προβάδισμα, παρά την πίεση της Μανρέσα, με το 78-65 στο 35′. Οι Ισπανοί έβγαλαν μια μικρή αντίδραση μειώνοντας σε 80-71 στο 37′. Ξανά ο Ταϊρί όμως με δικά του καλάθια καθάρισε το ματς, το οποίο ολοκληρώθηκε στο 93-78 υπέρ των γηπεδούχων.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 40-41, 58-56, 93-78

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από