Ολυμπιακός: Τα «κλειδιά» για το διπλό στο ΟΑΚΑ

Ο Μπαρτζώκας θα στηριχθεί στους Ελληνες. Στις… παλιοσειρές Σπανούλη, Πρίντεζη και Παπανικολάου, αλλά και στην ηγετική προσωπικότητα του Σλούκα.

Μεγάλο παιχνίδι απόψε στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 21:00, για τη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague.

Οι Ερυθρόλευκοι μετά την ήττα-σοκ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης από την Ζαλγκίρις (67-68), θέλουν πάση θυσία τη νίκη στο ΟΑΚΑ για να ανακάμψουν βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά.  Οι Πειραιώτες θέλουν να ανοίξουν λογαριασμό στη φετινή διοργάνωση και να πάρουν την ψυχολογική ώθηση που χρειάζονται ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Σε αυτή τη μάχη ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα στηριχθεί στις «παλιοσειρές» του Ολυμπιακού και φυσικά στον νέο ηγέτη της ομάδας, Κώστα Σλούκα.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό ο Μπαρτζώκας, μετά την επιστροφή του στο μεγάλο λιμάνι. Η πρώτη ήταν τον περασμένο Μάρτη, όταν οι Ερυθρόλευκοι υποδέχθηκαν το Τριφύλλι στο ΣΕΦ. Σε εκείνο το ματς είχαν επικρατήσει οι Πειραιώτες με 81-78, έχοντας σε μεγάλη ημέρα τον Σακίλ ΜακΚίσικ με 22 πόντους.

Ο Αμερικανός ήταν ο «παράγοντας Χ» του Ολυμπιακού. Βγήκε μπροστά και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Από τότε πάντως έχουν αλλάξει πολλά, με τους Πειραιώτες να έχουν κάνει πολλές αλλαγές στο ρόστερ τους και τον Μπαρτζώκα να προσπαθεί να «δέσει» την ομάδα και να την φτάσει στο επίπεδο που επιθυμεί ο ίδιος και οι οπαδοί του συλλόγου.

Στο ντέρμπι του περασμένου Μαρτίου πρωταγωνίστησε ο ΜακΚίσικ, αλλά συνήθως σε αυτά τα παιχνίδια βγαίνουν μπροστά οι προσωπικότητες. Παίκτες – «μπαρουτοκαπνισμένοι» σε μεγάλα παιχνίδια, που έχουν την ποιότητα για να πάρουν στις πλάτες τους την ομάδα. Όπως είναι οι Πρίντεζης, Σπανούλης, Παπανικολάου και φυσικά ο Κώστας Σλούκας.

Στη γραμμή των γκαρντ ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει την πολυτέλεια να διαθέτει δύο από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Ο Σπανούλης μπορεί να είναι 38 και να έρχεται πλέον από τον πάγκο, αλλά παραμένει ένα από τους σημαντικότερους παίκτες στη Γηραιά Ηπειρο. Βγαίνει μπροστά όταν η μπάλα «καίει» και έχει την ικανότητα να κάνει τη διαφορά.

Στο παιχνίδι με την Ζαλγκίρις ο Βασίλης Σπανούλης έμεινε στο παρκέ για 23 λεπτά, έχοντας 9 πόντους, με 1/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 1/1 βολές, ενώ παράλληλα είχε 5 ασίστ και 2 κλεψίματα. Ο Μπαρτζώκας θα εμπιστευθεί σε μεγάλο βαθμό την εμπειρία του στο αποψινό ντέρμπι, με τον Λαρισαίο γκαρντ να έχει ηγετικό ρόλο στο παιχνίδι των Πειραιωτών.

Ηγετικό ρόλο στην οργάνωση των «ερυθρόλευκων» συστημάτων έχει φυσικά και ο Κώστας Σλούκας. Ο διεθνής γκαρντ γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι, τόσο για ψυχολογικούς λόγους όσο και για βαθμολογικούς. Κόντρα στη Ζαλγκίρις ο Σλούκας είχε 7 ασίστ και 6 πόντους σε 25:57 λεπτά συμμετοχής. Ο προπονητής των Πειραιωτών, περιμένει περισσότερα από τον «Σλούκι-λουκ» και το  ιδανικό θα ήταν να τα δει στο ΟΑΚΑ.

Ο Μπαρτζώκας αναμένει από τον διεθνή γκαρντ να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση και να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην πρώτη του μεγάλη νίκη στη φετινή σεζόν. Θέλει να δει περισσότερες πικ-εν-ρολ συνεργασίες, αλλά και εκτελέσεις από μακρινή και μέση απόσταση. Θέλει να δει τον Σλούκα να βρίσκει διαδρόμους για να διεισδύσει μέσα στη ρακέτα και να δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Στη γραμμή των φόργουορντ κομβικό ρόλο θα παίξει ο Κώστας Παπανικολάου. Στο ματς με την Ζαλγκίρις δεν ήταν καθόλου καλός, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι έχοντας πετύχει μόλις 2 πόντους με 1/3 δίποντα και 0/3 τρίποντα. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό ο Μπαρτζώκας θέλει να δει τον καλό Παπανικολάου. Τον παίκτη που… τρώει σίδερα στην άμυνα και είναι αποτελεσματικός στην επίθεση, ειδικά έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Ο Παπανικολάου όταν βρεθεί σε καλή μέρα, με την υψηλή του απόδοση, καταφέρνει να συμπαρασέρνει τους συμπαίκτες του, ανεβάζοντας αυτόματα το επίπεδο των Ερυθρολεύκων. Έχει μία ξεχωριστή επιρροή στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και θα είναι κομβική η παρουσία του στο ντέρμπι.  Η παρουσία στα ριμπάουντ, τα μεγάλα σουτ από την περιφέρεια, η ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ, είναι τα στοιχεία που θέλει να δει ο Ελληνας τεχνικός.

Last but not least: Γιώργος Πρίντεζης. Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού. Με την ποιότητά του και την εμπειρία του μπορεί να κάνει τη διαφορά απέναντι στη frontline του Τριφυλλιού. Στον αγώνα της πρεμιέρας με την Ζαλγκίρις μπορεί να παρέμεινε στο παρκέ του ΣΕΦ μόλις για 11 λεπτά, αλλά στο ματς  με τον Παναθηναϊκό αναμένεται να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Εχει φάει τα ντέρμπι με το… κουτάλι και είναι έτοιμος για να ηγηθεί στην προσπάθεια των Ερυθρόλευκων να φύγουν με το διπλό από το ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από