Βίρτους Μπολόνια – Προμηθέας Πατρών 88-75

Άλλο ένα κακό ξεκίνημα έκανε ο Προμηθέας, που βρέθηκε να προηγείται, αλλά νικήθηκε από την ποιότητα των Ιταλών και την υπερβολή στα σφυρίγματα

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ο Μάκης Γιατράς πρέπει να βρει τρόπους να ξεκινά καλύτερα η ομάδα του στα εκτός έδρας παιχνίδια. Ο Προμηθέας δέχθηκε 11 αναπάντητους πόντους στα πρώτα λεπτά του αγώνα, στην πορεία όμως βρήκε ρυθμό, ισορρόπησε, ισοφάρισε και θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το 88-75, σκορ με το οποίο έχασε στην Μπολόνια από τη Βίρτους.

Οι Ιταλοί διαθέτουν εξαιρετικά ποιοτική ομάδα κι αυτό δεν χρειάζονταν το αποψινό ματς για να το αντιληφθούμε. Ο Γκέινς, ο Ουίμς, ο Τεόντοσιτς κι οι υπόλοιποι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Άλλωστε η Βίρτους «χτίστηκε» για να κυνηγήσει το Eurocup. Όμως δεν ήταν μόνο η ποιοτική διαφορά, αλλά και ο τρόπος που οι διαιτητές διηύθυναν τη συνάντηση.

Υπερβολή στα σφυρίγματα, δεν άφησαν επαφή που να μην δώσουν φάουλ, με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν οι άμυνες και να παιχτεί η νίκη στις επιθέσεις. Με το δίδυμο Μπαμπ – Φίλερ να βγάζει φάσεις και να γεμίζει πόντους το αντίπαλο καλάθι, ο Προμηθέας έφτασε την Μπολόνια (51-51), αλλά οι γηπεδούχοι ανέβηκαν και πάλι σε διψήφια διαφορά (74-62) και κάπου εκεί +1 πόντο «κλείδωσαν» τη νίκη.

Αν για κάτι πρέπει να είναι ενοχλημένος ο Γιατράς, είναι για το ποσοστό στα τρίποντα. Κόντρα στην Μπολόνια το να έχεις 12/22 βολές (54.5%) είναι απαγορευτικό για να διεκδικήσεις αποτέλεσμα…

Τα δεκάλεπτα: 19-16. 44-35. 65-59. 88-75.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από