Ο παίκτης που αλλάζει τον Ολυμπιακό, είναι πάλι εδώ – Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ανεβαίνει πίστα…

Το φιλικό με το Περιστέρι ήταν το «είμαι πάλι εδώ» μήνυμα του Σακίλ ΜακΚίσικ και ο Μπαρτζώκας έχει κάθε λόγο να χαίρεται.

Το καλοκαίρι ήταν μακρύ για τον μπασκετικό Ολυμπιακό. Αλλά και γεμάτο σημαντικές αλλαγές. Σταμάτησε ο Σπανούλης και ο σύλλογος κινήθηκε με τρόπο τέτοιο, ώστε να δημιουργήσει ένα ρόστερ ικανό να πρωταγωνιστήσει στη νέα Ευρωλίγκα, αλλά και να κατακτήσει το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, στην επιστροφή της ομάδας στην Basket League.

Αποκτήθηκαν εξαιρετικοί παίκτες. Η περιφέρεια «ντύθηκε» με τον υπερπολύτιμο Τόμας Ουόκαπ, τον «βομβιστή» Τάιλερ Ντόρσεϊ, τον Μιχάλη Λούντζη, οι οι οποίοι ήρθαν να συμπληρώσουν τον Κώστα Σλούκα, τον Κώστα Παπανικολάου, τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, αλλά και τους «μικρούς» Μουόσα και Οικονομόπουλο.

Στη ρακέτα το μπόι μεγάλωσε, με τον γίγαντα Μουσταφά Φαλ. Ο Ολυμπιακός κράτησε τον Χασάν Μάρτιν, κράτησε τον Λιβιό Ζαν-Σαρλ, ανέβασε τον Βασίλη Χρηστίδη, δίνοντας στηρίγματα στον νέο ηγέτη, Σάσα Βεζένκοφ, αλλά και το «παλιό, καλό κρασί», τον Γιώργο Πρίντεζη.

Εάν μετρήσετε τους παραπάνω παίκτες, θα βγάλετε τον αριθμό «14». Αλλά το ρόστερ του Ολυμπιακού έχει 15 αθλητές. Και ο 15ος είναι ίσως ο πιο σημαντικός από όλους. Εκείνος που μπορεί να κάνει ό,τι δεν μπορεί κανένας άλλος από όλους τους προαναφερθέντες. Διότι, ναι, όσο κι αν φαντάζει υπερβολικό, κανείς δεν μπορεί να γίνει Σακίλ ΜακΚίσικ. Κανείς δεν μπορεί να κάνει όσα κάνει ο εκρηκτικός Αμερικανός στο παρκέ.

Κανείς δεν μπορεί να ακολουθήσει τον φρενήρει ρυθμό του παιχνιδιού του. Την τρελή του έκρηξη. Την ορμή προς το καλάθι. Την ασφυκτική, εξαντλητική άμυνα στον αντίπαλο. Τους τόνους ενέργειας που πλημυρίζουν το παρκέ κάθε φορά που το πόδι του πατάει πάνω σε αυτό.

Το φιλικό του Ολυμπιακού με το Περιστέρι, το τελευταίο επί της ουσίας, πριν την πρεμιέρ της Ευρωλίκας με αντίπαλο την Μπασκόνια, ήταν και το πιο ευχάριστο από όλα. Διότι έφυγε η αγωνία για το μεγάλο όπλο του Θρύλου. Ο ΜακΚίσικ είναι εδώ. Είναι καλά. Και αρχίζει να παίρνει μπρος. Αρχίζει να παίζει βάσει των δυνατοτήτων και της ποιότητάς του. Αρχίζει να βάζει το πόδι στο γκάζι.

Στη φιλική νίκη επί του Περιστερίου ο ΜακΚίσικ έβαλε 14 πόντους, είχε 1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο. Δεν είναι να τρελαίνεσαι από τη στατιστική του. Αλλά αυτό δεν είναι η απόλυτη αλήθεια. Διότι ήταν ορεξάτος, ήταν ορμητικός και κυρίως έδειξε να έχει ξανά τα πατήματα που τον έχουμε συνηθίσει.

Ολοι οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι σημαντικοί και χρήσιμοι. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ωστόσο, δεν έχει σύγκριση με κανέναν. Διότι αυτό που κάνει ο Αμερικανός δεν μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε άλλος. Οχι μόνο παίκτης του Ολυμπιακού. Αλλά και στην Ευρώπη, ελάχιστοι μπορούν να τον ακολουθήσουν όταν δουλεύει το «νίτρο».

Εάν, λοιπόν, ο ΜακΚίσικ παίξει βάσει των περσινών του εμφανίσεων και παρουσιαστεί πιο ώριμος και έτοιμος για την πρόκληση, αυτό που θα δούμε από τον Ολυμπιακό, θα είναι τελείως διαφορετικό από ό,τι χωρίς τον 31χρονο «τούρμπο» σμολ φόργουορντ των Ερυθρόλευκων. Το δείγμα του Περιστερίου, ήταν άκρως θετικό. Και δείχνει ότι το «τέρας» αρχίζει να ξυπνάει…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από